lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pieni hattutehdas

Tää viikko on ollut aivan hirveä.. ei mitenkään erityisellä tapaa vaan sillä, että kiire on joka suuntaan ja joka asia pitäisi muistaa... Töissä pitkiä, raskaita päiviä, Les Millsin uudet ohjelmat lanseerattiin ym pientä kivaa..

Lanseerausviikot/ -päivät on ihan huippuja tapahtumia, mutta ohjaajalle, jolla saattaa olla enemmän kuin yksi opeteltava ohjelma, se viikko on jopa tuskainen... Mm. tiistaina mulla oli ohjattavana vanha BC 58, uusi Bodyattack 84 ja keskiviikkona uusi Bodycombat 59. Ja koska keskiviikkona oli normi työpäivä, oli koko combat-ohjelma hanskattava jo tiistaina. Meinasi tulla pieni aivokramppi ohjelmien suhteen combatissa... Noooo, combatissa tuli muutankin kun aivokramppi nimittäin jonkinasteinen astmakohtaus.. :( En meinannut saada kunnolla happea ja silmissä alkoi sumentua, kun hengitys ei vaan kulkenut. Ohjausta en halunnut lopettaa vaan sisulla jatkoin loppuun.

Harmittavinta tuossa oli se, että näki, miten asiakkaillakin tehot tippui kuin lehmän häntä samaan tahtiin kun itselläkin.. Harmi! Toivottavasti jatkossa astma pysyisi pois minun tunneiltani häiritsemästä. Nih.

Mites teillä muilla, joilla on todettu astma? Onko ollut ongelmia tunneilla? Onko aiheuttanut muuten sairaus päänvaivaa? Oonko ainut, jota ärsyttää sairastaa astmaa? Tuntuu, että monet tutut vaan toteaa, että se on niin vaivaton tauti... mutta itseä ainakin vielä harmittaa koko asia hirveästi :(Loppuviikko onkin mennyt koirallisissa harrastuksissa. Ja tänään olin itse kisaamassa sekä töissä agilitykilpailuissa. Mielestäni ihan huippujuttu oli, että sinne tuli paikallinen yritys Pieni Hattutehdas :) Jyväskylän Agility Teamin kisoista sai ihan huippupalkinnot, kun voittajana sai valita pipon lahjakortilla :) Minä menin ja voitin (aivan hirveällä radalla, ja aivan hirveällä tuloksella) yhden radan ja täten lunastin itselleni pipon (tietenkin koira-aiheisen ;). Huvittavinta oli, että tuomari tokaisi, että muista, te olitte kuitenkin tällä radalla parhaita... No totta, kun muut tekivät hylätyt radat! :D Ja koska kuosit olivat aivan ihania, sai mun oma palomies-traktorimieskin kotiintuomisia :) Pipojen lisäksi mukaan tarttui Maxomorran paitakin.

Ja voi veljet miten paljon vaihtoehtoja olikaan!!! Jos kiinnostaa, niin huomenna kannattaa pyörähtii Killerillä agilitykisoja katsomassa ja penkomassa teille sopiva kevätpipo! ;)Mun pipofriikkeys pääsee valloilleen, kun oon luvannut itselleni olla vielä 2kk ostamatta treenikamppeita :D (ja siitä lupauksestakin on jo n.1kk, niin hulluksihan tässä tulee :P)


4 kommenttia:

 1. Olipas kiva bongata tällainen juttu!

  VastaaPoista
 2. Mä voin vastata kohta 15 vuotta astman kanssa eläneenä, että jos tuommoisella sykkeennosto tunnilla ei alkulämmittely ole kunnollinen niin sitten se kohtaus iskee. Tai jos pitäisi pelata sählyä ja lähtee liian äkki kylmänä pelaamaan tosissaan ja juoksemaan hulluna niin ihan varmasti kohta pihisee. Mutta jos aloittaa rauhallisesti niin että keho lämpiää kunnolla niin saa juosta ihan niin paljon kuin kunto antaa periksi ilman että keuhkot pettää.

  Lisäksi tietysti tällä hetkellä katu- ja siitepölyn takia voi oireet iskeä helpommin. Lisäksi kylmä ilma on ongelmallinen. Mutta harvoin esim agitreeneihin otan avaavaa lääkettä. Kisoissa sitten helpommin kun se on olemassa niin miksi heikentää tulosta sillä että happi loppuu kesken radan.

  Jonkin aikaa se vaatii että oppii taudin kanssa elämään ja säätämään itsekin lääkitystä sopivasti sekä tietämään missä tilanteissa avaavaa lääkettä kannattaa ottaa jo etukäteen. Eli stemppiä opetteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura vastauksestani ja harjoiteltavaa tässä elämässä on kyllä. :) Jospa tämä tästä muutamassa vuodessa helpottaa :) On jo onneksi pikkuisen helpottanutkin, kun alkushokista on päästy :) Kiitokset tsempeistä!

   Poista