maanantai 27. helmikuuta 2012

Viikonloppuun salitreeniä ja hiihtoa

Perjantaina kävin töiden jälkeen tekemässä salilla treeniä. Minulla on ollut selkä yllättävän hyvässä kunnossa, niin olihan se pakko käyttää hyväksi ja tehdä mm. maastavetoa :D

Alkulämppänä jälleen kepin heilutteluja ja kiertoja.

Maastaveto
Lämmittely 1 x 10 x 20kg
5 x 5 x 50kg

Soutu selkäpaikallaan
Lämmittely 1 x 10 x 20kg
4 x 8 x 27,5kg

Rinta vinopenkissä
Lämmittelyt 1 x 10 x 10kg
4 x 10 x 20kg

Hooverit
2 x 60s keskelle
2 x 60s kyljet (30s / puoli)

Loppuun ihan kunnon venyttelyt ja erityisesti pakaraan ja selkään :)

Sunnuntain hiihdot

Huhhuh, kun tuntui raskaalta! Jalkapohjiin sattui ja muutenkin jalat tuntui kovin,kovin raskailta.. (liekö kovat bc-tunnit + sali jäänyt vähän painamaan sekä raskas työviikonloppu) Noh, hiihdin kuitenkin 5km omaan tahtiin eli rauhassa. Jotain, mitä kuitenkin huomasi, että jaksoi tehdä potkuja mäkien ylös asti vaikka oli jo väsynyt. Eli selvästi tuo lajikunto on noussut siihen verrattuna, mitä se oli alussa, kun jouduin samaan ylämäkeen pysähtymään kolmesti, kun tuntui niin puhalluttavan! :O Eli kehitystä on tapahtunut :)

50 km tavoitteesta on nyt puolet takana ja ainakin tällä hetkellä minulla on tunne, että se tulee toteutumaan! :) Ensimmäinen kunnon haasteeni toteutunee!! Tosin eihän vielä voi juhlia, kun kuitenkin se 25 km on jäljellä :D

perjantai 24. helmikuuta 2012

Bodycombatia toisen perään :D

14. ja 15. päivä ohjasin Bodycombat-tunnit ja 16.pvä oli, yllätys-yllätys Bodycombat!! :D Tosin tuossa viimeisimmässä oli erilaista se, että se oli ohjelman 51:n jatkokoulutus :)

Keskiviikkona ohjelmaan kuului myös keilausta ja joogaa. Keilaaminen oli todella tuskaista selälle ja tuntui, että jokainen heitto otti vain pahemmin selkään.. :(
Jooga oli erittäin hyvä tapa päättää keskiviikkoilta! :) Joogan veti Kuntomaailman kollegani Marianne. Päätin tunnin jälkeen, että joogaa aion todellakin jatkossakin kokeilla! :)

Ohjelma 51 on rankka!! Siis todella rankka, vaikka okei - elämäntilanteeni vuoksi minulla on 6 kiloa lisäpainoa, mutta tästä huolimatta moni ohjaaja on sanonut, että ohjelma on heillekin kova. :)

Mitä hyvää ohjelmassa on? Musat on mielestäni ihan ookoo-hyvät.. Eli yksikään biisi ei tuonut mieleen, että plääh, tällaista p*skaa, vaan päinvastoin osa sai vain hirveän draivin päälle (eli rankempia biisejä enemmän, jes! :)

Tässä vähän esimakua ohjelman biiseistä: Disturbed - Another Way To Die (BC-biisi alkaa n.1:20 kohdalta :)


Muuta hyvää oli, että nyt saa halutessaan sykkeitä ylös ja korkealla - ja vielä monessakin biisissä. Lisäksi hieno, mutta raskas combo on askelkyykky-hyppypotku :) Ai, että! siinä tuntee elävänsä :D

Fyssarin hierontaa lauantaina. Siis avot! Teki kyllä niin hyvää! Selkä ja pakara olivat edelleen aika jumissa, mutta paremmassa kunnossa kuin viimeksi. :)

Tällä menneellä viikolla olen kerinnyt myös vetämään kaksi Bodycombatia, joista otin 5 biisiä uudesta ohjelmasta ja 5 vanhasta. Olipas aika paska miksaus, tai sitten superhyvä, sillä reidet ja pakarat huusi hoosiannaa ja armoa, koska 51:n ohjelman 4-biisi on tappo reisille ja 50:n ohjelman 6 biisi on myös hyvin,hyvin raskas.. :D Eli tuplatreeni jaloille, nam! :)

_______________________________________

Keskiviikon BC-tunnin jälkeen jäin jälleen joogaamaan, ja Marianne oli valinnut juuri sopivia asanoita (asentoja) minun kipeille lihaksille (pakaraa ja selkää venyttäviä) Ah! Aivan superia, olin tunnin jälkeen kuin uusi ihminen :) Viikolla 9 starttaa kokonaisuudessaan ohjelma 51, joten saa nähdä miten kauan kyseistä ohjelmaa jaksan ohjailla. Tavoitteena on vetää vielä 4-5 viikkoa, mutta saa nähdä :)

Mariannesta ja joogasta on kirjoittanut kollegani Kirsi blogissaan, ja haluan viitata tähän blogihaastatteluun :)

Jooga tuntui todella hyvältä vaihtoehdolta tähän elämäntilanteeseeni, sillä siellä tulee hengitettyä ja avattua niitä kiristäviä kohtia, joita minun kropastani on ollut melkoinen määrä viime aikoina. Todellakin suosittelen monelle raskailla tunneilla käyville, pitäkää huolta elimistöstänne ja lihaksistanne :) Itse en aina ole aina arvostanut rauhallisia tunteja, joissa keskitytään johonkin muuhun kuin ryskimiseen, mutta nykyään arvostan todellakin näitä tunteja :)

maanantai 13. helmikuuta 2012

Ja niin toiveet toteutui, pääsin hiihtämään!

Lauantaina 10 tunnin työpäivän kruunasi 6 kilometrin hiihto Hiihtomaassa aivan superhyvällä hiihtokelillä. Pakkasta oli n. 7-astetta pakkasta, entisiltä pakkasilta jäänyt kova hiihtoalusta, eikä kovaa tuulta tai lumisadetta.. Eli erinomainen keli!!

Vitsi, mikä flow tuli tuosta hiihtolenkistä, kun tuntui, ettei ollut enää yhtään niin raskasta eli ilmeisesti mun lajikunto ja tekniikka on kehittynyt, sillä jaksoin isommatkin ylämäet pysähtymättä. :) Kilometrin välein pidin niistotauon, mutta kun tuo nenä tahtoo ylitoimia pakkasella ulkona, niin pakko tyhjentää välillä :)

Mutta ei voi muuta sanoa, kun että: Ai että mä tykkään hiihtää!!! <3

lauantai 11. helmikuuta 2012

Salia, combatia - combatia, salia

"Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää. Pakkanen, kuljetaan nenät huurussaa..." Ja paskat sanon minä! Minä en ainakaan tykkää yhtään! On syvältä, että joutuu pukemaan kaikille koiranulkoilutus -lenkeille hirveät määrät vaatteita ja sitten koirat muutenkin hyppii seinille, kun eivät pääse treenaan, kun kerran-kaksi viikossa... Ja autot on aina jäässä, ja koko ajan on kylmä ja ja... Kyllä näitä inhotuksen syitä löytyy ;)

No, en ole päässyt hiihtämään, koska pelkään mun keuhkojen puolesta yli 15-asteen pakkasilla ja niitähän on taas riittänyt, mutta ehkä nyt parin viikon sisällä onni suosisi ja pääsisi suih-suih-suihkimaan! :)

Pakkasen paukkuessa on tarvinnut tehdä sitten sisätreenejä, ettei oma pää hajoa :)

Maanantain lyhkäiset salitreenit:

Alkulämppänä otin kepin kanssa heilutteluja käsille eri suuntiin. Lisäksi otin fyssarikaverin suosituksesta paljon nopeita kiertoja selkään sekä istuen että vähän nojaamalla eteenpäin.

Soutu (selkä paikoillaan)
lämppä 15 x 20 kg
3 x 15 x 22,5 kg
-> Mukavasti otti yläselkään ja tuntui seuraavan päivän combatissa :)

Hauis väkkyrätangolla tuettuna
lämppä 10 x 10kg
3 x 8 x 15kg

Ojentajat kick-backina
lämppä 10 x 5kg (molemmat puolet)
3 x 10 x 6kg (molemmat puolet)

Ja venyttelyt päälle (myös pakarat! ;) )


Tiistaina ja keskiviikkona Bodycombatia hyvällä sykkeellä ja hyvin jaksoi (eikä tuntunut ees raskaalta). Tiistain lihaskunnot vedin kevyempänä ja keskiviikon raskaampana.

Perjantain salitreenit:

Lämppänä n. 10 minuuttia kuntopyörällä sekä kepillä selänkiertoja sekä hyvää huomenta -liikettä keppi selkää vasten, jotta selkä pysyy suorana :)

Tasakyykky smith-tangolla
lämppä 20 x 20kg
2 x 12 x 40kg
2 x 12 x 45kg
-> Kyllä muuten tuntui, ettei reisille ja pakaralle ole hirveästi viime aikoina tehty lihaskuntoa, huhhuh!! Ja tuntuu edelleen :D

Kulmasoutu (vastaotteella)
lämppä 10 x 20kg myötäotteella
3 x 10 x 20kg vastaotteella navan yläpuolelle

Staattiset selkälihakset
2 x 30s välillä käsillä raskaantaen
2 x 60s

Staattiset vatsat hooverissa
2 x 60s

Ja lopuksi vähän jalkojen, selän ja pakaroiden venyttelyä.. Mutta siitäkin huolimatta reidet, alaselkä ja pakarat tuntuu vähän hakatuilta :D (ehkä useamminkin kyykkäilyä ;) )

Perjantai-päivän treenit kruunasi huippuateria Muang Thai -ravintolassa. Ai, että kun ruoka oikein imeytyi lihaksiin ja oli vielä superhyvääkin!! :) Otettiin ateria kahdelle, ja mulle oli alkupalaksi kana-kookosmaitokeittoa (nam!!!), pääruuaksi kanaa punacurry-kookos -kastikkeessa (nam! mulle vähän tulista, mutta törkeen hyvää!) ja jälkiruuaksi teetä ja suklaajäätelöä :) Kyllä oli mahtavat palkkariruuat :) Suosittelen käymään! :)

maanantai 6. helmikuuta 2012

Päivitystä elämästä...

Tämän talven hiihtosaldo on nyt yhteensä 14 km. Enempää en kerinnyt ennen kuin talven hirmupakkaset (20 - 35-astetta pakkasta) alkoivat... Ei siis ole ollut mitään intoa mennä hiihtämään tuonne ulos, kun keuhkot siellä jäätyisi.. Mutta nyt olis ilmat vähän suotuisammat, joten josko loppuviikosta pääsisin taas suihkimaan. 36km kuitenkin pitäisi saada suoritettua ja se on oikeasti minulle tällä hetkellä elämäntehtävä :D Viimeisimmän 7 km lenkin kävin tekemässä Hiihtomaassa Halssilan alueella ja täytyy sanoa, että aikamoista tappoa oli osaksi tuo reitti :D

Alla reitti viimeisimpään hiihtoreissuun. Karttakuva lainattu Jyväskylän Karttapalvelusta

Taakse jääneeseen aikaan kuuluu myös käyntiä kosmetologin jalkahoidossa sekä hieronnassa. Ja lisäksi fysioterapeutin hieronnassa. Osasyynä siihen, että liikunta ei ole oikein maistunut on se, että selkäni on melko huonossa kunnossa tällä hetkellä.. Eli selkä on pahasti jumissa ja on jopa muodostanut alaselkään jonkinmoisen kalvon. Eli fyssarin hierontoja jatketaan taas parin viikon päästä... Toivottavasti siis saataisiin selkäni kuntoon, että pääsisin nauttimaan kevään lähestymisestä iloisesti liikkuen! :)


Tässä välissä on tullut myös käytyä BodyBalancessa ja Voice Flow-tunnilla. Bodybalance-tunnista kerroin viime kerralla, mutta nyt avaan vähän tuota VoiceFlow-tuntia. Tunnin piti kollegani Minna Myllymäki, joka on ammatiltaan fysioterapeutti.

Minna tarjoaa asiakkailleen mm. Voice Massage -hoitoja, (joille minun on tarkoitus mennä tutustumaan tässä kevään aikana :) ) Voice Flow sekä Pilates -tunteja. Minna myöskin ohjaa BodyBalancea.

Minnan Voice Massage sekä Voice Flow -menetelmistä voit lukea Minnan sivuilta eli täältä.

Minna itse kertoo sivuillaan Voice Flow -tunnista näin:

Voice Flown tarkoitus:
Poistaa turhia kehon jännitystiloja ja kipuja, jotta äänentuotto ja hengittäminen olisi vaivatonta! Parantaa kehonhahmotusta ja oppia tunnistamaan oman kehon "ongelmapaikkoja".

Päähuomio tasapainoisessa ryhdissä, vartalon syvien lihasten tuessa sekä rintakehän (rintaranka, kylkivälit, rintalastan alue, hartiaseutu) elastisuudessa. Kiinnitämme myös huomiota lantion asentoon vaikuttaviin lihaksiin sekä niiden joustavuuteen.

Menetelmät:
Tarkkaan harkittuja ja sovellettuja harjoitteita fysioterapiasta, joogasta, pilateksesta sekä muista kehon- ja mielen hyvinvointiin pyrkivistä menetelmistä. Voice Flow -tunti virtaa eteenpäin jokaisen oman hengityksen tahtiin. Harjoitteet on valittu niiden fysiologian perusteella, menetelmällä ei ole muuta aatetaustaa, kuin kehon ja mielen hyvinvointi.

Kenelle:
Olen kehitellyt menetelmän ääniammattilaisten erityistarpeisiin. Kaiken pohjalla on pitkä ja monipuolinen kokemukseni äänenkäytöstä ja laulamisesta, kehon monipuolisesta käytöstä, fysioterapiasta, ryhmänohjauksesta sekä eri kehon ja mielen menetelmistä.

Mukaan voi toki tulla kuka tahansa! Kaikki meistä hyötyvät tasapainoisesta kehosta ja vapaasta hengityksestä!
Tunti oli rauhallinen ja liikkeet sai tehdä omaan tahtiin, oman hengityksen mukaan. Tunnilla tuli oikeasti mietittyä hengittämistä, koska siihen painotettiin koko ajan. Normaalisti sitä kireissä venytyksissä unohtaa hengittää keuhkot täyteen, mutta Minnan kannustavasta muistutuksesta jopa minä muistin sen hengityksen. :) Suosittelen kovasti!

Minna tarjoaa tunteja Kuntomaailmalla, ja jatkossa on tulossa Voice Flow -kurssi Prana Yogan tiloissa.  

Ja tulen kertomaan myös Voice Massage -hoidosta, kunhan saan aikaiseksi mentyä sinne ;)