sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Miten saada nuoria liikkumaan?


Ehkä hienoin leikkikenttä ikini!


Oon jo jonkin aikaa pohtinut, miten nykyajan nuoret saa liikkumaan. Ei varmaan ihan helpoin tehtävä, jos nuori / lapsi haluaa vain ja ainoastaan pelailla pelejä, rakentaa jotain pikkuhärveleitä.

Itse penskana innostuin juoksemaan isoveljen kanssa ja oikeastaan jopa yläasteelle asti se riitti mulle. Tämän jälkeen rupesin pikkuhiljaa käymään ryhmäliikuntatunneilla ja jossain vaiheessa liityin tanssilliseen cheerleader-ryhmään.. Jos kuitenkin miettii nykyajan 5-7 -luokkalaisia, niin haluaako ne lähteä juoksemaan peltoaukealle 5-8km lenkkiä suoraa asfalttitietä eestaas... ei välttämättä..

Sastamala on kuitenkin vienyt asian eteenpäin ja rakennuttanut hienon "leikkikentän" vähän isommille lapsille! :) Itsekin piti käydä jo vähän testaamassa otteita kiipeilyseinällä, mutta kylmä tuuli ja huonot kengät eivät olleet paras yhdistelmä kiipeilyseinälle. Ensi kesänä on kuitenkin hyödynnettävä porukoille mentäessä tätäkin mahdollisuutta. Suorakulmiot häkkyrät on kuulemma penkkejä ja saavat vielä laudat päälleen ja pyöreä metalliaitaus on pelikenttä, johon tulee maalit. Hö. Toivoin, että se olisi ollut pienten taaperoitten leikkikenttä, jonne ne voisi laittaa juoksemaan ympyrää siksi aikaa, kun äiti ja isä käy vähän leikkimässä seinällä ja parkourhäkkyrällä ;)

Heh! Noh, eihän sitä tiedä, miten innostunut meidän pikku-L on jo ensi vuonna kiipeilystä ym! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti