torstai 14. maaliskuuta 2013

Ready. Set. Pole! 2:lle mahdollisuus päästä testaamaan tanko- tai tolppatuntia!

Mitä on tankotanssi?

Oma näkökulmani ja mielipiteeni tähän on, että se on liikuntalaji siinä missä muutkin. Tanko on vain väline siinä missä joku rekkikin :) Tankotanssia tosi usein vieläkin verrataan strippaukseen, mutta musta se on hyvin kaukana siitä. Jotkut liikkeet on varmasti samoja, mutta muuten  tankotanssi on kaukana eroottisuudesta. Okei, shortsit on lyhyet, ja välillä on maha esillä, kun pitää saada pitoa, mutta vähemmän vaatteita on esim. bodyfitness-kisoissa kisaavilla!
Jos ne, ketkä heittävät tätä "strippiläppää", tietäisivät, miten raskas laji on ja miten paljon siitä saa hyötyjä, luulen että luulopuheet vähenisivät melkolailla! Mun mielestä kannattaa kokeilla ennen kuin arvioi :) Okei, olen itsekin syyllistynyt joissain lajeissa etukäteismielipiteeseen, mutta silti käynyt kokeilemassa yrittäen pitää mielen avoimena! :)

Tankotanssiblogissa "Iina" kuvaili tankotanssia todella osuvasti: "Parhaimmillaan tankotanssi on yhdistelmä puhdasta esiintymistaitoa, yleisön viihdyttämistä, sirkus-tasoista akrobatiaa sekä tanssin sulavuutta. Tyylejä on yhtä monia kuin esiintyjiäkin." Lainaus täältä.

En voi kieltää, etteikö jotkut liikkeet alussa kirpaise ja vielä myöhemmässäkin vaiheessa, mutta itse olen saanut lajista niin paljon irti! Oma kokemukseni lajiin ovat vain positiivisia! Lihaskunto kehittyy vahingossa, lajin parissa oppii melko helposti näyttäviä akrobaattisia liikkeitä ja motivaatio liikuntaa kohtaan saattaa kasvaa ihan huomaamatta! ;)


Jos olet Jyväskylän alueelta, missä voit treenata tankotanssia?

Jos olet etsinyt jotain aivan uudenlaista harrastusta, ja kaipaat itsellesi vähän haastetta, hauskuutta ja jotain erilaista lajia, niin suosittelen käymään testaamassa RSP:llä alkeistuntia!

Jyväskylän keskustan tuntumassa sijaitsee tankotanssistudio Ready. Set. Pole! Tunteja pyörii viikottain laidasta laitaan, joten milloin tahansa voi aloittaa aivan mahtavan harrastuksen! :)

RSP:ltä löytyy 11 tankotanssitankoa ja 3 sirkustolppaa tolppa-akrobatiatunteja varten. Jokainen tunnille osallistuja saa opastusta tarpeen mukaan, joten kukaan ei jää "kylmäksi" :)


Kuva lainattu täältä


Seuraaviin kysymyksiin vastaa yrittäjänä RSP:llä työskentelevä Saara Ervasti

Mistä nimi Ready. Set. Pole!

"Nimi syntyi yhteisen fiilistelyn lopputuloksena. Halusimme koulun nimeen sanan Pole, ja sitten kehittelimme siitä eteenpäin."

Saara vahvisti sen, mitä itse olen fiilistellytkin eli sen, että tankotanssi lajina on nykyään helpommin lähestyttävä laji kuin muutama vuosi sitten.
"Asiakaskunta on monipuolistunut, ja iloksemme tunneille ovat uskaltautuneet kaiken ikäiset 15-vuotiaista 50-vuotiaisiin", Saara kertoi. Lajin levinneisyydestä kertoo myös se, että alkeistunteja on lukujärjestyksessä paljon ja koko ajan uusia ihmisiä uskaltautuu kokeilemaan lajia.


Vielä pari vuotta sitten sitä kuuli kaikenlaista, kun kertoi harrastavansa lajia, mutta nykyään reaktiot ovat hyvinkin neutraaleja, mikä mielestäni kertoo jo lajin tavallisuudesta! :)

RSP on antanut lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden tutustua tankoiluun ja tolppailuun mm. lasten temppukurssin sekä vanhempien naisten ladies-kurssin kautta, eli jokaiselle löytyy jotakin! :) Ehkä meidänkin Ällä sitten jonain päivänä ilmoitetaan kurssille! ;)

Ennakkoluulot lajia kohtaan vähenevät ja nykyään lajia pidetään ennemminkin vaativana liikuntalajina. Saara kertoo kohtaavansa edelleen erilaisia pelkoja lajia kohtaan mm. mahdottomalta vaikuttavan akrobaattisuutensa ja näyttävyytensä vuoksi, mutta vakuuttaa, että tankoilemaan oppii melkein kuka vain, kun treeni-into on kohdillaan. :)


Millainen on oma historiasi tankoiluun?

"Itse aloitin harrastuksen vuonna 2009 Studio Adashalla Jyväskylässä. Innoistuin lajista heti. Vertikaalitanko on niin hauska ja haastava väline liikkumiseen. Haasteet eivät lajissa lopu, sen tietävät kaikki lajia joskus kokeilleet. Tankotanssissa voi toteuttaa itseään niin monella eri tyylillä, vain taivas on rajana. Tuntuu, että haasteet vaan lisääntyvät, mitä enemmän lajia osaa, ja sehän tässä kaikista koukuttavinta onkin", Saara kertoi.


Eli hyvin samanlaisia fiiliksiä lajista kuin itsellänikin! Haasteellinen, mutta upea laji! Suosittelen testaamaan!

Tankotanssipaikkoja on nykyään ympäri Suomea Helsingistä Rolloon! Eli ei muuta kuin googlaamaan lähin tankotanssikoulusi! :)

RSP:lle voi mennä ensikertalainen joko yksittäistunnille tai ilmoittautua silloin tällöin alkaville alkeiskursseille :)

RSP:n tuntivarauslukkarin löydät täältä: KLIK



Ready. Set. Pole! tarjoaa kahdelle teistä lukijoistani mahdollisuuden päästä testaamaan joko tankotanssia tai tolppa-akrobatiaa. Mukaan arvontaan osallistut kirjoittamalla jotakin tämän blogitekstin kommenttikenttään. Arvonta päättyy maaliskuun 31.pvä! :)


Suuret kiitokset RSP:lle sekä Saaralle yhteistyöstä! :)

12 kommenttia:

  1. Mä luotan mun maailman huonoimpaan arpaonneen ja osallistun. Olishan se hurja jos tällanen norsu oikeesti joutuis tangon kanssa ähräämään ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana olisi päästä testaamaan :)

    VastaaPoista
  3. Ja mä osallistun, vaikka mua jo alkaa heti jännittään, että jos voitankin.. hui. :)

    VastaaPoista
  4. Tämä kanssa, aina on tehnyt mieli kokeilla :).

    VastaaPoista
  5. Kyllä kiinnostais ottaa selvää kestääkö kunto ja kroppa tätä huisia lajia :)

    VastaaPoista
  6. Minäkin osallistun arvontaan! :)

    VastaaPoista
  7. Tanssiminen ei kiinnosta, mutta tolpassa temppuilu kyllä muuten. Eli mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  8. Pakko osallistua. Meidän luokkalainen just kehu:)

    VastaaPoista
  9. Hei, osallistun!

    Terveisin nimimerkki Aliina

    VastaaPoista
  10. Meikkis ilmoittautuu kanssa. Olisi kiva päästä kokeilemaan. :-)

    VastaaPoista