maanantai 17. syyskuuta 2012

Notkeutta, ryhtiä ja vauvojen kiljahteluja, lajitestauksessa vauvajooga

Luin paikallisesta lehdestä vauvajoogasta ja innostuin heti ideasta! Olihan sitä pakko päästä testaamaan, kun pikku-L on vauva vain kerran :)

Edellisessä postauksessani "Seitä lounaaksi!!"  mainitsin tästä vauvajoogasta, niin nyt vielä lajiin tutustuttani tarkempaa sepustusta. Tuntia vetää Mari Depner, joka on ollut itselleni tuttu ohjaaja jo muilta ryhmäliikuntatunneilta. :) Mari on kyllä aina yhtä aurinkoinen ohjaaja :)

Marin Äitiys liikuttaa -sivuilta kopioitu tuntisisältö (ja linkin takaa löytyy lisää tietoa tunneista, jos joku innostuu vauvajoogasta :)

"Vauvajooga on tarkoitettu 3-12 kk vauvalle ja aikuiselle (äiti, isä, isovanhempi tai muu vauvalle läheinen henkilö). Vauva on mukana aikuisen joogaharjoituksessa ja pääsee myös itse kokeilemaan hellävaraisesti oman kehonsa rajoja. Aikuiselle tunti tarjoaa joogan edut vahvistaen, venyttäen, ryhtiä kohentaen sekä rentouttaen kehoa, kun samanaikaisesti vietetään laadukasta aikaa vauvan kanssa. Sekä vauva että aikuinen nauttivan läheisyydestä ja yhdessä tehdyistä liikkeistä."

Tilana oli siis Pranayoga, paikallinen joogakeskus. Mukava, pieni ja erityisesti lämmin tila. Salissa oli jotenkin aivan ihana ilmapiiri, kun osa vauvoista konttaili tilassa ja välillä kuului kiljahduksia ja muita vauvojen ääntelyjä :) Oli hauska mennä tunnille, jossa ei oikeasti voinut suorittaa, vaan kaikki oli tehtävä vauvan ehdoilla ja jotkut jutut oli tehtävä niin kuin L halusi :)

L oli kyllä ihanan reippaana koko tunnin. Se vain tuijotteli muita vauvoja ja nauroi. Viimeisten kahden minuutin aikana tuli vähän väsymystä ja nälkää, mutta siihen asti herra oli itse herra aurinko :)

Välillä vauvat pötkötti (ne ketkä pysyi paikalla :D ) äitien edessä lattialla samalla kun äidit venytti esim. aurinkotervehdyksen kautta kohti vauvoja, välillä niitä pidettiin jalkojen päällä pötköttämässä ja välillä vauvat pääsivät pääosaan :) Alussa vauvojen jalkoja hierottiin ja annettiin jalkojen aistien tuntea tuntemuksia ja lopussa vauvat pääsivät tekemään lentokonetta. Meidän poju oli jo lentokoneen kohdalla niin väsy, ettei jaksanut enää pitää päätä ylhäällä, joten lentokoneet jäi tekemättä, mutta sen sijaan L sai pötkötellä mun mahalla.

Mulle tuli oikeasti ihan hiki ja jalat oli kovilla soturien aikana. Tunnin jälkeen oli paljon ryhdikkäämpi olo, kun oli keskittynyt keskivartaloon ja yläselkään. Ihanaa! Otin saman tien neljän kerran kortin, joten ehkä ensi viikolla uudestaan tai sitten ei! Tällä tunnilla mennään Ällän ehdoilla! ;)


Päivän treenivaatteet: Housut Röhnisch, paita H&M-mama, alempi toppi Röhnisch, huivi David
Tunnilla suoritettiin puu, niin että vauva toimi oksana yläjalan puolella, hyvä tasapainoliike!
L:n treenivaatetus: Kokoasu Småfolk

Poju suorittamassa oma-aloitteisesti superman-liikettä, joka ei kuitenkaan taida olla joogaliike?? :D

Jos sinulla on vauva (3-12kk), niin ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa vauvajoogaa! :)

Lähde: http://www.aitiysliikuttaa.fi/epages/aitiysliikuttaa.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120611-11092-117559-1/Categories/Aeitiysliikuntaryhmaet/Vauvajooga

http://aitiysliikuttaa.blogspot.fi/p/kuka-olen.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti