maanantai 11. heinäkuuta 2011

Herkkuviikonloppu

Viikonloppuna tuli ehkä pikkaisen vedettyä herkkuja, hups! :D Perjantaina kävin vetäisemässä Bodycombatin ja tämän jälkeen pikaiseen uimassa.. BC tuntui jotenkin ylitsepääsemättömän raskaalta ohjata.. en tiedä, oliko huonot nesteytykset, vai mistä johtui..mutta raskasta oli..

Lauantaina kävin viettämässä kuuman päivän koiranäyttelyissä Hyvinkäällä. Näyttelyreissun jälkeen ajelin Lahden / Hollolan kautta yhden pysäyksen taktiikalla kotiin. Hollolassa kävin tapaamassa ystäviäni ja heidän pientä poikaa Peetua :)

Ruuaksi oli tarjolla ihania grilliherkkuja ja jälkiruuaksi ystäväni teki meille suklaamousse-mascarponejälkkäriä :) Ohje on sivustolta Karppaus.info. Jälkkäri oli todella hyvää, vaikkei siinä ollut käytetty sokeria ja suklaa oli kunnon tummaa suklaata tilattuna karppaus.infon sivuilta :)

Ohje:

Suklaamousse-mascarponejälkkäri

(kolme annosta)

2 keltuaista
2 dl kermaa vaahtona
3 rkl mascarponea
(tai esim. philadelphia tuorejuustoa)
30-50g tummaa suklaata
n. 1 dl jäisiä mansikoita soseena &
limen kuorta raasteena
(makeutusjauhetta & vanilijaa jos haluaa)

Suklaamousse:
vatkaa kerma vaahdoksi.
vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa (pieni 2,5 dl metalimitta on kätevä)
sekoita sula suklaa keltuaisvaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
Lisää puolet kermavaahdosta keltuais-suklaamössöön.
sekoita mascarpone ja kermavaahto keskenään (jos haluaa niin tähän voi lisätä vanilijatangosta hippusia tai esanssia ja jos tykkää makeasta niin makeutusainetta n. 2 tl itse en käytä makeutusainetta tähän)

mansikkamössö:
jäiset mansikat soseutetaan yhdessä raastetun limen kuoren kanssa. limen mehun voi puristaa mukaan ja jos haluaa voi ripauttaa sekaan makeutusjauhetta.

jälkiruoka:
kokoa jälkiruoka annosmaljoihin: pohjalle mansikkasosetta, sitten mascarponevaahtoa ja lopuksi suklaamoussea. anna hyytyä hetkisen ennen tarjoilua.

Ohjeen on lisännyt sivustolle nimimerkki Nelle



Sunnuntaina suuntasin aamukahvin jälkeen Plantageniin ja pihanlaitto-ostoksille. :)

Mukaan tarttui 150litraa puutarhamultaa, 30l kesäkukkamultaa, 2 ruusupuskaa, 2 muurikelloa, 5 säkillistä koristekiviä, kastelukannu ja lannoitteita.

1,5 tuntia touhuamista etu- ja takapihalla. Tuloksena: hiki valui pitkin selkää, etupiha siistinä, takapihalla odottamassa nurmikko kasvuaan, ruusut puulaatikossa ja muurikellot lilassa ämpärissä terassipöydällä :) Mukavaa silloin tällöin on harrastaa tuollaista hyötyliikuntaakin :)







Ruuaksi syötiin veljen perheen kanssa jälleen grilliruokaa :D Päivän menu oli grillattua broileria ja possua, salaattia, maissia, herkkusieniä sekä uusia perunoita. :) Nam!

Jälkiruuaksi oli tuoreista mansikoista tehtyä rahkaa. Suhteena oli 0,5 litraa vispikermaa, 500g rasvatonta maitorahkaa sekä 1litra tuoreita mansikoita ja vanilliinisokeria ja vähän hienoa sokeria.. Rahkanhan saisi kevyemmäksi valitsemalla kerman rasvattomampana versiona :) Tämän lisäksi jälkkärinä oli tarjolla tuoretta ananasta.. Kyllä oli hyvät herkut! :)

Ruuan päälle vielä polskimaan Tuomiojärveen ja illalla sohvalle katsomaan "50 first dates". :) Hyvä rentouttava herkkuviikonloppu on takana päin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti