perjantai 15. heinäkuuta 2011

Vapaat - lepoa, BodyCombatia ja tankotanssia

Keskiviikkona pidin lepopäivän omista treeneistä ja keskityin koirien kanssa touhuamiseen. Lepopäivästä johtuen ruokavalioni oli sen mukainen - mysli- ja suklaapatuikoita ja ruuaksi makkaraa ja salaattia :D

Torstaina minulla oli treenipäivä ja aloitin päiväni menemällä koirien kanssa tunniksi kökkimään mustikkametsään. Tunnin kyykkimisen aikana sain noukittua noin 3-4 dl mustikoita.. Haastavinta oli se, että minä yritin samaa tahtia kerätä hyviä mustikoita kun koirani imuroivat edestäni suihinsa herkullisimmat ja isoimmat yksilöt :D

Marjanpoiminnan jälkeen lähdin Teklan ja Viiun sekä koirieni kanssa ulkoilemaan ja agiliitelemään, mikä menee kyllä täysin liikunnasta :)

Ulkona touhuamisen jälkeen pari tuntia lepoa ja ruuaksi grillattua ulkofileetä ja pottuja. Nam! Kyllä kesällä on ihanaa, kun saa hyvillä mielin grillata! :) Täyttävän ja herkullisen ruuan jälkeen suuntasin Ahjoon ohjailemaan BodyCombatia ja kiitos hyvän ilmastoinnin, se tuntui kevyeltä! Punnerrukset menivät jo toisen kerran tällä viikolla päkijöillä, jes!

Ja viikon lajikokeiluun, tankotanssiin

Vuoden tauon jälkeen päätin mennä kokeilemaan tankotanssia. Kävin yli puolen vuoden ajan tunneilla Tankotanssistudio Adashalla ja nyt vuoden jälkeen menin virkistämään muistiani. Alkulämmittelyjen kautta siirryttiin "helppoon" (tai sen piti olla alkeistason) spinniin, mutta koska vuodessa unohtaa, miten luotetaan tankoon, ei spinni ollutkaan minulle helppo, sillä puristin aivan liikaa tankoa.. Spinni tarkoittaa liikettä, pyörähdystä tankolla esim palomies, merenneito - mitä näitä nyt onkaan.. Ne on ollut mulle aina ne hankalimmat asiat tuossa tankotanssissa, sillä puristan aina tankoa liikaa ja tämän lisäksi en osaa olla tangolla tarpeeksi sulavasti, vaan olen turhan jäykkä.. Kaippa tuo sulavaisuuskin tulisi sitten kokemuksesta, jos olisi oma tanko kotona.. :)

Spinnin jälkeen tehtiin heilautusta ns. aysha-otteesta tai pikemminkin kyynärvarsiotteella, eli toinen käsi oli suorana alhaalla ja toinen koukussa ja tanko oli kainalossa. Kerran sain melkein jalkani tankoon asti eli ei olisi ollut enää kaukana, että olisin saanut itseni heilautettua tankoon pää alaspäin.

Tämän jälkeen teimme takanojasta kääntymistä kyynärvarsiotteeseen ja siitä olisi pitänyt tulla sujuvasti alas. Itsellä tuo ote on niin alkuvaiheissa, ettei se tunnu ollenkaan turvalliselta, joten olin tyytyväinen siihen, että sain itseni käännettyä tuohon otteeseen. :)

Tässä välissä oli kokeiltava, vieläkö minulta taittuu kaksoset- ja scorpioni-asennot, ja kyllä - sieltä ne lihasmuistista tuli vuoden tauon jälkeen.. ei ehkä yhtä kauniina, mutta tulipa kuitenkin... :P

Loppuun vielä supermania ja kyllä - olen tehnyt yhden ainoan kerran elämässäni supermanin ylhäällä tangossa ja eilen se meni jälleen ylhäällä tangossa, jee!! :)

Tässä sivustoja, joista näkee asentoja ja liikkeitä:

Tankotanssiblogi - alkeistason liikkeiden nimiä
Tankotanssiblogi - edistyneen- ja jatkotason liikkeitä
Suomen Tankotanssi Oy - taso1
Suomen Tankotanssi Oy - taso2
Suomen Tankotanssi Oy - taso3


Tässä Suomen Tankotanssi Oy:n sivuilta linkkejä spinneihin

Suomen Tankotanssi Oy - spinnit taso1



Ja jos aihe enemmän kiinnostaan, niin tankotanssifoorumi "Spin Around the Pole" löytyy täältä. :)

Lähteet: http://tankotanssi.blogspot.com/, http://www.tankotanssi.fi/wp/ (galleria)


Täytyy sanoa, että kyllä oli kivaa olla tangolla pitkästä aikaa! Mutta jotain se tauko tuo mukanaan, nimittäin kivun! Kyllä oli kivuliaita liikkeitä, kun ei kroppa ollut enää tottunut tuohon touhuun.. auts.. mutta olihan se sen arvoista ;)

Suosittelen ehdottomasti tankotanssia, jos tuollainen "akrobatia" vain vähänkään kiinnostaa, eikä pieni kipu haittaa menoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti