keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukuu, pvä 5

Päivä 5

luukku 5

6-terveysluukku: Kokeile jotain sinulle uutta lajia / juttua

Tänään kävin kokeilemassa boulderointia/bouldaamista Jyväskylässä Boulderpajassa. Tää lajina oli mulle täysin uusi, vaikka kiipeilemässä olen muutaman kerran käynytkin. 

Boulderointi tarkoittaa siis kiipeilyä matalilla kiipeilyseinillä, kallioilla tai siirtolohkareilla ilman varsinaisia varmistusvälineitä. 

Ainakin tuolla Boulderpajassa oli kunnon laajat patja-alustat putoomista ajatellen eli itseään ei saa satutettuakaan ihan heti.. 

Patjoista huolimatta mun mielestä tuo oli hiiiiirveän jännää, ja nyt tätä tekstipätkääkin kirjoittaessa sormet eivät meinaa toimia, kun ehkä pikkuisen tuli puristettua sormilla niitä pieniä palikoita. Mua hirvitti ajatus, että olisin tippunut sieltä ylhäältä, joten jos alkoi hirvittää, niin hyppäsin heti alas tai sitten, kun pari kertaa kiipesin suoraa tai hyvin vähän negatiivista seinää ylös asti, niin kiipesin alas asti ja ylösmennessä puristin kaikki voimani, etten vaan pääse putoomaan. 

Hauskinta oli, että kun tein vähän enemmän negatiivista seinää ja jouduin vähän ponnaamaan jollekin kiipeilyseinän kivelle, niin käteni hikosivat ja olin lähes kauhusta kankea.. Kerran jäin roikkumaan käsien varassa, enkä saanut enää jalkojani seinään kiinni putosin, ja naureskellen totesin, että miten voi olla noin kauheaa roikkua tuolla, niin vetäjä sanoi, että jalat oli ollut maasta irti sellaiset 20 cm.. Että sellaista :D

Ihan kiva laji, kunhan pääsee tuosta ylenpalttisesta jännittämisestä eroon. Sekin kiva puoli tuossa bouldaamisessa on, ettei tarvitse lähteä aina kahdestaan, vaan yksinkin pärjää, kun ei tarvi kenenkään olla turvaamassa.

Noista kiipeilykengistä en oo koskaan tykännyt, ja olihan ne taas ahdistavat pitää jalassa. Kai siihenkin  tottuisi, kun vaan pitäisi useammin?

Suosittelen käymään kokeilemassa ja voittamaan pelkonsa! Minäkin uskalsin, niin kyllä sinäkin! :)

Mutta jos kiipeily on liian hurja juttu, niin uutena asiana voi testata jotain vähän vähemmän pelottavaa, kuten uutta jumppaa, käsitöitä tai mitä vaan :)

Älläkin otti ensimmäiset kosketukset seinään ;)



Ällän vaatteet: body Villervalla, pöllökurkkaushousut Me&I
Tankoilua

Eilen L kävi ottamassa ensimmäisen kerran kosketusta myös tankoon. Käytiin Taijan ja Ällän kanssa Johannan luona taas tankoilemassa itsenäisesti. 


Ällän vaatteet: body Maxomorra, pupukurkkaushousut Me&I
Eilinen tavoite oli hakea parempaa fiilistä ja otetta tangosta. Ja oikeastaan melkein tunnin tein spinnejä vain sillä ajatuksella, etten purista yläkättä enää niin paljoa. Jotain ihan kivanoloisia spinnejäkin mahtui jo sekaan. Ja ranteeni palovammakaan ei enää pahentunut, eli siitäkin jo huomasi, ettei ote ollut enää niin tiukka tangosta. Jes! 

Tein lopuksi muutaman tankolipun ja sitten kiipesin kerran kattoon ja vielä ihan loppuun kaksonen (ps. sain kädet irti tangosta eli jossain lihaksissa oli muistissa tuo kaksonen - jee!!)


Housut Röhnisch, toppi Tommy Hilfiger Sports
Toppi Tommy Hilfiger Sports, shortsit Divided

Vielä kun tuossa lipussa saa jalat ihan suoralle tasolle ylävartalon kanssa. Kuvaa ottaessa kroppa alkoi jo olemaan extraväsynyt, niin sekin laski jalkia entisestä. :(

Ei muuta kuin lisää treeniä! Son moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti