keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hopotihopotiheijaa

Ihana päivä! <3

Tämä oli niitä päiviä, jotka saa illalla hymyilemään, kun miettii päivän tapahtumia. :)

Eilen poikani kummi soitti ja ehdotti tallipäivää, ja tottakai suostuin! Juuri eilen Prismassa käydessäni katselin Horze-merkkisiä ratsastushousuja ja mietin, että koskahan sitä pääsisi ratsastaan ja sitten, kun ystäväni soitti, niin olin niin intoa täynnä!! :) Jipii!

Pitkä tauko jälleen viime kerrasta ja erityisesti talviratsastuksesta, niin vähän meinasi aamulla mietityttää, että onkohan sitä kaikki vielä tallella ja mitä sinne hevosen (tai tässä tapauksessa ponin) selkään pitikään laittaa päälle tai ottaa mukaan :D

Ystäväni ensin piti minulle oman ratsastustunnin ja käytiin taas niitä ihan perusjuttuja läpi. Käynti-, ravi- ja laukkajuttuja tehtiin. Loppuun vielä kevyt lenkki käynnillä maastossa. Kivaa oli ja lämmin tuli! (ja pylly puutui! :D)

Ja erityisesti kun pollena oli ihana terapia-poni Uuno <3 Se on aika rakkaus-pakkaus! Mikäs sen parempi tapaa viettää ihanaa pakkaspäivää! :) Minun ratsastaessa ystäväni, poikani kummi kantoi Ällää näppärästi meidän Manducassa, eli L pääsi viettämään kummin kanssa laatuaikaa! :) win-win-situation! :)

Kiitos vain ystäväni mahtavasta tallipäivästä - terapiaa kerrakseen! :)

takki North Face, karvalakki Horze,
heijastinliivi Pro Touch


 Tallin jälkeen lähdettiin vielä Ällän kanssa ulkoilemaan! Koirat nimittäin piti lenkittää ja koska L oli jo nukkunut tallireissulla mennen, tullen ja vielä Manducassakin, niin otin sitten pikkumiehen pulkkaan! Ensi talvena L tajuaa tuon pulkan päälle ehkä enemmän, mutta hyvin se viihtyi nytkin :)


Kunnon vetokoirat


Ja ettei vaan olisi tekemisen puutetta, niin kävin vielä tankotunnilla RSP:llä! :D Tunnin veti Salla. Kyllä oli Salla valinnut vaikeita juttuja, kun tuntui, ettei mikään onnistu! Siitäkin huolimatta, että kaikki tuntui hirveen vaikealta, niin oli hirmu kiva tunti ja joitakin ahaa-elämyksiä koin!

Tunnilla tehtiin ekaksi joutsen - palomies -comboa, sitten pientä koreografia-pätkää, johon kuului koko askel - piruetti - viuhkapotku (vai mikä lie?) - ja joutsen taaksepäin. Lisää treeniä, niin ehkä tuollaisista sarjoista saisi sellaisia sujuvampia :)

Tämän jälkeen vähän muunnettua käännettyä seisontaa. Tuohon en kyllä löytänyt pitoa, mutta pitääpä huomenna itsenäisillä treeneillä testata vielä. Ja lopuksi tehtiin käsillä seisonnasta tangolle nousua ja siitä ilmainverttiä. Osa jatkoi vielä tuosta vesimieheen ja siitä olkapidolla alastuloa. Mä sain haastetta jo ihan tuosta ekasta käsillä seisonta + nousu ylös. Vaikeeta!! Miten sitä muka ei uskalla mennä käsillä seisontaan tuota tankoa vasten? Myös tuo ilmainvertti tuotti ongelmia mulle. Oon nimittäin oppinut erityisesti nyt tauon jälkeen ponnaamaan itseni tangolle, niin enpä pääsekään pelkästään ylävartaloa käyttämällä nostamaan jalkojani ylös tankoon! :( HÖH!! No, mutta sain Sallalta tosi hyviä vinkkejä ja sainpa kaksi kertaa ees jotenkin väännettyä jo itseni tankoon, niin eiköhän tämä tästä!! :) Treeniä-treeniä!
Erityisesti käsiin ja keskivartaloon vielä lihasvoimaa, niin eiköhän se tästä!! :)

Kiva päivä ja nyt on hyvä mennä nukkumaan <3

(olipas aika monta sydäntä mun kirjoituksessa, aika ällööö!! ;) 

Öitä!

- Jenny

6 kommenttia:

  1. Söpö poni, missä tallilla kävit ratsastamassa?

    Hauska kuva vetokoirista, vetikö ne Ällää pulkassa? L on kyllä tosi topatun näköisenä pulkan kyydissä, ei ainakaan karkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo talli on ihan yksityinen, missä on muutamalle hepolle / ponille karsinat, mutta olen joskus käynyt Suit-Silan ratsastuskoulussa. :)

      Ei tytöt oikeasti jaksa vetää kuin itseään hihnassa eteenpäin :) Ei oo kunnon vetovaljaita, ja ei oo koiria opetettu koskaan vetämään mitään, niin en uskalla kokeilla oikeaa pulkanvetoa, vaikka kolmestaan voisivat ehkä jaksaakin.. :)

      Poista
  2. Ihana poni <3 Itse löysin ratsastamisen ilon pitkästä aikaa ennen joulua, innolla oottelen ens kuuta kun pääsee taas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tuo on aivan ihana! :) Missä oot käynyt ratsastamassa? :)

      Poista
    2. Kävin issikkatalli Talli Leijonamielessä Petäjäveen suunnalla. Tykkäsin kyllä! Vetäjä oli erittäin symppis tyyppi ja hepat aivan ihania! Suosittelen testaamaan :)

      Poista
    3. Oih, tuo kuulostaa melkeinpä kokeilun arvoiselta paikalta! :) Kiitos vinkistä! :)

      Poista