tiistai 7. kesäkuuta 2011

Lajitestauksessa "House"

Jyväskylän Citydealin kautta oli ostettavana 3 tunnin lahjakortti tanssikoulu Cooma Dance Academyn Summer Workshops -viikolle. Aloin heti tuumasta toimeen, koska mieleni on jo pitkään tehnyt käydä kurkkaamassa kyseisessä paikassa. Halusin käydä katsastamassa paikan, koska ehkä joku ruumiinosani kaipaa tanssia, mutta myös siksi, että siellä työskentelee entinen hiphop-tanssin opettajani Anna Nurmi. :) Valitsin kotisivuilta löytyvästä lukujärjestyksestä house /alkeet, J&T/alkeet ja hiphop/perus.

Tänään oli sitten vuorossa tuo house-tunti ja tunnin piti Karoliina Lahdenperä. Olin jo ennen tuntia kauhuissani, sillä musta on tullut jäykkä (ei todellakaan näihin katulajeihin soveltuva :D).. Tämän lisäksi viimeisestä tanssitunnistani on kulunut vaivaiset 6 (kuusi!!!) vuotta! :O Apua! Eli kauhunsekaisin tuntein astelin sisälle tanssikouluun, missä vastassa olikin aina yhtä iloinen, kovasti mieltäni rauhoittava Anna! :)

House-tuntia kuvaillaan Cooman omilla kotisivuilla näin:
Pakkaa laukkuusi tossut, löysät housut ja paita sekä pyyhe, sillä tällä tunnilla hiki nousee pintaan satavarmasti! House -tanssille on ominaista jacking (kehossa virtaava rytminen liike), footwork (jalkojen nopeat liikkeet), lofting, stomping ja skating. House tanssi on kehittynyt house -musiikin myötä 1980 -luvun lopulla. House on kehittynyt disco -musiikista, joten biitti on nopeatempoinen ja erittäin "koukuttava". House-tanssi on ottanut myöhemmin vaikutteita mm. latinotansseista, afrikkalaisesta tanssista, jazzista ja stepistä ja nykyään se mielletään osaksi katutansseja. Vuoden house -treenin tuloksena on erittäin treenatut pohkeet! Kokeilun arvoista!

Mennessäni tanssisaliin huomasin, että en sopinut joukkoon vaatetukseltani enkä yleispiirteeltäni, sillä kaikki muut oli pukeutuneet ihanan rentoihin ja värikkäisiin vaatteisiin, mutta noh.. pienestä häpeästäni huolimatta sisään vaan ja menoksi.

Olin kyllä niin pihalla koko tunnin ajan. Jalat eivät menneet siihen suuntaan, minne piti, ylävartalo oli jäykkänä tönkkönä paikoillaan, kun olisi pitänyt pumpata rinnasta vauhtia. :D No, siis yksinkertaistettuna olin jäässä! Nopeista kanta-varvas-täpeistä ja sekoiluistani huolimatta oli mukava ja nopeasti kulunut tunti ja hiki kyllä nousi pintaan! :) Tunnin opettaja oli loppuun asti tsemppaava ja hyvä mieli jäi, vaikka varmasti olin universumin surkein "houseilija" :D Pohkeet varmasti huutavat huomenna hoosiannaa noiden pohjepumppausten jälkeen ;)

Muutaman tunnin päästä sitten vetämään omaa BodyCombatia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti