keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kuulisti kuulaillen

Eilen ilma alkoi viiletä ja talvi alkoi ihan oikeasti tehdä tuloaan. Käytiin koirien ja rattaiden kanssa aamutuimaan tunnin lenkillä reippaasti kävellen. Hiihtomaan mäkisissä maastoissa saa sykkeet mukavasti nousemaan, kun työntelee samalla noita rattaita.

Illalla piti alunperin mennä tankotunnille, mutta koska lastenhoitoasiat ei mene aina yks yhteen mun menojen kanssa, niin päädyin kahvakuulailemaan.. Mikä nyt ei sinänsä ollut ollenkaan paha asia :D

Oon ilmeisesti jo pienimuotoisesti koukkuuntunut tuohon kuulailuun! Tunnille valitsin kuulat 8, 10, 12 ja 16! 12 ja 16kg tein kyykkyä vuorotellen vaihtaen kuulien puolta.. Muuten olisin valinnut 2 x 16, mutta suuret kuulat loppui kesken.. Noh, mutta hyvin se noinkin meni, tulipahan treenattua vartalonhallintaa samalla. :)

Osaan etuheilautuksia jaksoin tuon 16-kiloisen ottaakin, mutta puristusvoimat ei kestänyt mun kovaa kehitystahtia, joten jouduin luovuuaan ja tekeen 12kg kuulalla... :( Kulmasoutuun uskalsin ottaa 10-kiloisen kuulan ja tänä aamuna huomas kyllä tehneensä! Mutta kaikista iloisin olin mun rinnallevedosta, joka onnistui 10kg kuulalla ja ilman, että se ois tuntunut yhtään pahalle. Sainpa jopa Mari-ohjaajalta positiivista palautetta, että tekniikka näytti jo paremmalle ja kehittynyt viime kerrasta! Jippii :)

Tajusin tunnin jälkeen, että kahvakuula ja tankotanssi sopivat parina hyvin yhteen, sillä kahvakuulaa kehittää puristusvoimaa, mitä taas tarvitaan tankotanssissa! Hyvä combo siis! :)

Pienestä pakkasesta ja tuulenvireestä huolimatta sain hien pintaan, mutta ongelmaksi meinasi tulla pukeutuminen.. Ja nyt on talvi tosiaan vasta tulossa.. Miten siis pukeutua talviliikuntalajeihin.. Hiihto, juoksu ja talvikahvakuulailu vaatii jokainen jollain tavalla samanlaisen, mutta osaksi erilaisen pukeutumisen... Mitä siis alle ja mitä päällivaatteiksi? Teknistä vai fleeceä? Tuuli- vai toppapukua?

Tärkeintä pukeutumisessa on, että hiki ei jäisi iholle, vaan alin kerros siirtäisi sen hien seuraavalle kerrokselle. Jatkossa yritän myös kahvakuulatunnilla muistaa panostaa tuohon pukeutumiseen, niin voin sitten keskittyä itse asiaan :)

Eli alimmaiseksi tekninen aluspuku ja jos tulee tosi kylmä ilma, niin väliin fleecealuspuku ja sitten päällimäiseksi tuulenpitävää ja näillä pitäisi päästä jo eteenpäin. Ja sitten vielä matkaan lämmin takki, jonka voi heittää niskaan tunnin jälkeen. :) Hiihdossa ja juoksussa näin amatööritasolla pärjään varmasti samoilla pukeutumismetodeilla ainakin toistaiseksi :)

Sixsixone-merkkiset pyöräilyhanskat toimivat kahvakuulailussa näin syksyllä

Ajattelin seuraavaksi ottaa testiin nämä nahkahanskat, jos näistä saisi paremman pidon... Ja ehkä vähän lämpimämmätkin kuin nuo pyöräilyhanskat

Viime hiihtokaudelle hommatut Pro Skies -hanskat oli ihan ookoot 

Tämä Craftin Windstopper -pipo on ehdottomasti yksi parhaista uloiluvaateostoksistani! Toimii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti