sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Viikon treenimusaehdotus - part IV sekä lajikokeiluja

Tällä viikolla on tullut tehtyä jotain ihan muuta, mitä mun viikkoiseen rutiiniin kuuluu.. :)

Keskiviikkona kävin pelaamassa jalkapalloa työporukan kanssa Nenäinniemen nurmikentällä. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja lämpöasteita oli noin 30. Oli aivan törkeän kuuma ja hiki virtasi ja kaiken lisäksi olin ihan surkea pelaamaan tuolla pyöreällä pallolla, koska säntäilin vain joka paikkaan saamatta mitään aikaiseksi. Tästä huolimatta oli todella kivaa käydä vetäsemässä vähän "totisempaakin" pallopeleilyä :D


Torstain ohjelmaan BodyCombatin sijaan kuului kartingia! :) Kävimme ajamassa työporukalla Jyväskylä Karting Centerissä, joka sijaitsee Paviljongin rakennuksissa.

Mulla ei hirveästi ollut ennakkoajatuksia kyseisestä lajista, tai no ajattelin, ettei se nyt mitenkään erikoisen hienoa voi olla..  Se olikin kuitenkin superhauskaa ja 2 x 10 minuutin ajoaika sujui hirveän nopeasti. Tiukka skaba otti kyllä ihan hurjan paljon käsivarsiin ja vatsalihaksiin ja ehkä reisiäkin tuli turhan paljon jännitettyä. Ekalla ajokerralla olin jopa 7 hengen porukassa kolmas ja toisella kertaa viimeinen. Päällimmäkiseksi jäi hyvät fiilingit! Eli hyvät oli ajot!

Suosittelen todella testaamaan, jos et ole koskaan käynyt ajamassa kartingia :)


Perjantaina ajelin Ylihärmään Pohjanmaalle kaverini Selinan luokse. Ohjelmassa oli raviajoa ja saunomista. Kosketukseni ravihevoseen jäi hyvin pieneksi, mutta sain kuitenkin yhden heatti (lämmittely) -lenkin ohjastaa ihan itse :) Ei ihan uskallettu ajaa kovaa, eikä ollut takamuksen alla ihan sitä kilpailukärryjä, mutta tuntui silti, että vatsalihaksilla piti pitää itsensä hyvässä  ryhdissä, jotta pysyi kyydissä, joten varmasti pitemmän päälle tämäkin olisi hyvää liikuntaa syville lihaksille :)


Lauantai meni agilitypäivillä Vöyrillä ja sunnuntaina paiskittiin pihahommia äitini kanssa mökkitilalla ja hyötyliikuttiin heiluttaen talikkoa :D


Mutta sitten tämän viikon treenimusaehdotukseen, joka on Departed-elokuvan soundtrackilta. Biisi on hyvin, hyvin erilainen kuin edelliset 3 musaehdotustani ja tämä vaatii hieman kuuntelua ja joko siihen ihastuu tai sitten vihastuu... Eli tämä irkkumainen biisi sopii varmaankin parhaiten salille ja juoksutreeniin, mutta miksei muuhunkin. :)

Hempeästä irkkutaustasta huolimatta laulusta tulee biisiin se mukava potku, jonka avulla jaksaa vähän vieläkin pidemmälle ja tehokkaammin! :)

Biisinä on siis Dropkick Murphys - I'm Shipping Up to Boston :)



Dropkick Murphys - "I'm Shipping Up to Boston"





tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ihkut uudet shortsit!

Ennen kuin menen ihkuihin shortseihin, niin.. Sunnuntaina oli jälleen Marjo hieromassa alavartalon, ja kyllä alavartalon takaosa oli huomattavasti paremmassa kunnossa kuin ensimmäisellä hierontakerralla ja nyt vain jatkamaan sitkeästi venyttelyjä ja säännöllistä hierontaa myös sinne sunnille :D Marjo kävi läpi tällä kertaa myös jalkani etupuolen, ja kyllä vain tämä vasen jalka oli myös tältä puolen kireämpi etureidestä ja penikasta..
Muuten sunnuntai sujui rattoisasti lepopäivänä ja rennosti ottaessa (tai no, jos ei lasketa 10h työpäivää... :D )

Maanantai sujui töiden jälkeen koirien kanssa temutessa neljästä klo kymmeneen illalla.. joten nekin saivat vähän viihdykettä mun pitkien viikonlopun työpäivien jälkeen :)

Tänään kävin nopeasti töitten ja BC-tunnin välissä Stadiumissa shoppailemassa urheiluvaatteita. Parasta terapiaa, tosin rahahan siinä palaa...

Mukaan tarttui mm parit kivat shortsit, joista toiset oli heti tunnilla testauksessa. Oli kyllä hyvät taisteluun :)


Tällaiset pinkit shortsit lähti matkaan..






Pinkkien lisäksi matkaan tarttui vähän lyhyemmät Niken mallit:



Itse BC meni oikein hyvin tiukasta ilmasta huolimatta :) Ihanan iloisia taistelijoita, kun on sali täynnä, niin jaksaa raskaasta olosta huolimatta, eli kiitos heille! :)

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Minä salilla ja venyttelemässä, mitä ihmettä?!?

Joo-o, niin kuin otsikkokin sen jo kertoi, ihmeitä tapahtuu vielä näinäkin päivinä! ;)

Eilen perjantaina kävin ohjailemassa viikon 3/3 BC-tunnin ja kyllä kolmannen kerran samalla viikolla meni punnerrukset päkijöillä, jiihaa!! Eli viikossa punnerruksia kertyy yhteensä 51 + pidot puolessa välissä, vau.. :) Ihan hyvät punnerrussaldot saa pelkällä tunnin ohjauksella :)

Noo, mutta joka tapauksessa, illalla vielä ennen nukkumaanmenoa minä venyttelin, vau!! Se on oikeasti mulle ihme! Kaiken lisäksi, en aio jättää sitä tuohon yhteen kertaan, vaan ajattelin ravistella itseäni venyttelemään nyt kunnolla, sillä kaippa se on pakko myöntää, että se auttaa ;)


Tänään kävin töiden jälkeen salilla, ohhoh! Siis minä! Toisaalta tämä ei nyt ole mikään ihmeiden ihme, mutta kuitenkin viime kerrasta taitaa olla se puoli vuotta. Vaikka viimeisin treenikerta onkin ollut jo jonkin aikaa sitten, on minun silti tullut käytyä ennenkin salilla... Täytyy tosin tässäkin kohtaa myöntää, ettei tekis pahitteeksi pyrkiä tosiaan käymään ainakin 1 x viikossa juoksemassa ja 1 x viikossa salilla. Nuo kun sais pidettyä viikkorytmissä, niin se ois aika bueno paketti muun rinnalla :)

Viikon salitreenit:

5 min lämmittely kuntopyörällä
10 x syväkyykkyhyppyjä

Jalkatreenit smithtangolla:
Lämmittelynä: 10 x kyykkyä n.20kg
Itse treeni askelkyykkynä: 4 x 10 (molemmat jalat) x 40kg

Selkätreenit maastaveto:
Lämmittelynä: selänkiertoja ja 15 x 40kg
3 x 12 x 50kg

Rintatreeni penkkipunnerruksina:
Lämmittely 10 x 20kg
5 x 5 x 30kg

Ja lopuksi vielä venyttelyt päällä erityisesti alavartaloon. Yhteensä treeniin kului aikaa sellainen 45min.

Hassua, miten kevyesti sitä joutui taas aloittelemaan tuon salitreenauksen, sillä voi hirvitys, miten paljon pakarat pyysivät armoa, vaikkei mistään suurista painoista tai voimateoista ollutkaan kyse.. :D Verrataan viime vuoden elo-syyskuuhun, jolloin kirjoittelin vähän aikaa blogia treeneistäni, niin ohhoh, miten huonossa kunnossa sitä onkaan..

Esim. 12.9.2010 Maastavetotreenit

 Maastaveto:
  • 1 x 10 x 50kg
  • 1 x 8 x 55kg
  • 3 x 8 x 60kg
Ja 10.9. Penkkipunnerruksissa

  • Lämmittely: Tangolla x 15
  • 4 x 5 x 40 kg
  • 1 x 5 x 42,5 kg

Todella isoista painoeroista puhutaan, jos penkissä on mennyt helposti sarjat 10 kiloa isommilla painoilla. Noh, pikkuhiljaa, pikkuhiljaa..

Haastan itseni käymään treenaamassa maastavedon, penkkipunnerruksen sekä kyykyt 1 x viikossa salilla! :) Tavoitteeksi otan päästä noihin samoihin lukemiin joulukuun loppuun mennessä!

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Viikon treenimusaehdotus, part 3: Dash Berlin feat Emma Hewitt - Waiting

Tämän viikon treenimusaehdotus (eli 3.ehdotukseni) on jälleen trancehenkinen.. Ensi viikolla yritän petrata ja ehdottaa muuta musatyyliä, mutta nyt tämän viikon biisiin :P

Kuunnellessani biisiä ensimmäisen kerran, se sai mulle aikaiseksi kylmät väreet ja biisi sytytti mut heti kuunteleen sitä pidemmälle ja taas pidemmälle.. Hetkeäkään ei tullut sellainen olo, että hohhoijaa, vaan odotin koko ajan innolla, että mitä biisissä seuraavaksi tapahtuu, mahtava! Biisi tosin loppuu niin, että tulee fiilis, että eihän se vielä voinut loppua ja sitten tuleekin kuunneltua se uudestaan ja uudestaan :D Emma Hewittin kaunista ääntä voisi kuunnella enemmänkin kuin tuon 3 minuutin biisin keston ajan! :) Biisissä on ihanat seesteiset kohdat, jotka pikkuhiljaa vievät kohti kohokohtia, aah! Tuleepa ikävä spinningin ohjausta kuunnellessani tätä kipaletta.. 

Ihana treenibiisi juoksuun, spinnailuun, ulkopyöräilyyn tai no miksei salillekin! Itse voisin kuunnella biisiä hyvinkin tehdessäni esim vatsa- tai selkälihaksia. 

Kuunnelkaa ja katselkaa ihmeessä ja nauttikaa! 
Saanen esitellä, viikon treenimusaehdotus: Dash Berlin feat Emma Hewitt ja biisin nimi Waiting




Vapaat - lepoa, BodyCombatia ja tankotanssia

Keskiviikkona pidin lepopäivän omista treeneistä ja keskityin koirien kanssa touhuamiseen. Lepopäivästä johtuen ruokavalioni oli sen mukainen - mysli- ja suklaapatuikoita ja ruuaksi makkaraa ja salaattia :D

Torstaina minulla oli treenipäivä ja aloitin päiväni menemällä koirien kanssa tunniksi kökkimään mustikkametsään. Tunnin kyykkimisen aikana sain noukittua noin 3-4 dl mustikoita.. Haastavinta oli se, että minä yritin samaa tahtia kerätä hyviä mustikoita kun koirani imuroivat edestäni suihinsa herkullisimmat ja isoimmat yksilöt :D

Marjanpoiminnan jälkeen lähdin Teklan ja Viiun sekä koirieni kanssa ulkoilemaan ja agiliitelemään, mikä menee kyllä täysin liikunnasta :)

Ulkona touhuamisen jälkeen pari tuntia lepoa ja ruuaksi grillattua ulkofileetä ja pottuja. Nam! Kyllä kesällä on ihanaa, kun saa hyvillä mielin grillata! :) Täyttävän ja herkullisen ruuan jälkeen suuntasin Ahjoon ohjailemaan BodyCombatia ja kiitos hyvän ilmastoinnin, se tuntui kevyeltä! Punnerrukset menivät jo toisen kerran tällä viikolla päkijöillä, jes!

Ja viikon lajikokeiluun, tankotanssiin

Vuoden tauon jälkeen päätin mennä kokeilemaan tankotanssia. Kävin yli puolen vuoden ajan tunneilla Tankotanssistudio Adashalla ja nyt vuoden jälkeen menin virkistämään muistiani. Alkulämmittelyjen kautta siirryttiin "helppoon" (tai sen piti olla alkeistason) spinniin, mutta koska vuodessa unohtaa, miten luotetaan tankoon, ei spinni ollutkaan minulle helppo, sillä puristin aivan liikaa tankoa.. Spinni tarkoittaa liikettä, pyörähdystä tankolla esim palomies, merenneito - mitä näitä nyt onkaan.. Ne on ollut mulle aina ne hankalimmat asiat tuossa tankotanssissa, sillä puristan aina tankoa liikaa ja tämän lisäksi en osaa olla tangolla tarpeeksi sulavasti, vaan olen turhan jäykkä.. Kaippa tuo sulavaisuuskin tulisi sitten kokemuksesta, jos olisi oma tanko kotona.. :)

Spinnin jälkeen tehtiin heilautusta ns. aysha-otteesta tai pikemminkin kyynärvarsiotteella, eli toinen käsi oli suorana alhaalla ja toinen koukussa ja tanko oli kainalossa. Kerran sain melkein jalkani tankoon asti eli ei olisi ollut enää kaukana, että olisin saanut itseni heilautettua tankoon pää alaspäin.

Tämän jälkeen teimme takanojasta kääntymistä kyynärvarsiotteeseen ja siitä olisi pitänyt tulla sujuvasti alas. Itsellä tuo ote on niin alkuvaiheissa, ettei se tunnu ollenkaan turvalliselta, joten olin tyytyväinen siihen, että sain itseni käännettyä tuohon otteeseen. :)

Tässä välissä oli kokeiltava, vieläkö minulta taittuu kaksoset- ja scorpioni-asennot, ja kyllä - sieltä ne lihasmuistista tuli vuoden tauon jälkeen.. ei ehkä yhtä kauniina, mutta tulipa kuitenkin... :P

Loppuun vielä supermania ja kyllä - olen tehnyt yhden ainoan kerran elämässäni supermanin ylhäällä tangossa ja eilen se meni jälleen ylhäällä tangossa, jee!! :)

Tässä sivustoja, joista näkee asentoja ja liikkeitä:

Tankotanssiblogi - alkeistason liikkeiden nimiä
Tankotanssiblogi - edistyneen- ja jatkotason liikkeitä
Suomen Tankotanssi Oy - taso1
Suomen Tankotanssi Oy - taso2
Suomen Tankotanssi Oy - taso3


Tässä Suomen Tankotanssi Oy:n sivuilta linkkejä spinneihin

Suomen Tankotanssi Oy - spinnit taso1



Ja jos aihe enemmän kiinnostaan, niin tankotanssifoorumi "Spin Around the Pole" löytyy täältä. :)

Lähteet: http://tankotanssi.blogspot.com/, http://www.tankotanssi.fi/wp/ (galleria)


Täytyy sanoa, että kyllä oli kivaa olla tangolla pitkästä aikaa! Mutta jotain se tauko tuo mukanaan, nimittäin kivun! Kyllä oli kivuliaita liikkeitä, kun ei kroppa ollut enää tottunut tuohon touhuun.. auts.. mutta olihan se sen arvoista ;)

Suosittelen ehdottomasti tankotanssia, jos tuollainen "akrobatia" vain vähänkään kiinnostaa, eikä pieni kipu haittaa menoa :)

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

12/24h oli tiistaipäivän aktiiviosuus

Eilinen tiistai sujui rattoisasti mennessä ja tehdessä... Vuorokaudessa kunttosiaan on tunteja se 24, niin mä oon huomannut, että mulla saattaa tuo vuorokauden tuntimäärä olla hyvinkin usein aktiivisesti käytössä, niin kuin se sitten oli eilenkin. :) Joskus olisi hyvä olla vaan ja ottaa rennosti, mutta tällä suomalaisen suorittaja mentaliteetillä pelkkä oleminen olisi melkein kuin luovuttamista.. Toisaalta nautin tekemisestä, eikä tekeminen ole minulle pakkopullaa, vaan enemmänkin nautin siitä, että on jotain, mitä tehdä :)

Eli tuosta mulle joka tapauksessa seuraava haaste: Päivä rentoutumista kerran kahden-kolmen viikon aikana - leffaa, hemmotteluhoitoja, kevyitä kävelylenkkejä metsässä ym. :) ( eli ei raskasta liikuntaa tai treenausta koirien kanssa) Haaste käynnistyy tällä viikolla ja tämän viikon rauhoittumispäivän aion pitää sunnuntaina, jolloin töiden jälkeen kaverini Marjo tulee jälleen hieromaan minua ja tämän jälkeen otan vain lunkisti :)

Mutta nyt siihen eiliseen. Olin tosiaan 9h töissä ja se menikin yllättävän nopeasti. Töiden jälkeen töpöttelin ohjailemaan BodyCombatia (55min), mutta huonosta ilmasta johtuen oli vähän heikko happi tehdä. Jostain se energia kuitenkin kumpuaa ja jaksoin vielä lopun TIUKAT punnerrukset tehdä päkijöillä, kokonaan! JES! :) Kait se on vaan, kun päättää ne tehdä, niin sitten ne jaksaa. Mutta kyllä tuli hyvä mieli! ;)

Ohjauksen jälkeen koirien kanssa kävelemään metsään noin tunniksi. Metsälenkit ovat ehdottomasti suosikkejani kahdesta tai no oikeastaan kolmesta syystä. Itse saan kävellä perusnopeaa vauhtia ja koirat saavat vapaasti haistella sen, minkä haistelevat. Sitten se on niin ihanan rentouttavaa vain olla yksin metsässä ja haistella ja kuunnella metsän hajuja ja ääniä. Ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä: Meidän koirat ovat huonoiten käyttäytyviä remmilenkeillä ollessaan kolmestaan.. :D (ehkä tuo tulee koirien treenauspuolella minun seuraavaksi haasteekseni...)

Parin tunnin levon, syönnin ja TV:n katselun jälkeen lähdin palauttelulenkille koirani Milan ja naapurini Teklan ja hänen koiransa Viiun kanssa. 40 minuuttia kevyttä sykkeiltään peruskestävyyttä kasvattavaa vauhtia. Ihanan helpolta tuntui hölkkä, vaikka olihan tuossa jo touhua päivälle kerrakseen. :)

Eli yhteensä päiväni aktiviteetit (jos lasketaan työpäivä mukaan) sen 12 tuntia..

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Herkkuviikonloppu

Viikonloppuna tuli ehkä pikkaisen vedettyä herkkuja, hups! :D Perjantaina kävin vetäisemässä Bodycombatin ja tämän jälkeen pikaiseen uimassa.. BC tuntui jotenkin ylitsepääsemättömän raskaalta ohjata.. en tiedä, oliko huonot nesteytykset, vai mistä johtui..mutta raskasta oli..

Lauantaina kävin viettämässä kuuman päivän koiranäyttelyissä Hyvinkäällä. Näyttelyreissun jälkeen ajelin Lahden / Hollolan kautta yhden pysäyksen taktiikalla kotiin. Hollolassa kävin tapaamassa ystäviäni ja heidän pientä poikaa Peetua :)

Ruuaksi oli tarjolla ihania grilliherkkuja ja jälkiruuaksi ystäväni teki meille suklaamousse-mascarponejälkkäriä :) Ohje on sivustolta Karppaus.info. Jälkkäri oli todella hyvää, vaikkei siinä ollut käytetty sokeria ja suklaa oli kunnon tummaa suklaata tilattuna karppaus.infon sivuilta :)

Ohje:

Suklaamousse-mascarponejälkkäri

(kolme annosta)

2 keltuaista
2 dl kermaa vaahtona
3 rkl mascarponea
(tai esim. philadelphia tuorejuustoa)
30-50g tummaa suklaata
n. 1 dl jäisiä mansikoita soseena &
limen kuorta raasteena
(makeutusjauhetta & vanilijaa jos haluaa)

Suklaamousse:
vatkaa kerma vaahdoksi.
vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa (pieni 2,5 dl metalimitta on kätevä)
sekoita sula suklaa keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
Lisää puolet kermavaahdosta keltuais-suklaamössöön.
sekoita mascarpone ja kermavaahto keskenään (jos haluaa niin tähän voi lisätä vanilijatangosta hippusia tai esanssia ja jos tykkää makeasta niin makeutusainetta n. 2 tl itse en käytä makeutusainetta tähän)

mansikkamössö:
jäiset mansikat soseutetaan yhdessä raastetun limen kuoren kanssa. limen mehun voi puristaa mukaan ja jos haluaa voi ripauttaa sekaan makeutusjauhetta.

jälkiruoka:
kokoa jälkiruoka annosmaljoihin: pohjalle mansikkasosetta, sitten mascarponevaahtoa ja lopuksi suklaamoussea. anna hyytyä hetkisen ennen tarjoilua.

Ohjeen on lisännyt sivustolle nimimerkki Nelle



Sunnuntaina suuntasin aamukahvin jälkeen Plantageniin ja pihanlaitto-ostoksille. :)

Mukaan tarttui 150litraa puutarhamultaa, 30l kesäkukkamultaa, 2 ruusupuskaa, 2 muurikelloa, 5 säkillistä koristekiviä, kastelukannu ja lannoitteita.

1,5 tuntia touhuamista etu- ja takapihalla. Tuloksena: hiki valui pitkin selkää, etupiha siistinä, takapihalla odottamassa nurmikko kasvuaan, ruusut puulaatikossa ja muurikellot lilassa ämpärissä terassipöydällä :) Mukavaa silloin tällöin on harrastaa tuollaista hyötyliikuntaakin :)







Ruuaksi syötiin veljen perheen kanssa jälleen grilliruokaa :D Päivän menu oli grillattua broileria ja possua, salaattia, maissia, herkkusieniä sekä uusia perunoita. :) Nam!

Jälkiruuaksi oli tuoreista mansikoista tehtyä rahkaa. Suhteena oli 0,5 litraa vispikermaa, 500g rasvatonta maitorahkaa sekä 1litra tuoreita mansikoita ja vanilliinisokeria ja vähän hienoa sokeria.. Rahkanhan saisi kevyemmäksi valitsemalla kerman rasvattomampana versiona :) Tämän lisäksi jälkkärinä oli tarjolla tuoretta ananasta.. Kyllä oli hyvät herkut! :)

Ruuan päälle vielä polskimaan Tuomiojärveen ja illalla sohvalle katsomaan "50 first dates". :) Hyvä rentouttava herkkuviikonloppu on takana päin. :)

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Viikon treenimusaehdotus Angel One - Hold Me Tonight

Tämän viikon treenimusaehdotuksessa on jälleen trancebiisi, joka saa ainakin itseni syttymään.. yllätys, yllätys! :D  Ensimmäisen kosketuksen biisiin sain kuunnellessani Eurodance-nettiradiota ja biisi erottui muista hyvinkin positiivisesti.

Itse voisin kuvitella kuuntelevani biisiä joko pyöräilyn tai juoksun parissa, mutta mikä jottei biisiä voisi ottaa mukaan myös lihaskuntojumppaankin! :) Esim. askelkyykky sopisi tuohon beattiin vallan mainiosti :)

Biisin video on Youtubessa järjettömän tylsä, eikä siinä tapahdu yhtikäs mitään.. joten suosittelen vain kuuntelemaan biisin, sillä tästä biisistä ja sen "musavideosta" ei saa mitään hirveän suuria katseluelämyksiä... :D
Eli tämän viikon biisiesittelynä on Angel One -nimisen esittäjän kappale "Hold Me Tonight". Hyvä biisi, jos vähänkään uppoo tuo trance-tyyli ;)


Angel One - Hold Me Tonight


                                                       
Lähde: http://www.youtube.com/watch?v=zmX0Zsfg8Vg&feature=player_embedded#at=28

Eilinen muuten sujui oikein mallikkaasti. :) 9h työpäivän jälkeen ohjailemaan hyvälle ja innokkaalle treeniporukalle BodyCombat-tuntia.

Illalla vielä naapurin sekä koirien kera uimaan läheiseen lampeen. Eipä ole tullut läträttyä vedessä tuntia sitten lapsuuden! Ja olipa mahtavaa! Uintiseuraksi pitemmille uintireissuille sain koirani Nemon (no nimihän sen jo kertoo, että se uimisesta tykkää! ;) Rodultaan Nemoa ei ehkä uskoisi miksikään vesipedoksi, mutta se se todellakin on! :)

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Voisihan tuota hierotuttaa useammin muutakin kuin selkää ja hartioita...

Eilen oli viikon BC-ohjaus 1/3 ja pikkuhiljaa alkaa kunto kehittyä tälle ohjelmalle, sillä aika hyvin jaksoi loppuun asti ja puolet loppupunnerruksista, joita on ihan superpaljon, tehdä päkijät maassa. :) Jee!


Luottohierojani-fysioterapeuttini Marjo Rantanen tuli hieromaan illalla BC-tunnin jälkeen mut ja T:n. T hierotutti selkänsä, minkä kanssa on viimeisen vuoden ollut jo ihan liikaa ongelmia :(
Itse keksin ihan viime hetkillä, että mitäs jos hierotuttaisi alavartalon, sillä viime kerrasta on yli vuosi ja toinen pohkeeni on alkukesän aikana alkanut kramppailemaan.

Hyvä puoli (tai no ainoa hyvä puoli) oli se, että isot lihakset olivat vielä BC:stä lämpimät... Jeps.. Pakarat: ihan järkyttävässä kunnossa! Takareidet: meni jotenkin.. Lihasten kiinnityskohdat: hyvin, hyvin huonossa kunnossa! Pohkeet: sanoin kuvaamattoman jäykät ja kireät!! Olin kuvitellut oikean jalan kohdalla, ettei varmaan voi tuntua mikään enää kipeämmältä, mutta vasen jalka olikin yllätys, yllätys vieläkin huonommassa kunnossa..:( Löytyipä ainakin syy, miksi pohje on krampannut.. Kaiken lisäksi Marjo epäili, että akillesjänne oli lyhempi kuin yleensä, eikä jalka kääntynyt kuin 5-astetta ylöspäin, kun yleensä ihmisillä tämä lukema on n. 20-astetta.. Monen kivuliaan huudon, parin ruman sanan sekä yhden Marjoon osuneen potkun jälkeen hoito oli ohi ja musta tuntui, että päässä vain humisi ja olo oli kuin olisi nauttinut muutaman rauhoittavan napin, kun kuona-aineet lähti liikkeelle..

En edes uskaltanut vielä ehdottaa penikoiden hieromista, sillä luultavasti säären etupuolelta voi löytyä lisää yllätyksiä..

Hoito-ohjeeksi venyttelyä, elektrolyyttipitoisia palautusjuomia... eikä missään nimessä korkokenkien käyttöä.. ja mahdollisesti viikon päästä uusi hoitokerta. Voi minua, mihin kuntoon oon jalkani saanut :(

Jep,jep... Ei varmaan ois pahitteeksi hoidella näitä jalkoja useamminkin... Ikinä en enää päästä jalkojani tuohon kuntoon, luultavasti seuraavana olisi voinut olla edessä pahempikin ongelma jalkojen kanssa, jos en olisi tajunnut hoidatuttaa vihdoin tuota alavartaloakin vihdoin.. Jotenkin selkä ilmoittelee itsestään, jos se on kipeä, mutta jalat yleensä vain laittaa lihasjumien piikkiin ja että lihasjumit poistuu parin päivän päästä liikuntasuorituksesta.. Sillä se kipu poistuu, millä se on tullutkin... Yeah right!

Muistakaa siis hyvät ihmiset hoidatuttaa itseänne, ja vaikka se sattuu, niin viimeistään seuraavana päivänä elämä voittaa! :)

Suuren suuret kiitokset vielä (ja anteeksipyynnöt potkusta sekä huudoista :D ) Marjolle! :) Toivottavasti vielä haluat tuonkin hieronnan jälkeen olla luottohierojani ;) :D

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Pistetään käyntiin "viikon treenimusaehdotus", part I "Sanctuary"

Eilen käydessäni koirien kanssa illan viimeisimpinä tunteina lenkillä keksin hienon idean, että rupean kerran viikossa antamaan treenimusaehdotuksen. Treenimusaehdotukset löytyy jatkossa tunnisteella "Viikon treenimusaehdotus". Kappaleet ovat sellaisia, joita itse käyttäisin vaikka jumpassa, juostessa tai pyörräillessä.

Musien tyyli vaihtelee viikottain, mutta varoitan jo nyt, että olen hyvin trance-painotteinen ihminen treenimusavalinnaltani, mutta joskus tykkään treenimusana mm. Rammsteinista, System of a Downista ym vähän raskaammistakin. Toisinaan taas treenimusana maittaa ysäripop-biisit sekä letkeät rallatukset. :)


Tämän viikon ehdotuksena esittelen biisin, johon tutustuin alunperin jonkun radiokanavan kautta, mutta biisin nimi ja esittäjä eivät tuolla kertaa tulleet esiin, joten kipale jäi unholaan. Alkukesästä "löysin" tämän hyvän biisn uudelleen kaverini Tomin kautta.

Biisinä esittelen Gareth Emery ja Lucy Saundersin kappaleen - Sanctuary. Kappale soveltuisi erityisen hyvin sisäpyöräilyyn nousuineen ja laskuineen. Musiikki vie mukanaan ja voin jo ilman pyörää kuvitella jalkojen rullaavan musiikin tahtiin. Ihana biisi, joka vie todellakin mennessään! Kiitos Tomille, kun autoit minua jälleen löytämään tämän! ;)

Saanen esitellä: Gareth Emery feat. Lucy Saunders - Sanctuary




Vielä pikkuisen muuhun löpinään.. Eilen tuli ohjattua viikon 2/3 BC ja uitua! Kyllä alkoi BC:n potkut jo tuntua jalkoihin ja tänään vielä töiden jälkeen BC:n 3/3 kimppuun, minkä jälkeen pääsen viettämään ansaittua vapaata viikonloppua! :)