keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tangoilua

Eilen olin toisen kerran tankotunnilla ja kylmän viileesti valitsin jo alkeis2-tunnin ihan niiden pitojen vuoksi :) Yhtä kaunista ei ollut kuin tango, mutta kivaa se oli!

Lämmittelyjen jälkeen harjoiteltiin spinneistä joutsenta eteenpäin. Ensiksi tehtiin puoliaskeleella, sitten kokoaskeleella ja lopuksi pysäytyksellä. Puoli- ja kokoaskel menivät vielä ihan hyvin vanhasta muistista ja selkeästi nyt meni tämä pyörähdysosuuskin kai ihan hyvin, kun ei tuntunut kovin takkuisalta. Pysäytyksiä tehdessä sitä keskittyi jo ihan liikaa siihen ei-tangossa olevaan jalkaan, jolloin alku vähän kangerteli. Ihan ei mennyt sulavasti kuin joutsen vedessä, eikä melkeinkään, mutta kai se siinä jotenkuten pyöri.. :D

Joutsenen jälkeen lähdettiin samantien pitoihin ja lähdettiin kiipeämisestä. Itseä vähän jännittää olla kovinkin korkealla, joten ihan kattoon asti en mennyt, mutta vihdoin tuo kiipeäminen alkoi valaistua mulle. Ennen olen tehnyt kaiken työn käsillä ja raskastahan se on tälläistä ruhoa repiä ylöspäin, mutta nyt sain hyviä vinkkejä, miten niitä jalkojakin käytetään siellä mukana :) Kädet hikosi ihan sikana, mitä ylemmäs kiipesi, mutta grippiavusta oli apua :D Eli testasin Dry Hands -merkkistä ja kyllä käsistä tuli kivan pitävät.

Kiipeilyn jälkeen tehtiin tanko-V:tä, ja se löytyi erityisesti niin päin, että oikea käsi oli yläpuolella. Vasemmalla tehdessä meni heikommin, mutta en tainnut oikein koskaan opetella sitä sille puolelle, kun se ei ollut kivaa :D

Teinpä salaa nurkassa pari kertaa jopa supermanin!! Se siis meni vielä vanhasta muistista! jipii! Kaikki ei ollut ihan unohtunut.

Ja sitten istunnasta peter panista pommiasentoon. Näissä ei kai muuten ollut ongelmaa, mutta tuo pommi otti tooooodella inhottavasti sisäreiteen, auts! Tankoilua pitäisi suositella sellaisille, jotka tykkää kivusta, sillä kyllä näin alussa ainakin tuntee ihan puhdasta kipua - kipu on kivaa ja tuska taivaallista - vai miten se oli... Noh, itse en kyennyt enää tekemään pommeja, joten tein loppuunkin yhden supermanin. Olinpas tuhma :D

Ihan lopuksi tehtiin ballerinoja lattialta. Mä en koskaan ennen ole saanut taiteiltua itseäni siihen tangon ympärille niin, että olisin saanut jalasta vielä kiinni, mutta nyt sain ja vielä molemmilta puolin!! Eihän se näyttänyt miltään ballerinalta, mutta sain ees jalasta kii! Hiphiphurraa!!!

Tunnin jälkeen oli sisäreidet kuin niitä olisi vähän raastettu raastinraudalla, enkä pystynyt kävelemään normaalisti vaan meno oli kuin cowboylla!

Onneksi nuo kivut yleensä lievenee, kun siellä tangolla pääsee hengaileen enemmän ja enemmän! Kyllä se kivuus voittaa tässä tapauksessa kivun! :) Trust me!

Eilisen tankoilutunnin varustus: Housut ihkaihanat-uudet Me&I:n velouriset yogapantsit (jotka sain kutsuilta emännänlahjaksi, ihan parhaat ikinä!!), paita Röhnisch


Tankotanssitunnin jälkeen tietää tehneensä, kun jalat näyttää tältä:

Ehkä vauvauinnissa jossain vaiheessa ilmoittaa sosiaaliviranomaisille perheväkivallasta :D mutta ei - kyllä kyseessä on tankotanssi!
Ja vielä kun vasempaan kantapäähän tuli jostain syystä kahden tunnin päiväkävelyllä kunnon rakko ja ranteeseen tuli jälleen spinneistä ihoton kohta, ja selkä- ja vatsalihakset on liikkeistä ihan jökissä, niin avot! Vammat on jälleen kohdillaan! :D Mutta kyllä tietää näin seuraavana päivänä tehneensä!

Ja sitten vielä loppuun on pakko linkittää tällainen tankoiluvideo, johon törmäsin tässä eilen. Aivan mahtavan upeaa hienoa työtä ja kateellisena voi vaan katsoa näitä temppuja ja kaunista liikkumista. Kukaan ei voi väittää, etteikö tankoilu olisi liikuntaa! :)

Youtube: Laurence Hilsum 2nd place @ world pole dance championship 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti