maanantai 27. kesäkuuta 2011

Yötön yö takana ja kesä edessä!

Kesän odotetuin tapahtuma - juhannus on nyt takana päin ja ihmiset palaavat pikkuhiljaa arkeen. Tuntui itsellekin hankalalta herätä aamulla klo 6.25, vaikkei pitkillä vapailla tullutkaan nukuttua ysiä pidempään. Niin no, mites se juhannus sitten sujui?


Itselle kului pitkät vapaat asuntovaunuilemassa vanhempien kanssa, intialaiseen päähierontaan tutustuessa (niin kuin edellisessä postauksessa kerroin) sekä mökillä Pohojoisissa (Poronhoitoalueen sisäpuolella) T:n perheen kanssa. :)


Täytyy sanoa, että syömisen suhteen voin tuntea morkkista viimeisen viikon ajalta, sillä kaikesta suolasta ja herkuista on totaalisen turvonnut olo. Onneksi kesää on vielä jäljellä ja minullakin on aikaa korjata nuo vahingot, jotka aiheutuivat viikon aikana, kunhan ryhdyn heti tuumasta toimeen. ;)


Niin itse, kuin moni muukin suomalainenkin, söin viikon aikana usean makkaran.. Makkaran lisäksi tuli vedettyä sipsiä, karkkia, jäätelöä ja tulipa sitä otettua muutama lonkerokin.. Hups!



Kun nauttii illassa neljä annosta alkoholijuomaa, joiden kalorimäärä on n. 45kcal ja syö kaksi makkaraa, niin päivittäisestä n. 2500 kcal energiasaantisuosituksesta jää jäljelle vain n. 800 kcal, eli ei juurikaan mitään! Tästä syystä on hyvä miettiä, että kannattaako sitä näin kesälläkään vetää päivittäin grillimakkaraa tai olutta siellä terassilla ;)


Tein tämän laskutoimituksen sivuston kalorilaskuri.fi ilmaisella kalorilaskurilla. Jos ruoka-aineiden energiapitoisuudet ym. kiinnostaa enemmän, niin sivustolle on mahdollista kirjautua. :)




Syömismorkkikseeni auttoi kuitenkin pieni aktiviteetti viikonlopun aikana, eli kudoin, pelasin sulkapalloa ja krokettia sekä soudin veneellä järvessä. Soutaminen se on kannattava liikuntamuoto mökillä, jos ei muuta keksi, suosittelen :)


Mielelläni kuulisin, miten sinulla on sujunut juhannus? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti