torstai 6. helmikuuta 2014

Bodystep vastaan Bodyattack

Pääsin vihdoista viimein eilen testaamaan pitkästä aikaa Bodystepiä. Olen paljon käynyt nuoruudessani Bodystepissä, joten konsepti oli tuttu minulle jo ennestään, kuten liikkeetkin.

Lämppäkappale: Se, mikä minut yllätti oli lämppä. Ennen vanhaan koko alkulämppä vedettiin lattiatasossa, joten mun kropalle tuli ainakin aika shokkina, kun heti muutaman askelviereen jälkeen noustiin laudalle, joka oli 2-asennossa. Vanhan stepin lattialämppä oli ehdottomasti parempi kuin tämä nykyinen systeemi! Itselle tuli tunne, ettei kroppa ihan vielä ollut valmis ihan niin kovaan treeniin? Omasta mielestäni attackin lämppä on valmistelevampi ja kevyempi, joten siitä tulee hyvä mieli treeniä varten. :)
Lämppäkappale: Bodystep 0 - Bodyattack 1

Sykkeet: Bodystepissä sykkeet nousi joo, mutta koska ainakin itsellä meni vähän tehot ohjaajan tuijotteluun ja askelten hahmottamiseen, niin sykkeet ei ihan hirveästi noussut. Tajusin stepissä, että mikä järkyttää ihmisiä attack-tunneilla. Koreografiat on niin helppoja, että niihin on helppo päästä mukaan, mikä tarkoittaa sitä, että treenin saa tehtyä tehokkaasti, mikä taas tarkoittaa sitä, että sykkeet nousee helposti todella korkeiksi, mikä varmasti pelästyttää peruskuntoilijat! Itse tykkään attackin sykkeistä, mutta toisaalta kivempi välillä tehdä matalampisykkeistäkin treeniä, eli tästä tasapeli..
Sykkeet: Bodystep 1 - Bodyattack 2

Koreografia: Jos tykkää stepistä yleensä, niin tykkää varmasti Bodystepin koreoista enemmän. Lyhyt pätkä aina tiettyä settiä, joten ei kerkiä kyllästymäänkään. Itsellä taas tuli tunne, että juuri kuin pääsee vauhtiin, niin osio päättyikin jo. Toisaalta kivempi, että pääsee koreoissa haastamaan itseään, joten aivotkin joutui töihin! Yhdessä kappaleessa ei vaan tällaisen palikka-combat-attack-ohjaajan pää taipunut comboon: hyppää laudalle - jousta kyykky - iske kädet eteen - jousta kyykky - laskeudu alas.. :D Meinasi kyykyt ja iskut mennä vähän miten sattuu ja naureskelin ihan reteesti siellä itselleni... Palikka, mikä palikka :D Tykkään haastavammasta, mutta tykkään myös helposta ja yksinkertaisesta, mukaansatempaavasta attack-koreosta. Se mikä nyt saa antamaan stepille pisteen on se, että mä niin tykkään aina siitä Partystep-kappaleesta! :D Vaikka tässä ohjelmassa se sormenhelistely olikin vähän kornia, mutta tykkäsin silti siitä, joten:
Koreot: Bodystep 2 - Bodyattack 2

Turvallisuus: Ihmisiä jännittää Bodyattackin kerähypyt, polvennostojuoksut yms, mutta attackissa on niin helppo tehdä väsyneenä matalampaa pomppua / jättää hypyt kokonaan pois, enkä kokenut Bodystepiäkään itselleni millään tavalla vaaralliseksi (mitä nyt vanha polvikipu oireili hyppimistä eritasoisiin kyykkyihin, mutta sekin on vanha vaiva, eikä sekään haitannut kuin yhdessä kappaleessa vähän) Mutta sitten se mikä, saa antamaan tämän pisteen attackille on se, että kun huomasi muiden asiakkaiden väsyvän ja kun koreot oli vähän haastavia, niin askeltaminen laudalle alkoi lipsua ja tuli "liukastumisia" ja pelkkää päkijän kosketusta lautaan. Vaikkei vahinkoa varmasti satu sielläkään juuri koskaan, niin pisteet menee...
Turvallisuus: Bodystep 2 - Bodyattack3

Musat: Tää oli ehdottomasti helpoin pisteyttää! Odotin koko tunnin, että koska tulis joku hyvä kappale, ja se taisi olla toisiksi viimeinen kappale, lihaskunto? Kun olin että heeeei, tästä mä tykkään! Muuten musa oli sellainen taustahälinä ja hirveän tasaiseksi miksattua. Attackin ja combatin kautta on oppinut, miten koreo ja musa tukevat toinen toisiaan ja musasta saa ihan hirveitä viboja tunneille, niin BS:stä en tätä tuntenut, joten..
Musat Bodystep 2 - Bodyattack 4

Lihaskunto: Mun pakarat ja pohkeet oli aivan tulessa eilen ja tämän päivän hierojakin siitä muistutti kevein ottein. Punnerrukset oli vähän turhan lyhyet ja olisin mielummin tehnyt tiukemmin, jos olisin tiennyt, että niitä tulee niin vähän. Lonkankierroista (syvät vatsalihakset?) en tykännyt yhtään, koska mun lonkka ei pysy niissä kunnolla paikallaan, niin mun vasen lonkkamalja jökitti ja jouduin kikkailemaan sen paikoilleen ja sitten tekemään pientä liikettä. Muuten lihaskunto oli hyvin jalkapainotteinen, joten kun muutenkin raskas jalkoihin painottuva tunti, niin askelkyykky ei meinannut oikein maistua! Attackille siis tämä, vaikka attackin lihaskunnot onkin ihan hirveän paljon raskaammat, niin tykkään silti jotenkin attackin seteistä enemmän...
Lihaskunto Bodystep 2 - Bodyattack 5

Jälkipolte: Ehdottomasti itsellä tuntui Bodystepin jälkeen pakarassa ja pohkeissa enempi kuin attackista seuraavana päivänä! Eipä oo juurikaan attackin jälkeisinä päivinä takamus tai pohkeet noin kipeät olleet miesmuistiin, joten...
Bodystep 3 - Bodyattack 5

Köh,köh... ehkä oon vähän puolueellinen antamaan tämän arvion, mutta itsellä ainakin on sellainen olo, että attack on se mun juttu. Bodystepissä on paljon hyvää, ja ketkä siitä stepistä yleensäkin tykkää, niin niille varmasti ihanaa saada Les Mills takuuta tunneille! :)

Mutta mun omassa henk.koht. taistelussa voiton vei, kuten Ruotsi aina Suomesta jääkiekkopeleissä..... Bodyattack!! :)

google kuvahaku (Les Mills.com)

Hieronnassa hieroja sai tänään paljon trigger-pisteitä auki ja selkä alkoi jo vaikuttaa oikein hyvälle! Sain jo vähän vinkkiä hierojalta, että paikkaan saattaisi olla tulossa hinnanalennuksia ensi viikosta lähtien, mutta voisin vinkata asiasta, kun varmaksi osaan sanoa!

Ensi viikolla on myös lapsiperheille tulossa kivaa: "
MLL Kuokkalan yhdistys ry järjestää helmikuun puolivälissä lapsiperheille suunnatun ilmaisen Liikuntatapahtuma Temppulan.
Tapahtuma järjestetään Tikan koulun liikuntasalissa (Toritie 22) lauantaina 15.2.2014 klo 9.30 - 12.00
Temppula on tarkoitettu yli kaksivuotiaille ja alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Tapahtumassa lapsilla on mahdollisuus nauttia monipuolisesta liikunnasta yhdessä vanhempiensa kanssa. Temppulasta löytyy mm. temppurata, jota lapset voivat kiertää vapaasti äitiensä tai isiensä ohjauksessa.
MLL Kuokkalan yhdistys ry ylläpitää Temppulassa myös pienimuotoista puffettia, jossa voi nauttia virvokkeita sekä pientä naposteltavaa. "

Eli jos sinulla on ikähaarukkaan sopivia lapsia kotonasi, niin meehän ihmeessä ihmettelemään. Mäkin ehkä meen, vaikka vekara ei ihan vielä sallitun rajoissa menekään! :)


Ensi viikosta on muutenkin tulossa jännittävä, nimittäin saan pitkästä aikaa blogilleni arvonnan.. Ja toinenkin on tulossa ihan lähiaikoina, joten olkaa ihmiset silmät ja korvat tarkkana! Ihanuuksia on luvassa!! :) Iiik, odotan innolla!!  <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti