lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ilmajooga, huippuhauska tapa joogata!

Tänään se tapahtui, nimittäin pääsin tutustumaan ilmajoogaan. Ilmajooga on pyörinyt Pranayogassa tämän viikon maanantaista lähtien ja tunnit ovat herättäneet mielenkiintoa sekä uusilla, että vanhoilla asiakkailla.

Ennen tunnille lähtöä nettisivuilta tsekkaus, mitä pitää ottaa tunnille mukaan; t-paita tai pitkähihainen. Olipas hyvä, että tarkistin, sillä olisin lähtenyt topissa!

Matkalla autolta Prana Air Studiolle ajattelin, että löydänköhän salia, mutta Asemakadun ulko-ovelta lähtien salille oli todella hyvät opasteet ja löysinkin salin todella helposti. :) Sali oli oikein kotoisa!

Tunti aloitettiin valitsemalla sopivan korkuinen "keinu", kangaslenkki eli hammock. Eli jos olet menossa tunnille, niin mene ajoissa, niin saat sopivan korkuisen kankaan!

Ohjaajan Sallan vetämänä tunti aloitettiin lattialta tehden hengitykset ja pari asanaa. Näiden jälkeen siirryttiin voima-asanoihin kankaalla, kissaa ja lankkua. Erityisesti lankku tuntui raskaammalta, kun jalat leijui ilmassa, vau! Soturi ja selänkierto tuntuivat todella erilaisilta ja oli vähän hakemista liikkeiden kanssa, eli kyllä pari kertaa joutuu käymään, jotta saa liikkeistä kaiken irti. :)

Sitten mentiin riipuntoihin, joihin ainakin mä tarttin viltin pehmusteeksi. Tuohonkin saattaa jossain vaiheessa kuulemma tottua, ettei kangas tunnu alaselässä tai lonkan kohdalla enää niin epämukavalta. Mutta nuo riipuntajutut oli ihan mun suosikit tunnilta. Selkä sai ihanasti rentoutusta ja tuntui, että venyin pari senttiä pituutta lisää! :) Jos itellä olis kotona tuollainen kangas, niin roikkuisin varmaan päivät pitkät vaan kankaasta pää alaspäin! :D

Tästä asanasta tuli kovasti mieleen tankoscorpari! :D Kyseessä on kyyhkynen, sanskritinkieliseltä nimeltään eka pada rajakapotasana. Kiitos Sallalle kuvauksesta ja liikkeen nimeämisestä! :)

ja kyllä. minun tuli hiki! :D
caprit Me&I, paita Gina Tricot, alempi toppi Adidas

Loppuun sitten mentiin kokonaan kankaan sisään, kuin jättisuuret perhosentoukat olisi koteloituneet! :D Sieltä selänpyöristystä ja vielä loppuun rentoutumista! Hauska, miten kevyt olo tuli, kun makasi pitkin pituuttaan kankaan sisässä, kuin ruumispussissa ja paketti huojui ilmassa. En varmaan koskaan oo löytänyt loppurentoutuksessa sellaista flow-tilaa kuin tänään! ;) Vielä lattiallekin palaamisen jälkeen olo oli hirveän kevyt ja ilmava :)

Odotan jo nyt seuraavaa tuntia!

Kiitos Sallalle selkeästä ohjeistuksesta ja hyvästä tunnista :)




2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mukavalle! Toivottavasti löytyy joskus Tampereeltakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukavaa! Jos ei Tampereelle tule, niin ei muuta kuin road trippiä Keski-Suomeen :)

      Poista