lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuu, pvä1

Ajattelin joulukuun kunniaksi tehdä itselleni terveysjoulukalenterin. Joka päivä jokin terveellinen asia, jota ei normaalisti tekisi ;)

Keskisuomalainen ja Hauhau "lahjoittivat" minulle ja fifeille joulukalenterin, niin availlaan niitä mun terveyskalenterin mukana :)

minun joulukalenteri
fifien joulukalenteri

Päivä 1


ekan herkun sai vanhimmainen fifi - onhan se mun ensimmäinen

1-terveysluukku: vauvajumppaa Ällän kanssa

Kotitreenivinkkejä samalla vauvan kanssa kotona aikaa viettäville mammoille :)

Keinuhevonen: Laita vauva mahalleen säärien päälle ja pidä jalat 90-asteen kulmassa. Pyöristä selkä ja keinu pyöreällä selällä niin, että nouset istumaan ja jälleen alas selälle ja pylly pikkaisen irti lattiasta. Jatka niin kauan, kuin jaksat :D

Vatsarutistukset: Vauva edelleen vatsallaan säärien päällä, ylävartalo lattiassa. Suorista vähän jalkoja ja tuo tämän jälkeen lähelle ylävartaloa ja kasvojasi. Yritä antaa suukkoa vauvallesi jokaisella rutistuksella.

Venepito: Vauva edelleen samassa asennossa. Laita jalat 90-asteen kulmaan ja nosta ylävartalo ilmaan 45-asteenkulmaan lattiasta. Pitoa niin kauan kuin jaksaa. Muista pitää selkä suorana tässä liikkeessä :)

Ps. muistathan, että vatsalihaksia kannattaa vältellä, jos vatsalihaksissasi vielä tuntuu rako. :)

Kapea penkkipunnerrus: Makaa lattialla selälläsi. Ota vauvastasi tukeva ote vyötäröltä ja tuo vauva alas niin, että ojentajat osuu lattiaan ja kyynärpäät pysyy kiinni kyljissä. Hyvä liike alleille ;)

Pull over: Makaa edelleen lattialla ja pidä vauvaasi käsissäsi samalla tavalla. Vie nyt kätesi pienessä koukussa pään yli, niin että vauva liikkuu yläpuolellasi eteen ja taakse. Tämä oli meidän vauvasta superhauskaa :D Liike ottaa käsiin ja selkään :)

Punnerrukset: Laita vauva makaamaan selälleen ja mene punnerrusasentoon vauvan ylle. Joko polvet maassa tai päkijöillä. Itse valitsin päkijät :) Punnerra vauvan yllä niin, että annat vauvalle nenän päähän tai otsalle tai poskille pusun mennessäsi alas.

Ojentajapunnerrukset: Laita kädet vauvan viereen lattialle eli kapeampi asento käsillä. Punnerrusasento joko polvet lattiassa tai voi haastaa itseään olemalla päkijöillä. Punnerra nyt niin, että kyynärpäät hipoo kylkiä.

Meidän jätkän mielestä molemmat punnerrukset oli ihan parhaita ja odotti oikein innolla, että naamani tulee uudelleen lähelle häntä! :)



Hooveri: Vauva edelleen selinmakuulla ja mene nyt kyynärpäiden varaan vauvan ylle, napa tiukkana, peppu alhaalla ja pidä!! :)



Seuraavat liikkeet voi lisätä vauvajumppaan ja itsekin teen koko setin toisella kertaa :)

Pystypunnerrukset: Nouse seisomaan ja ota vauvaa vyötäröltä kiinni ja vie vauvaa kohti kattoa pääsi yläpuolelle tuo vauva alimmilleen pääsi tasolle. Hyvä hartijaliike :)

Kyykyt: Ota vauva halaukseen itseäsi vasten ja ota leveä asento jaloille. Kyykkää ainakin 90-asteen kulmaan! ;) Muistathan tarkistaa, että polvet ja varpaat on samaan suuntaan.

Näitä voi muun muassa treenailla vauvan kanssa! :) Hyvää joulukuuta!


2 kommenttia:

  1. Mun pitää kohta saada jostain vauva lainaa...Aivan ihania kuvia, kun molemmat sekä äiti ja vauva nauttivat yhteisestä tekemisestä <3 Ihan tuli mieleen aika, kun omat olivat pieniä ja niiden kanssa sai vehdata...en tosin pitänyt sitä koskaan jumppana vaan hauskana yhdessäolona :) Mutta minäkin olen sit harrastanut äitilapsi jumppaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. L rakastaa noita "jumppa"liikkeitä ihan hirveesti! :D Siitä saa kyllä tekemisen iloa molemmille ja lihakset kiittää! :D

      Poista