maanantai 6. helmikuuta 2012

Päivitystä elämästä...

Tämän talven hiihtosaldo on nyt yhteensä 14 km. Enempää en kerinnyt ennen kuin talven hirmupakkaset (20 - 35-astetta pakkasta) alkoivat... Ei siis ole ollut mitään intoa mennä hiihtämään tuonne ulos, kun keuhkot siellä jäätyisi.. Mutta nyt olis ilmat vähän suotuisammat, joten josko loppuviikosta pääsisin taas suihkimaan. 36km kuitenkin pitäisi saada suoritettua ja se on oikeasti minulle tällä hetkellä elämäntehtävä :D Viimeisimmän 7 km lenkin kävin tekemässä Hiihtomaassa Halssilan alueella ja täytyy sanoa, että aikamoista tappoa oli osaksi tuo reitti :D

Alla reitti viimeisimpään hiihtoreissuun. Karttakuva lainattu Jyväskylän Karttapalvelusta





Taakse jääneeseen aikaan kuuluu myös käyntiä kosmetologin jalkahoidossa sekä hieronnassa. Ja lisäksi fysioterapeutin hieronnassa. Osasyynä siihen, että liikunta ei ole oikein maistunut on se, että selkäni on melko huonossa kunnossa tällä hetkellä.. Eli selkä on pahasti jumissa ja on jopa muodostanut alaselkään jonkinmoisen kalvon. Eli fyssarin hierontoja jatketaan taas parin viikon päästä... Toivottavasti siis saataisiin selkäni kuntoon, että pääsisin nauttimaan kevään lähestymisestä iloisesti liikkuen! :)


Tässä välissä on tullut myös käytyä BodyBalancessa ja Voice Flow-tunnilla. Bodybalance-tunnista kerroin viime kerralla, mutta nyt avaan vähän tuota VoiceFlow-tuntia. Tunnin piti kollegani Minna Myllymäki, joka on ammatiltaan fysioterapeutti.

Minna tarjoaa asiakkailleen mm. Voice Massage -hoitoja, (joille minun on tarkoitus mennä tutustumaan tässä kevään aikana :) ) Voice Flow sekä Pilates -tunteja. Minna myöskin ohjaa BodyBalancea.

Minnan Voice Massage sekä Voice Flow -menetelmistä voit lukea Minnan sivuilta eli täältä.

Minna itse kertoo sivuillaan Voice Flow -tunnista näin:

Voice Flown tarkoitus:
Poistaa turhia kehon jännitystiloja ja kipuja, jotta äänentuotto ja hengittäminen olisi vaivatonta! Parantaa kehonhahmotusta ja oppia tunnistamaan oman kehon "ongelmapaikkoja".

Päähuomio tasapainoisessa ryhdissä, vartalon syvien lihasten tuessa sekä rintakehän (rintaranka, kylkivälit, rintalastan alue, hartiaseutu) elastisuudessa. Kiinnitämme myös huomiota lantion asentoon vaikuttaviin lihaksiin sekä niiden joustavuuteen.

Menetelmät:
Tarkkaan harkittuja ja sovellettuja harjoitteita fysioterapiasta, joogasta, pilateksesta sekä muista kehon- ja mielen hyvinvointiin pyrkivistä menetelmistä. Voice Flow -tunti virtaa eteenpäin jokaisen oman hengityksen tahtiin. Harjoitteet on valittu niiden fysiologian perusteella, menetelmällä ei ole muuta aatetaustaa, kuin kehon ja mielen hyvinvointi.

Kenelle:
Olen kehitellyt menetelmän ääniammattilaisten erityistarpeisiin. Kaiken pohjalla on pitkä ja monipuolinen kokemukseni äänenkäytöstä ja laulamisesta, kehon monipuolisesta käytöstä, fysioterapiasta, ryhmänohjauksesta sekä eri kehon ja mielen menetelmistä.

Mukaan voi toki tulla kuka tahansa! Kaikki meistä hyötyvät tasapainoisesta kehosta ja vapaasta hengityksestä!
Tunti oli rauhallinen ja liikkeet sai tehdä omaan tahtiin, oman hengityksen mukaan. Tunnilla tuli oikeasti mietittyä hengittämistä, koska siihen painotettiin koko ajan. Normaalisti sitä kireissä venytyksissä unohtaa hengittää keuhkot täyteen, mutta Minnan kannustavasta muistutuksesta jopa minä muistin sen hengityksen. :) Suosittelen kovasti!

Minna tarjoaa tunteja Kuntomaailmalla, ja jatkossa on tulossa Voice Flow -kurssi Prana Yogan tiloissa.  

Ja tulen kertomaan myös Voice Massage -hoidosta, kunhan saan aikaiseksi mentyä sinne ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti