sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Raakaa suklaata!

Olin kaverini kanssa Raakatotuus-yrityksen järjestämällä suklaakurssilla, jossa kuunneltiin raakasuklaan historiasta ja sisällöstä pientä luentoa ja lopuksi sitten kokkailtiin itse suklaata.

Ideana oli, että ihmiset eivät enää vieroksuisi niin paljoa raakasuklaata ja osaisivat itse kokkailla tuota raakasuklaata.

Täytyy myöntää, että itsellä oli aika lailla ennakkoluuloja tuota raakasuklaata kohtaan, enkä olisi varmaan hankkinut itselleni tuollaista suklaanvalmistus-pakettia, ellen olisi käynyt tuolla kurssilla.

Noh, miksi raakasuklaa, eikä normaali? Raakasuklaa valmistetaan sen verran matalassa (alle 40-asteessa) lämpötilassa, jolloin hyvät raaka-aineet eivät tuhoudu. Raakasuklaan ainekset ovat kaikki peräisin luonnosta, eikä siinä käytetä sokeria, vaan makeus tulee myös luonnon raaka-aineista, kuten agave-siirappi, hunaja ja stevia. Rasvat, joita raakasuklaassa on, on pääsääntöisesti pehmeitä (eli hyviä) rasvoja. Kaakaossa on useita kymmeniä hyviä ainesosia, joita halutaan vaalia ja raakasuklaan valmistuksessa nämä säilyvät :)

Raakasuklaasta saa valmistettua sen makuista, kuin itse haluaa valkoisesta hyvin tummaan suklaaseen. Suklaata voi maustaa haluamillaan aineilla, kuten kuivatut marjat, minttutipat  ja pähkinät tai syödä sellaisenaan. :)

Noh, tässä minun ensimmäinen kotieräni:
Vihdoinkin sain jotain tehtävää Tupperware-suklaamuoteilleni ;)
Tarvitset kattilan ja teräs- tai keraamisen astian

Kookosöljyä

Kaakaovoita

Kaakaojauhetta

Lucumaa
Ja soijalesitiiniä

Suklaaseen voi lisätä superruokaa Macaa

Makeutta voi lisätä esim. tällaisen luomu vaniljajauheen muodossa

Makeutta agave-siirapista

Raasta kaakaovoi ja lisää joukkoon kookosöljyä

Kun kaakaovoi alkaa sulaan, laitetaan liesi jo pois päältä

Lisätään oman maun mukaan kaakaojauhetta
Lisätään oman maun mukaan lucumaa (tuo kermaisen maun)
Lisätään vähän soijalesitiiniä kokoomaan jauheet ja rasvat

Perään vielä ripaus suolaa (hyyyvin vähän)

Kaada suklaanesteet muotteihin, silikonivuuista ne saa helposti pois

Laitetaan kylmään jääkaappiin tai pakasteeseen (missä se myös säilytetään)

Valmis suklaa ja AVOT!
Lähde: http://raakasuklaa.com/wordpress/
http://www.raakatotuus.fi/

1 kommentti:

  1. maistui kyllä ihan suklaalle :) (maistelin juuri tätä kyseenomaista erää;)

    VastaaPoista