torstai 29. marraskuuta 2012

Erikoinen valoilmiö

Rokotuspäivä - minulla! Aamulla katsoessani ulos, näkyi silmiini jokin outo valoilmiö, jonka vuoksi päätin lähteä influenssarokotukseen jalkaisin. Näppärästi tuli hoidettua Ällän päikkärit siinä samalla :)

En tiedä, onko tuosta rokotteesta mitään hyötyä, mutta kun ilmaiseksi kerran sai! :D Eikä ne edes meinanneet antaa rokotettu mulle ilmaiseksi, mutta kun kuulivat, että Ällän ikä on alle 6kk, niin johan sain piikkiä hartijaan. Matkalla huomasin käden kipeytyvän ja päähän iskevän järjettömän pääkivun.. eli sumussa mennään tämä päivä!

Noh, mutta kun ilmaiseksi sai! 


Taustalla näkyy tämä outo valoilmiö, jota ei ole näkynyt taas useaan kuukauteen! 

Tänään en vielä ottanut mun uusia Icebugeja käyttöön, mutta eiköhän ne lähde testiin vielä ihan lähiaikoina ;)


PS. Blogi sai uudistuksen ja nyt blogiin voi liittyä lukijaksi. Lukijoille tulossa lähiaikoina kiva ylläri arvontaan!! Olkaahan kuulolla ;)

Uutuutena on myös jennyntreenit@gmail.com sähköposti, johon voi laittaa kysymyksiä, kommentteja ja ehdotuksia! 

Ugh

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Pitoa ja näkyvyyttä


Posti toi minulle parhaan "kirjeen" pitkiin aikoihin. Kyseessä oli Intersportin 30% alennuskuponki yhdestä vaatteesta tai kengistä. Mulla on pitkään ollut haaveena talvikengät, joilla pysyisi pystyssä liukkaallakin kelillä, mutta en ole raaskinut käydä ostamassa. 


Nyt kun sain mun kuponkini, oli pakko mennä katsomaan tarjontaa, ja koska kaverini ovat kehuneet Icebugeja, niin pakkohan ne Icebugit oli käytävä kokeilemassa jalkaan. 

Myyjä oli opetellut kaikki hienot fraasit kengistä ja keksi jokaiseen vaikeaan kysymykseeni positiivisen vastauksen: Nastojen ei pitäisi irrota, kengät pitää tuulta ja vettä, niillä on hyvä juosta, koska nastat ovat niin matalat, kengillä voi mennä sekä maastoon, asfaltille että kauppaan.

Icebugin kotisivuilla kengistä kerrotaan näin:

"Heros Bugrip:ssa yhdistyy pehmeä ja joustava välipohja sekä hyvä kannan ja jalkaholvin kiertojäykkyys. Jalkaholvin rakenne ja pronaatiotuki auttavat ohjaamaan juoksijan askeleen neutraalisti eteenpäin. 

Kestävien hiiliteräsnastojen dynaamisen toimivuuden ansioista kenkää voi hyvin käyttää pitkissä asfalttiijuoksuissa, kun matkalla on liukkaat ja jäiset olosuhteet.

Hyvin vettähylkivät pintamateriaalit ja kiinteä iltti pitävät jalat kuivina kosteissakin olosuhteissa."
Eli ei muuta kuin testiin Icebug Heros-L Bugrip. Kerron sitten testien jälkeen, millainen ostos oli! :)

Mukaan tarttui myös Pro Touch -merkkinen kevyt heijastinliivi. Kivantuntuinen ja -oloinen.


Tähän päivään kuului vähän lettukestejä ja koiran osteopaattia. Milloinkohan sitä itse kerkiäisi/pääsisi osteopaatille tai edes hierontaan?? :D

Osteopaatista väsynyt fifi

Lettukestit naapurin kanssa :)

Kuulisti kuulaillen

Eilen ilma alkoi viiletä ja talvi alkoi ihan oikeasti tehdä tuloaan. Käytiin koirien ja rattaiden kanssa aamutuimaan tunnin lenkillä reippaasti kävellen. Hiihtomaan mäkisissä maastoissa saa sykkeet mukavasti nousemaan, kun työntelee samalla noita rattaita.

Illalla piti alunperin mennä tankotunnille, mutta koska lastenhoitoasiat ei mene aina yks yhteen mun menojen kanssa, niin päädyin kahvakuulailemaan.. Mikä nyt ei sinänsä ollut ollenkaan paha asia :D

Oon ilmeisesti jo pienimuotoisesti koukkuuntunut tuohon kuulailuun! Tunnille valitsin kuulat 8, 10, 12 ja 16! 12 ja 16kg tein kyykkyä vuorotellen vaihtaen kuulien puolta.. Muuten olisin valinnut 2 x 16, mutta suuret kuulat loppui kesken.. Noh, mutta hyvin se noinkin meni, tulipahan treenattua vartalonhallintaa samalla. :)

Osaan etuheilautuksia jaksoin tuon 16-kiloisen ottaakin, mutta puristusvoimat ei kestänyt mun kovaa kehitystahtia, joten jouduin luovuuaan ja tekeen 12kg kuulalla... :( Kulmasoutuun uskalsin ottaa 10-kiloisen kuulan ja tänä aamuna huomas kyllä tehneensä! Mutta kaikista iloisin olin mun rinnallevedosta, joka onnistui 10kg kuulalla ja ilman, että se ois tuntunut yhtään pahalle. Sainpa jopa Mari-ohjaajalta positiivista palautetta, että tekniikka näytti jo paremmalle ja kehittynyt viime kerrasta! Jippii :)

Tajusin tunnin jälkeen, että kahvakuula ja tankotanssi sopivat parina hyvin yhteen, sillä kahvakuulaa kehittää puristusvoimaa, mitä taas tarvitaan tankotanssissa! Hyvä combo siis! :)

Pienestä pakkasesta ja tuulenvireestä huolimatta sain hien pintaan, mutta ongelmaksi meinasi tulla pukeutuminen.. Ja nyt on talvi tosiaan vasta tulossa.. Miten siis pukeutua talviliikuntalajeihin.. Hiihto, juoksu ja talvikahvakuulailu vaatii jokainen jollain tavalla samanlaisen, mutta osaksi erilaisen pukeutumisen... Mitä siis alle ja mitä päällivaatteiksi? Teknistä vai fleeceä? Tuuli- vai toppapukua?

Tärkeintä pukeutumisessa on, että hiki ei jäisi iholle, vaan alin kerros siirtäisi sen hien seuraavalle kerrokselle. Jatkossa yritän myös kahvakuulatunnilla muistaa panostaa tuohon pukeutumiseen, niin voin sitten keskittyä itse asiaan :)

Eli alimmaiseksi tekninen aluspuku ja jos tulee tosi kylmä ilma, niin väliin fleecealuspuku ja sitten päällimäiseksi tuulenpitävää ja näillä pitäisi päästä jo eteenpäin. Ja sitten vielä matkaan lämmin takki, jonka voi heittää niskaan tunnin jälkeen. :) Hiihdossa ja juoksussa näin amatööritasolla pärjään varmasti samoilla pukeutumismetodeilla ainakin toistaiseksi :)

Sixsixone-merkkiset pyöräilyhanskat toimivat kahvakuulailussa näin syksyllä

Ajattelin seuraavaksi ottaa testiin nämä nahkahanskat, jos näistä saisi paremman pidon... Ja ehkä vähän lämpimämmätkin kuin nuo pyöräilyhanskat

Viime hiihtokaudelle hommatut Pro Skies -hanskat oli ihan ookoot 

Tämä Craftin Windstopper -pipo on ehdottomasti yksi parhaista uloiluvaateostoksistani! Toimii!


maanantai 26. marraskuuta 2012

Inventaario-Into

Viikonloppuna ja tänään toinen nimeni on selkeästi ollut Into. Mulla oli jopa intoa siivota asuntoa ja tuollaista intoa ei ole ollut kyllä piiiitkiin aikoihin :D

Tänään oli sitten vaateinventaario-into.. Pitäisi taas tyhjennellä vaatekaappia käyttämättömistä vaatteista, mutta jotenkin se on vaan niin kovin vaikeaa.. Jokaisesta vaatteesta aina ajattelee, että kyllä minä tätä vielä joskus käytän.. Ja silti se on ollut esim. kolme vuotta käyttämättä tai sitten jopa täysin uusi..

Tulipa katseltua myös jumppatoppejani. Osa on kovin vanhoja ja osa vähän käytettyjä, mutta jostain kumman syystä melkein tärkeimpiä vaatteitani! Sitä jostain syystä muistaa melkeinpä jokaisen jumppatopin ostopaikan, ja älkää kysykö miksi! :D Näin kun jälkeenpäin katselee paitoja, niin sitä on maku muuttunut ihan valtavasti. Joskus lukion jälkeen tuli ostettua kovinkin värikkäitä toppeja ja sitten jossain vaiheessa tuli ruskeet ja harmaat ja nykyään lähes kaikki ostamani paidat on aina mustapohjaisia... Onkohan musta tullut vähän synkkä ihminen? :D


Ylärivi vasemmalta oikealle: valk. Bodywatch, oranssi MexxSport, kelt. David, musta Etirel, ruskea pitkähihainen Röhnisch, musta Bodywatch, vaal.pun. Nike
Toinen rivi: musta Röhnisch, harmaavalk. Better Bodies, ruskea Nike, kelt. Tommy Hilfiger sport, sininen Josie (USA, Miami) ruskea Pure Lime, kelt. MexxSport
Kolmas rivi: valk. Nike, musta Puma, pinkki Under Armour, pinkki Röhnisch, vaal.sin. David
Alin rivi: valk. Adidas, ruskea Pure Lime, musta Von Dutch, musta Pure Lime, musta Nike

Jotain tuosta vielä taisi puuttua pesun vuoksi, mutta pääsääntöisesti mun jumppapaitahyllyni näyttää tältä. Yhdestäkään en taida pystyä luopumaan ennen kuin menee rikki :D Kaikista kivointa on paitojen yhdisteleminen sekä valkkaaminen sopivien housujen kanssa! Pinnallinen - minäkö, en kai?? :D

Haastankin teidät kuvaamaan tärkeimmät vaatteet ja muistelemaan sitä kautta menneitä ;)


Eilen kävin vetäisemässä kolmen viikon tauon jälkeen Bodycombatin. Hartija ja takamus tuli todella kipeiksi pitkän tauon jälkeen. Sinänsä kiva, kun kevätlukkarissa mulla pitäisi olla viikottainen tunti, niin ei pääse lajikunto pettämään! :) Täytyy kyllä myöntää, etten muista, milloin ohjelma olisi ollut noin raskas kun BC 53, se on ollut vaan niin hyvä ohjelma kaikin puolin! :) Mutta kohtapa saadaan uusi ohjelma kätösiin, jännää!! Sitä odotellessa! <3

Otinpa muuten BC-tunnille testaukseen ne viimeksi ostetut Niken lenkkarit. Jalkaan tuntui tosi kivoilta, eikä hangannut mistään, mutta hieman oli liukkaat pohjat ainakin esquiva-liikkeeseen.. tässä vielä kuva niistä :)


perjantai 23. marraskuuta 2012

Vauvailupäivä

Ällän ollessa vain kerran vauva, pitää kokea kaikki vauva-alkuiset tekemiset :D Eilen testivuorossa oli VAUVAkino!

Vauvakinossa esitettiin elokuva Le Chef.

Odotuksia kyseistä kokemusta kohtaan ei juurikaan ollut ja olin varautunut siihen, ettei elokuvan katsomisesta tule yhtikäs mitään vauvojen huutaessa, valojen ollessa päällä ja elokuvaäänien ollessa hiljaiset... Elokuvasta puhumattakaan! Olin kuitenkin päättänyt, että otan leffakokemuksen huumorilla kävi, miten kävi!

Saliin oli kerääntynyt varmaan 20-30 henkilöä vauvoineen/ilman seuraamaan elokuvaa. Porukka oli levittäytynyt ympäri salia ja pitkin leffaa sieltä täältä kuului vaimeaa ja välillä kovempaa vauvojen kiljahtelua, höpötystä ja itkua. L oli siihen nähden, mitä oltiin nukuttu yöllä, melko rauhallinen ja tyytyväinen. Päikkäriaikaan sijoittunut elokuva ei ehkä ollut paras meidän päikkäreitä ajatellen, mutta sai herra lopulta nukuttua edes vähän.. olisi vain pitänyt päästä katselemaan elokuvaa tai muita vauvoja!

Valot ja "hiljaiset" elokuvaäänet eivät hirveästi häirinneet itse elokuvan katselua, mutta en voisi kuvitella meneväni katsomaan esim. Bondin Skyfallia samoissa olosuhteissa.. Elokuva itsessään oli ihan hauska hömppäkomedia, ja tuohon vauvakinoon ihan ookoo.. Mitä nyt ranskankielinen ja meni täysin ohi, jos ei kerinnyt katsoa tekstitystä. Ei kuitenkaan sellainen, mitä nyt normaalisti menisi elokuviin katsomaan.. Vauvakinon jälkeen äippäkaverin kanssa syömään kiinalaiseen lounasta.
Vauvakinoon pukeuduttiin Me&I siilijumpsuittiin

Nooh, ihan hauska idea ja luultavasti voisin mennä toistekin vauvakinoilemaan :)

Lahjaksi Piltti-kassi ja piltti siitä hyvästä, että mentiin  elokuviin


Illalla oli sitten vuorossa vauvauinti. Isäntä oli sen verran väsynyt, ettei jaksanut lähteä mukaan, joten menimme Ällän kanssa kahdestaan ja jo hyvissä ajoin. Ajattelin, että kiertelen autolla kauempaa, että L kerkiäis ottamaan pienet päikkärit autossa ja jaksaisi polskia. Uintipaikan parkkipaikalla huomasin, että uintivehkeet oli jäänyt kotiin eteiseen ja ei kun kiireellä niitä hakemaan. Mulla on selkeesti joku imetysdementia tai synnytyksen jälkeinen muistinmenetys, sillä joka päivä unohtuu jotain! Tai sitten väsymys alkaa vaikuttamaan?

Vauvauinnissa oli sekä mulla että Ällällä hauskaa. Erityisesti selkäuinti oli kivaa Ällän mielestä! Sukelluksetkin pisti tällä kertaa naurattamaan, joten mukava uintikerta oli :) Vielä loppulaulunkin aikaan jatkui polskiminen jaloilla, eikä herra ois malttanut poistua altaasta, mutta onneksi tuo kaveri on vielä tuollainen matkakokoinen ja helppo kuljettaa pois paikalta :D

Uneton yö, väsynyt äiti, mutta kyllä tuon pikkuäijän tekemisistä saa niin paljon energiaa päivään! :)


keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Jatko1-tunnilla

Noniin! Selvisin hengissä!

Hehheh, taitais olla aihetta vatsalihasten treenaukseen, sillä alkulämpän vatsalihakset oli jo ihan tuntuvat ja odottelin koko ajan niiden päättymistä. :D

Lämpän jälkeen tehtiin eri spinnejä yhdellä kädellä ihan oman maun mukaan, minkä jälkeen treenattiin takakäden yhdistämistä tuoliin. Mulla tuo ote tuosta tangosta on vielä niin ärsyttävän kiree, ettei spinneihin saa vauhtia ja ranteisiin tulee hirveät palovammat... Noh, mutta tuo on vain sellainen, että pitäis päästä tekemään, niin sitä tankoa ei niin hirveästi rutistaisi... :(

Sitten tehtiin olkapitoja, pitokohta ja kämmenten kuppiasento löytyi ihan ookoosti, mutta oli kyllä sellainen olo, ettei kovin korkealle pääse pelkällä lihasvoimalla! :O Pitäs kyllä opetella tuohon perusinverttiinkin menoon sellaiseksi rutiiniksi, että nostaa ittensä kropalla eikä ponnistamalla...

Tämän jälkeen lähdettiin treenaileen toukkaa.. eli tällä idealla (takamus saisi nousta ylemmäs ja tällä kerralla tehtiin niin, että ylempi käsi tuli kyynärtaipeella kiinni tankoon)

Kuva otettu 2010 entisen Adashan tiloissa
Vitsi, miten jännitti tehdä tuota toukkaa.. Olis ollut kivempi aloittaa noista tuttavallisemmista liikkeistä (kuten kaksonen, scorpioni, perhonen), mutta eipä siinä.. Joskus se on kuitenkin haastettava itseään! :D

Sain jopa tehtyä muutaman kerran tuon toukan, mutta kovasti tuntui kädet hikoovan ja tuntui, että kohta rojahdan päälleni lattialle.. No, onneksi näin ei ainakaan tällä kertaa käynyt!

Toukan jälkeen otettiin jotain mulle täysin uutta risti-istuntaa... Eli pito tuli toisen jalan pohkeesta ja toisen jalan jalkapöydästä. Kivuliasta!

Treenin jälkeen kunnon setti broileria ja riisiä, minkä jälkeen lepiä ja venyttelyjä :) Venyttelin erityisesti pohkeita, jotka ovat viime päivinä tuntuneet siltä, että katkee kohta! Olipa kivaa venytellä pitkästä aikaa!!

Huh, mutta selvisin ja se oli ehkä pääasia tänään!

___________________________________

lisäys 23.11.2012 risti-istuntaliikkeen nimi rémi, liikkeen nimestä kiitos "opelle" Martalle :)

tiistai 20. marraskuuta 2012

Välineurheilua isolla VEELLÄ

Tankoilua

Aamupäivästä ajeltiin kaverini Taijan ja pikku-Ällän kanssa Johannan kotistudiolle Viitaniemeen. Puitteet treenailulle oli mahtavat! Johannan kotona on kaksi jauhemaalattua FitPole-tankoa (42mm ja 48mm), iso peili ja riittävän suuri huone! Jes!

Syy tähän yllättäiseen itsenäiseen treeni-intoon löytyi siitä, että Ready Set Polen alkeistunnit ovat aina ihan täynnä, kun yritän ilmoittautua, niin oli sitten ilmoittauduttava jatko1-tunnille :D Hirveessä paniikissa pyysin päästä treenaileen sitten invertin ja takanojan, jotka tarttis kyseisellä tunnilla osata :D Illalla sängyssä miettiessä liikkeitä kädet ja jalat hikosi ihan hulluna, kun alkoi vähän jännittään jo.. ja oikeestaan pakko tunnustaa, että sama reaktio tapahtui tässä kirjoittaessa blogitekstiä ja miettiessä sitä huomista jatko1-tuntia :D

Alkulämpän jälkeen vähän spinnejä läpi; tuolia, palomiestä, joutsenta, merenneitoa... Noh, ei kaunista, mutta sainpahan jotain pyörittyä, että tuli tarpeeks lämmin ennen pitoja..

Kiipeeminen meni ehkä vähän jouhevammin kuin viimeksi, mutta edelleen käsillä liiiikaa töitä! Äh! Noh, ei muuta kuin härkää sarvista kiinni ja eikun takanojaan. Meni, hyvä ja seuraava liike. Sitten inverttiin, meni! Ja pitihän sitä sitten kokeilla scorpionikin ja meni sekin vielä lihasmuistista! Jännitti kyllä, pakko myöntää :D Kaksoseen en oikein löytänyt oikeaa pitokohtaa, niin se jäi sitten tekemättä. Loppuun vähän tanko-veetä ja kerran supermankin..


Sitten loppuun vähän notkeutta ballerinasta (ps. onko mulla vatsalihakset??? :O) ja venyttelyistä..

Taustalla pikku-L treenaamassa
Kotiintullessa poikkesin postissa, mistä löytyi meille tällainen ihanuus: Ällän kerhoreppu! Vähän alkaa jo harmistuttaa, että kohta se on jo iso poika ja lähtee hoitoon, mutta yritän pitää sen vielä niin paljon poissa mielestä kuin vain mahdollista!Kahvakuulailua

Illalla sitten jälleen liikenteeseen. Suuntana oli Tikan koulu ja Marin kahvakuulatreeni. Valitsin saman tien raskaammat kuulat kuin viimeksi: 8, 10 ja 12! Lähes sama setti kuin viimeksi kaksi viikkoa sitten, mutta uutena liikkenä oli rinnalle veto ja se ei meinannut tuntua kivalle, ei sitten millään..

Mutta minä jaksoin kannella sitä 12kilonkin kuulaa! (ainakin joissain kohtaa tuntia :D) Nyt oli selkeesti onnistuneemmat kuulien painovalinnat, sillä hiki puski pintaan, vaikka vettä ropisi välillä kaatamalla niskaan. Myös hanskat tuli otettua mukaan, niin heti nousi mukavuusasteet :) Tunnin jälkeen vedin Fastin suklaanmakuisen palkkaritripin.

Mutta jee! Olinpa tänään tehokas! Ps. Välineurheilu kunniaan!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Spurttailua koirakisoissa

Vauvauinnissa tapahtunutta

Torstaina oli jälleen aika käydä Ällän kanssa vauvauinnissa. L oli kovin väsynyt huonosti nukutuista yöunista jo ennen uintiin lähtöä, joten avaimet onnistuneelle uintikerralle oli jo käsissä :( Noooh, suurimman osan L uiskenteli tyytyväisenä ja oli kovin eläväinen ja vielä ekat kaksi sukellustakin meni hyvin. Sitten L hermostui, kun häneltä otettiin sormi pois suusta, minkä jälkeen loppuaika meni vähän vähemmän iloisena.. Allas oli vielä aika täynnä, kun vanhemmille uimareille oli vedenalaiset kuvaukset, joten ehkä sekin vähän häiritsi pikkumiestä.. Katotaan miten ens kerralla eli ensi viikolla jälleen! :)

Koirantäyteinen viikonloppu

Pakkohan se on mainita tämäkin, kun viikonlopun aikana tuli juostua 5 starttia agilitykisoissa. Niin kuin olen tainnut ennenkin mainita, niin kyllä tuo menee ihan urheilusta. Itse ainakin annan täyden panostuksen koirilleni radalla, niin kyllä tuollaisen viikonlopun rupeaman jälkeen hapetti jo vähän reisiä :) Tietenkin päiviin kuuluu lämmittely- ja jäähdyttelylenkit, niin liikuttua tulee siinäkin.

Lauantain palautteluruokana vedettiin isännän kanssa kunnon setit Sakura Gawan menulta. Nams! Suosittelen paikan ruokaa! Erityisesti kiinalainen ruoka on siellä hyvää ja sitä on riittävästi :)


Kuva Katja Patrikainen, 8.9.2012 Laukaalla Mila-koirani

Illalla kävin itsekseni tekemässä vielä kevyen puolen tunnin hölkkälenkin purrarilla. Syketasoltaan lenkki pysyi peruskunnon puolella eli hyvin hyvin kevyestä tahdista oli kyse. Ideana oli vain saada vähän kertyneitä maitohappoja vähän aukeemaan. Lenkin jälkeen jopa VENYTTELIN hetken! :O :D Hauskinta tuossa lenkissä oli, että illan lenkki oli kuin kävelyllä olisi käynyt, kun taas n. 4,5kk sitten tein saman lenkin samassa vauhdissa ja tuntui, että kuolen!! :D Eli kehitystä on tapahtunut ;)

torstai 15. marraskuuta 2012

Vauvanvaateholisti?

"Ei vaan pystynyt olemaan ostamatta, kun ne oli niiin suloisia" "Ne olisi voinut loppua kesken" jnejne... :D

Jälleen tuli tilattua Me&I:lta vaatteita Ällälle.. nooh, onhan niillä ihan hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta kyllä sitä rahaa vähän pitäisi säästää, jos aikoo jäädä hoitovapaalle äippäloman jälkeen... Noh, mutta enhän minä malttanut olla taaskaan ostamatta :D

Tällaisia postipoika toi tällä kertaa

omenapyllyhaaremit
housut edestä
siilipipo
paloautopaita
Ja minun käyttöön tuli nämä ihanat velouriset yogapantsit, jotka oli emännänlahja.. valitettavasti Ällälle tarkoitettu siilipipo päätyi äopän käyttöön, koska sopi niin hienosti uusiin housuihin! ;D Ihan parhaat housut, kun menee koti- ja vierashousuina, lenkillä ja rauhallisemmissa jumpissa :)
Ja vielä extrana ihanat keittiöpyyheet :)JUOKSUA

Tulihan sitä eilen jotain hyödyllistäkin tehtyä kuin vain ihasteltua uusia vaatteita :D Kävin juoksemassa! Ja ihan yksin! Vähän tuon pikkumiehen huonosti nukutut yöt rokottaa palautumista treeneistä, mutta juoksu kulki ihan hyvin. Irtohiekka jännitti erityisesti pitkissä alamäissä, jolloin polvissa alkoi tuntua.. On se kumma, kun tulee ekat liukkaat, niin teillä on jo yyterin hiekkarannan verran tavaraa! No, sille ei voi nyt mitään.. vaan pitää nauttia leudoista ilmoista! :)

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tangoilua

Eilen olin toisen kerran tankotunnilla ja kylmän viileesti valitsin jo alkeis2-tunnin ihan niiden pitojen vuoksi :) Yhtä kaunista ei ollut kuin tango, mutta kivaa se oli!

Lämmittelyjen jälkeen harjoiteltiin spinneistä joutsenta eteenpäin. Ensiksi tehtiin puoliaskeleella, sitten kokoaskeleella ja lopuksi pysäytyksellä. Puoli- ja kokoaskel menivät vielä ihan hyvin vanhasta muistista ja selkeästi nyt meni tämä pyörähdysosuuskin kai ihan hyvin, kun ei tuntunut kovin takkuisalta. Pysäytyksiä tehdessä sitä keskittyi jo ihan liikaa siihen ei-tangossa olevaan jalkaan, jolloin alku vähän kangerteli. Ihan ei mennyt sulavasti kuin joutsen vedessä, eikä melkeinkään, mutta kai se siinä jotenkuten pyöri.. :D

Joutsenen jälkeen lähdettiin samantien pitoihin ja lähdettiin kiipeämisestä. Itseä vähän jännittää olla kovinkin korkealla, joten ihan kattoon asti en mennyt, mutta vihdoin tuo kiipeäminen alkoi valaistua mulle. Ennen olen tehnyt kaiken työn käsillä ja raskastahan se on tälläistä ruhoa repiä ylöspäin, mutta nyt sain hyviä vinkkejä, miten niitä jalkojakin käytetään siellä mukana :) Kädet hikosi ihan sikana, mitä ylemmäs kiipesi, mutta grippiavusta oli apua :D Eli testasin Dry Hands -merkkistä ja kyllä käsistä tuli kivan pitävät.

Kiipeilyn jälkeen tehtiin tanko-V:tä, ja se löytyi erityisesti niin päin, että oikea käsi oli yläpuolella. Vasemmalla tehdessä meni heikommin, mutta en tainnut oikein koskaan opetella sitä sille puolelle, kun se ei ollut kivaa :D

Teinpä salaa nurkassa pari kertaa jopa supermanin!! Se siis meni vielä vanhasta muistista! jipii! Kaikki ei ollut ihan unohtunut.

Ja sitten istunnasta peter panista pommiasentoon. Näissä ei kai muuten ollut ongelmaa, mutta tuo pommi otti tooooodella inhottavasti sisäreiteen, auts! Tankoilua pitäisi suositella sellaisille, jotka tykkää kivusta, sillä kyllä näin alussa ainakin tuntee ihan puhdasta kipua - kipu on kivaa ja tuska taivaallista - vai miten se oli... Noh, itse en kyennyt enää tekemään pommeja, joten tein loppuunkin yhden supermanin. Olinpas tuhma :D

Ihan lopuksi tehtiin ballerinoja lattialta. Mä en koskaan ennen ole saanut taiteiltua itseäni siihen tangon ympärille niin, että olisin saanut jalasta vielä kiinni, mutta nyt sain ja vielä molemmilta puolin!! Eihän se näyttänyt miltään ballerinalta, mutta sain ees jalasta kii! Hiphiphurraa!!!

Tunnin jälkeen oli sisäreidet kuin niitä olisi vähän raastettu raastinraudalla, enkä pystynyt kävelemään normaalisti vaan meno oli kuin cowboylla!

Onneksi nuo kivut yleensä lievenee, kun siellä tangolla pääsee hengaileen enemmän ja enemmän! Kyllä se kivuus voittaa tässä tapauksessa kivun! :) Trust me!

Eilisen tankoilutunnin varustus: Housut ihkaihanat-uudet Me&I:n velouriset yogapantsit (jotka sain kutsuilta emännänlahjaksi, ihan parhaat ikinä!!), paita Röhnisch


Tankotanssitunnin jälkeen tietää tehneensä, kun jalat näyttää tältä:

Ehkä vauvauinnissa jossain vaiheessa ilmoittaa sosiaaliviranomaisille perheväkivallasta :D mutta ei - kyllä kyseessä on tankotanssi!
Ja vielä kun vasempaan kantapäähän tuli jostain syystä kahden tunnin päiväkävelyllä kunnon rakko ja ranteeseen tuli jälleen spinneistä ihoton kohta, ja selkä- ja vatsalihakset on liikkeistä ihan jökissä, niin avot! Vammat on jälleen kohdillaan! :D Mutta kyllä tietää näin seuraavana päivänä tehneensä!

Ja sitten vielä loppuun on pakko linkittää tällainen tankoiluvideo, johon törmäsin tässä eilen. Aivan mahtavan upeaa hienoa työtä ja kateellisena voi vaan katsoa näitä temppuja ja kaunista liikkumista. Kukaan ei voi väittää, etteikö tankoilu olisi liikuntaa! :)

Youtube: Laurence Hilsum 2nd place @ world pole dance championship 2012

maanantai 12. marraskuuta 2012

Pikkujouluttelua

Tänään pikkujouluteltiin ystävien seurassa! Viiden aikuisen, joista kolme tekee vuorotyötä, yhteinen vapaa ilta on vaikea löytää, mistä syystä meidän porukka pikkujoulutteli sitten maanantai-iltana :D

Mukavaa oli ja herkkuja oli jälleen ihana syödä! Kaverit oli leiponut mm. tomaatti-mozzarellapiirakkaa sekä kinuskipiparikakkua, aivan superhyviä ja kiitos tytsyille herkuista! Itse hoidin paikalle patongit ja vihreän salaatin :)

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Namnam <3

Kunnon pikkujouluissa täytyy tietenkin olla joulutonttu!

Ihana pikkutonttu <3
Tonttulakki Kimperi, body Lundmyr of Sweden, nalletaskuhousut Me&I
Jätkä tulee huomenna 13.11. 5kk vanhaksi jo! Eli viljatuotteet tulee mukaan kuvioihin :) Tänään oli 5kk-neuvola.  Pituutta oli 63cm ja painoa 7185g ja pää 42,5cm. Pituus menee melkein -2-käyrällä ja paino -10-käyrällä, mutta näistä ei kuulemma tarvitse huolissaan, koska kummatkin menee koko ajan ylöspäin.  Rokotukset pikkumies otti kovin urheastim vaikka selkeästi pahoitti mielensä. Kaiken lisäksi L heitti neuvolan pöydällä jalkansa sivulle ja kääntyi ensimmäisen kerran mahalleen, kun mittanauha oli niin mielenkiintoinen! Hui!

Herra L 5kk (aina yhtä aurinkoinen <3)


sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ensimmäinen isänpäivä ja talven odottamista

Talvi alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Pari kertaa on lunta jo saatukin maahan, mutta ovat vielä sulaneet pois. Ensimmäiset "hullut" hiihtäjätkin on bongattu huutamasta purrarilla lenkkeilijöille (eli minulle koirineni ja rattaineen).. Hiihtäjät voidaan kyllä luokitella hiihtäjiin ja niihin himohiihtäjiin, jotka on ensilumista kevään viimeisiin lumennäköisiin alueisiin laduilla. Jos välillä lumiosuus loppuu, niin väli juostaan ja jatketaan matkaa!

Tulevana talvikautena tulen taatusti jatkamaan viime vuonna hyvin alkanutta "hiihtouraani" eikä vauvamahakaan ole tänä vuonna esteenä, joten kovasti aion suihkia menemään, toivottavasti! :)

Eilen kävin valmistautumassa talveen Budget Sportin kautta! :)

Matkaan lähti aivan superlämmin Etirel-merkkinen parkatakki. Takki oli tarkoitettu miehille, mutta kun se oli niin ihanan lämmin ja xs meni mulle näppärästi, niin ei kai se oo niin justiinsa? :D
Tämän lisäksi talvea odottomaan David-merkkinen korkea pipo


Tuoreelle ensimmäistä isänpäivää viettävälle isälle isänpäivälahjaksi Puma-boxerit. Mutta mukaan lähti myös ei-ehkä-niin-harkittuja,-mutta-erittäin-kivoja -ostoksia :D 

Nike-juoksulenkkarit valjastetaan BodyCombat-kengiksi <3 pinkki!!

Rukka Kingston -merkkiset tuulihousut


Isänpäivää vieteltiin siis tänään tällaisen pikakakun ja -kortin meiningeissä:

Aavistuksen einespuoleinen kakku :D

Ja koska talvea odotellaan, on ihanaa poltella kynttilöitä:

Vessan tuoksukynttilä
Partylite-kynttilä

perjantai 9. marraskuuta 2012

Lisäravinnekoulutuksessa

Olin töiden puolesta Fan Foodin lisäravinnekoulutuksessa torstaina. Fan Food tuo mm. Fast-tuotteet maahan.

Paljon oli koulutuksessa oli tuttua, mutta kiva oli käydä kuuntelemassa ravinnosta ja ravinteista asioita. Erityisesti oli itselleni hyvä muistutus, että pitäisi syödä ruokaa tai välipalaa 2,5-3 tunnin välein. Tämä on mulle oikeasti vaikeinta, vaikka sen periaatteessa tietäänkin..

Noh, hyvänä muistutuksena tuli, että lisäravinteita voi käyttää peruskuntoilijatkin tukemaan ruokavaliota. Itsekin voisi siis harjoitella tuota ihan perussyömistä jälleen! :)

Ensi kerralla kouluttaudutaan itse tuotteista, joten mielenkiinnolla oottelen seuraavaa lisäravinnekoulutusta :)

Mutta kunnon perusruuan inspiroitamana tein ihan oikeaa lohikeittoa ihka ensimmäistä kertaa! Hyvää tuli!!

Perunoita, lohta, sipulia, tuoretta tilliä, keittovihannespussi, mausteet ja vähän maitoa. Helppoa ja hyvää :)


Sivuun rasvatonta maitoa ja ruisleipää ja se on siinä!

tiistai 6. marraskuuta 2012

Kuulailulla kuntoon

Mikä on kahvakuula? Kahvakuula on pyöreä metallipallo, jossa on pyöreä kahva. Kahvakuulalla voi treenata monipuolisesti koko kehoa, vain mielikuvitus on rajana! Kahvakuulailu sopii sekä miehille että naisille.
Kahvakuulia on erikokoisia, joten jokaiselle löytyy sopiva treeniväline.


Kunnokas tarjoaa Jyväskylässä Tikan koulun hiekkakentällä tiistaisin klo 18 kahvakuulailua ja tänään oli eka kerta. Minäkin tietenkin menin kokeilemaan ja olihan se kokeilemisen arvoista! ;) Kädet on nyt väsyneet ja on vähän sellainen nuutunut ja raukea olo, kun sai aika kokonaisvaltaisen treenin yhden tunnin aikana :) Näin aloittelijalle treeni ottaa erityisesti "kippari-kalle"-lihakseen, mutta selkeästi vähemmän kuin treenatessa pari viikkoa sitten kahdestaan Marin kanssa.

Tekniikan kanssa oli vielä hakemista heilautuksissa, mutta lantion käyttö alkoi löytyä ja olihan sitä pakko heti testata 24kilon kuulaa! :D

Kahden- ja yhden käden heilautuksia, kahvakuulakävelyä, pään ympäri pyörittämistä, kulmasoutua tasapainotteluun yhdistettynä, pystysoutua ym. Lopuksi sitten reviteltiin paiskomalla kuulia, mitä ei voikaan tehdä sisätunneilla. Noi paiskomiset on juuri mun makuun, kun saa purkaa kaikki agret ;D

Pitävät hanskat olisi ollut ihan kiva olla mukana, kun nakkien nahkat oli vähän kovilla ja välillä kylmissään eli esim jotkut pitävät työhanskat tai ihan perus nahkahanskat vois olla tähän hyvät :)

5 kerran kortti 27e / 6e kerta eli ei ole kallis harrastus, jos yhtään laji kiinnostaa - ja miksei kiinnostaisi, kun se sopii kaiken kuntoisille ja tasoisille :)

Ehdottomasti tämä kannattaa testata! Paljon hauskempaa kuin sisällä kuulailu :)


Kunnokas-yrityksellä on kuulia, mistä valita :)
Illan treenivaatetus: Takki Acode Summit, housut North Ice, kengät Salomon ja kahvakuula 24kg! ;)

maanantai 5. marraskuuta 2012

Kyllä herkuttelukin on silloin tällöin sallittua!

Mä oon itse sitä mieltä, että kyllä herkuttelu kuuluu elämään, kunhan sitä tekee kohtuudella, eikä ihan joka päivä ja koko aikaa :)

Palaan herkkuihin aivan kohta, mutta sitä ennen siirrytään vähän menneeseen aikaan:

Sunnuntaina vedin jälleen aamutuimaan Bodycombatin. Nyt on n. 1kk jäljellä tätä ohjelmaa, ennen kuin se taas vaihtuu. Sinänsä tuntuu vähän hölmöltä opetella ohjelma ehkä n. 5 kerran takia... mutta eihän sille mitään voi, kun äippälomalla ei saa ohjata kuin sunnuntaisin... :(

Tunti sujui mielestäni ihan ookoosti, ja vaikka raskashan se edelleenkin oli, niin tuntui, että paremmin sitä jaksaa joka kerta! :) Eli jotain kehitystä on tapahtunut ;) Loppusunnuntai sujuikin sitten leipoessa ja siivotessa!

Tänäaamuna oli pitkästä aikaa vauvajooga! Oli aivan superihanaa, rentouttavaa ja samalla virkistävää :) Sali oli täynnä äitejä ja vauvoja ja iloista ja välillä vähän kiukkuistakin ääntä :) L on muuttunut selkeästi actionmaniksi, sillä ei meinaa enää viihtyä paikallaan, vaan jotain pitää koko ajan tehdä :P Ohjaaja Marikin huomasi, miten L on kehittynyt tässä tauon aikana, mutta niinhän se kyllä onkin :) Ainoastaan aurinkotervehdyksistä ei meinannut tulla yhtään mitään, kun herra päätti, ettei jää yksin patjalle makaamaan.. Muuten liikkeet onnistui pojan tuijottaessa peilistä itseään tai salissa olleita muita vauvoja.. :)

Tämän aamun vauvajooga-asustus näytti tältä:

Lyhythihainen ja -punttinen sirkushaalari Me&I, sukat Me&I (äidin vaatteista ei kerinnyt ottamaan kuvia)
Herra Flirtti, matkalla joogaan! Puku CupCake, pipo Me&I
Aamuisen pikkuisen joogahetken jälkeen päivä on ollut yhtä huisketta! Leivontaa, Ällän syöttämistä (soseiden syömiseen menee muuten yllättävän kauan aikaa!) ja koirien lenkkeilyttämistä. Eli se siitä rentoutumisesta ;)

Illan kruunasi Me&I- sekä Tupperware-kutsut kera monen ystäväni! <3 Tykkään pitää kutsuja, koska silloin saa erittäin hyvän syyn kutsua tupa täyteen ihanaisia naisia ja leipoa kaikkia uusia herkkuja! :) Herkutella pitää, sanon minä! Toki tietenkin kohtuudella, mutta jos elää pelkillä kuivilla eväillä, niin on semmoinenkin elämä melko tylsää, joten oma mielipiteeni on, että kohtuudella saa syödä hyvää silloin tällöin! :)

Tämän päivän herkut näyttivät tältä:

Hellapoliisin broileripiirakka

Kinuskikissan pikkusiskon sipulipiirakka

Kinuskikissan daim-suklaamuffinssit

Kuningatar-piimähyydykekakku
 Kuningatar-piimähyydykakku on muokattu Kotikokki.netin piimähyydykekakun ohjeesta:

Pohja: 200g Digestive-keksejä
           100g voita
Täyte: 2dl Valion kuningatarrahkaa
           4,5dl rasvatonta piimää
           1,5dl sokeria
           2tl vaniljasokeria
           6 liivatelehteä
Päälle: kuningatarpilttiä

Ehdottomasti voin suositella piirakoita ja muffinssiohjetta! NAM!

Muistakaa herkutella, mutta kohtuudella! ;)