maanantai 9. tammikuuta 2012

Pidennetty viikonloppu - Bodybalancea ja kyllä, hiihtoa!!

Perjantaina kollegani Niina veti Bodybalance-tunnin, jolle minäkin osallistuin. Joskus lukioaikana tuli käytyä vanhassa kuntokeskuksessani BC-tunneilla, mutta se jäi tässä aikojen saatossa. BC-tunnit tulivat Kuntomaailmaan syksyllä 2011, joten siellä olisi mahdollisuus päästä käymään kyseisillä tunneilla! :)

Les Mills BODYBALANCE®  on joogaan, tai chiin ja pilatekseen pohjautuva musiikin tahtiin tehtävä harjoittelumuoto. Tunnilla tehdään erilaisia kehon tasapainoa, liikkuvuutta ja voimaa parantavia liikkeitä. Tunti auttaa keskittymään ja rentoutumaan. Ohjelma vaihtuu 3 kk välein.

BC-tunti aloitetaan lämmittelyllä, minkä jälkeen siirrytään jalkojen lihaskuntoon ja sitten tasapainoon. Näiden jälkeen käydään vatsojen ja selän lihaskunto. Viimeiset biisit ovat lonkkia avaavia, selänkiertävyyttä ja venyttävyyttä parantavia. Viimeisessä osiossa on aina rentoutuminen, mihin on ihana päättää treeni.

Tulipahan sellainen olo, että kannattaisko pikkuisen useamminkin venytellä, sillä lonkkani oli niin jumissa ja pakara oli niin jumissa ja tuntui, että mikään ei taipunut mihinkään päin...

Suosittelen Bodybalancea kaikille, vaikka tykkäisikin rajummista liikuntamuodoista, sillä venyttely ja notkeus on aina plussaa, millä voidaan mm. estää liikuntavammoja!! :)


Sunnuntaina hiihdettiin, kyllä minä hiihdin!! :)

Hiihdin hurjat 4km, mutta se oli ihan juuri hyvä aloitus hiihtouralleni. Alku oli ehdottomasti pahin! Eli ei meinannut millään saada persettään ylös sohvalta, jotta olisi laittanut kamat päälle ja hakenut varastosta sukset, missä ne olivat melkein pari vuotta pölyttyneet.

Noh, kun sain tämän tehtyä, oli jo loput helpompaa.. Kävelin Hiihtomaan pururadalle, mistä lähdin liikenteeseen. Voi, miten se olikaan ensimmäisen kilometrin verran jotenkin todella vaikeaa! Sukset lipsui, eikä sauvoille löytynyt oikein oikeaa iskuhetkeä, mutta sitten jo parin kilometrin jälkeen suksi alkoi niin sanotusti kulkea!

4 km hiihtoa siis takana, ja tavoitteeseen jäljellä vähintään 46 km! :) Hyvä mieli jäi ja tarkoitus on perjantaina mennä seuraavan kerran suihkimaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti