torstai 13. joulukuuta 2012

Joulukuu, pvä 13

Hyvää Lucian päivää! Joulu on lähempänä kuin marraskuu, joten jos suunnittelit joululahjojen ostoa, niin kannttaa se tehdä jo pian. Tänään oli myös viimeinen päivä lähettää joulukortit halvemmalla, ja niin tein myös minäkin! Pitkästä aikaa! :)

Ihanaa, mun jouluhössöttäjä alkaa nostaa päätään pikkuhiljaa! ;)

Päivä 13

luukku 13 (ei ollut kyllä yllätys)
13-terveysluukku: Osta joululahjat hyvissä ajoin

Tänä vuonna aion vähentää joulustressiä ostamalla joululahjat hyvissä ajoin ja oikeastaan tänään sain melkein kaikki lahjat ostettua! Jipii! Enää yksi lahja pitäisi keksiä isännälle, ja sitten kaikki on kunnossa joulua varten... (Noh, kunpa vaan keksisi, mikä se yksi lahja on, niin sekin olisi kunnossa)

YTHS mm. mainitsee mm seuraavia stressin haittavaikutuksia:

"...Stressin aiheuttamat ruumiilliset oireet ovat eri henkilöillä erilaisia, mutta elimistön ns. "stressihormonien" erityksen lisääntymisen myötä sydämen leposyke kiihtyy ja verenpaine nousee. Tämä kuormittaa haitallisesti sydäntä ja verenkiertojärjestelmäämme. Voimakkaasti stressaantuneen henkilön vastuskyky tartuntataudeille (immuunipuolustus) heikkenee, mikä voi johtaa esim. toistuviin hengitysteiden tulehduksiin. Lihasjännitys etenkin niska-hartiaseudussa on lisääntynyt ja koska se haittaa lihasten verenkiertoa ja siten hapetusta, on seurauksena usein särkyjä, myös päänsärkyä. Erilaiset vatsavaivat, ummetus tai ripuli voivat olla ruuansulatuskanavamme reagointia liialliseen stressiin..."

Lähde: http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/terveystietopankki/112/stressi

Eli vältetään joulustressiä, minä ainakin! En halua yhtään enempää kuormittaa sydäntäni. <3 Elämässä on niin paljon muitakin asioita joita stressaa, niin jätetään joulustressaamiset vähemmälle ja hoidetaan ostokset ajoissa eikä jouluaatonaattona ;) Ja kun ostokset on hoidettu ajoissa, voi joulusta nauttimisen aloittaa hyvissä ajoin! :)



Oletko jo ostanut joululahjat, vai jääkö niiden ostaminen viime tippaan?


Tänään oli myös muuten meillä spesiaalipäivä, sillä L täytti puoli vuotta! Minun pieni vauvani <3 Kyynel tuli silmään, kun mietin, että aika on mennyt aivan liian nopeasti! :(

Meillä puolivuotispäivään kuului neuvolakäyntiä, allergiatestejä Ällälle, joululahjashoppailuja ja lopuksi vauvauinti.

Neuvola sujui hyvin ja poju oli kasvanut kovasti! Unettomuuden takia L laitettiin allergiatesteihin, sillä unettomuus on alkanut kiinteiden syönnin jälkeen.. 
Vauvauinnissa Ällällä oli superkivaa ja pääsi tekemään sukelluksia korkealta! Se vasta oli kivaa Ällän mielestä :)

Ruokailut on nyt sitten hoidettu meidän uudessa syöttötuolissa ja uudelle ruokailualustalla. Menoa ja meininkiä ainakin löytyy tästä lähtien ruokailuista, kun pää pyörii ja poju etsii koiria ympäriltään.



istuin Stokke Tripp Trapp, alusta Stokke Table Top

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti