keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Omena-päärynä-indeksi ja allergiaa

Tein tänään omena-päärynä-indeksi -testin netissä, TÄÄLLÄ..

En ole vuosiin mitannut mittojani mittanauhoilla, vaan olen kyllä aika lailla luottanut vaakaan.. Noh, tänään päätin kokeilla ja tulos: Lievästi kohonnut riski!!! :O Apua!!

Tulokseni oli 0,8 mitoilla (vyötärö) 76,5cm ja (lantio) 96cm.. Mittailin myös navan kohdalta lukeman 78cm ja ohuin kohta vartalosta 75,5cm..

Tuohon lantion mittaan aion kyllä alkaa puuttua!! Ja heti. Tai no, ehkä sitten joulun ja uuden vuoden jälkeen, mutta sitten heti.



"Indeksisi antaa aihetta painon tarkkailuun. Sinun on syytä olla tietoinen siitä, että vyötärölihavuus on tärkein aikuistyypin diabeteksen vaaratekijä. Aikuistyypin diabetes on salakavala tauti, joka voi kehittyä lähes oireettomana vuosien ajan ja aiheuttaa monia elinikää lyhentäviä elinmuutoksia. Onneksi riskitekijöihin ajoissa puuttumalla voidaan estää yhdeksän aikuistyypin diabetesta kymmenestä."


Soitin tänään neuvolaan kysyäkseni Ällän allergiatestin tuloksia, ja olin ihan varma, ettei niissä ole mitään, kun oltiin jätetty kaikki vehnällinen ja kaurallinen ruoka pois... Noh... tulos tuli positiivisena, maidolle! :( Tämähän tarkoittaa siis sitä, että kaikki maitoproteiinia tai maitojauhetta sisältävät on Ällältä pois - mutta, myös multa!! :'( Mä oikeesti vielä rakastan maitoo, raejuusto, jogurttia ja nyt ne on sitten multakin pois, ainakin nyt viikon ajan kokeillaan täysin maidotonta kuuria ja katsotaan sitten. Voihan PIIIIP!!!

Noh, että tällainen päivän aloitus! Olipa masentavaa! :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti