tiistai 10. kesäkuuta 2014

Vinkkejä lapsiperheille

Noniin. Joskus lapsiperheissä, erityisesti näin kaikkea harrastavana, on helppous ja hyvät vinkit tarpeen. Itse olen peukalo keskellä kämmentä, kun on kyse käytännön kotitöistä. Osaan tehdä tarvittavat kotihommat, mutta siihen se sitten jääkin.

Erityisesti pyykinpesussa hankalempien tahrojen kanssa olenkin aivan toivoton. Huomasin viikonloppuna sattumalta Facebookissa yhdessä ryhmässä, nimeltä "Sydänpyllyt" hyvän tahranpoistovinkin. Mulla ei kuitenkaan ollut oikein sopivaa uhria, johon olisin uskaltanut koittaa sekoitusta. Törmäsin eilen sattumalta paikallisessa Hippa -lastenvaatekirpputorilla Me&I-merkkiseen t-paitaan, jossa oli vaikean näköisiä likatahroja etupuolella, mutta hinta oli onneksi sen mukainen, nimittäin 3e.

Ajattelin, että paidan voi laittaa sillä rahalla jo vaikka tiskirätiksi, jos ei muuta tee.Jälkeen "hoidon"1) Levitetään kuumaa vettä likaisiin kohtiin
2) Kaadetaan valkoista Vanishia kohdalle ja hierotaan esim. kynsiharjalla kädessä pieniä palleroita murskaksi ja annetaan hautua esim. 30min - 1h (pyritään saamaan pallerot aivan murskaksi ja tahnamaiseksi)
3) Kaadetaan kohtiin väkiviinaetikkaa, jolloin vaatteen pinta alkaa kiehumaan ja poreilemaan. Hinkataan vielä lisää vaatetta esim. kynsiharjalla. Annetaan vaikuttaa n. 1h ja huuhdellaan kemikaalit pois. :)

Volaaa!! :) Kauniin puhdas vaate saatiin pikkumiehelle. :)

Lisäksi muita arjen helpotuksia ovat nämä, jotka tilasin jokin aika sitten Dermosililtä:Puikossa aurinkorasvaa, vahvuus 50: helppo levittää lapsen kasvoille, ei tarvi lähmätä käsiä voiteissa, eikä tahmaa tai sotke. Helppo sujauttaa vaikka taskuun! :)

Pumppupullossa "soap for dirty hands": Erinomaista saippuaa. Lähtee kivasti niin kalan kuin taaperon pyllynpesuista käsiin jäävät hajut. Helppo ja tehokas, muttei kuivaa kuitenkaan käsiä. :)


On muuten sen verran harmittavaa, nimittäin niin se flunssa sitten iski minuun perjantaihin. :( Jäi tänään lanseeraukset väliin ja saattaa jäädä vielä huomisetkin, kun kurkku on vielä karhea. Kerkisin torstaina vielä käymään vetämässä fysiikkatreenit ennen kuin flunssa pääsi valloilleen. Otettiin lämppien jälkeen vähän koordinaatioo agilitytikkailla, räjähtävyyttä pikkutörpöltä törpölle juoksussa. Tämän jälkeen mahalta nopeita lähtöjä ja lyhkäiset spurtit ja loppuun lihaskestävyyttä reisille kyykyillä, askelkyykyillä, burbeilla ja askelkyykkyhypyillä. :)

Ei auta kuin parannella itseään tästä flunssasta ja koittaa saada kuntoon tiistaiks, niin pääsis vetään uudet ohjelmat! :)

2 kommenttia:

  1. Tahranpoistovinkit on aina tervetulleita, kiitti :) Olen itse käyttänyt Vanishia ihan sellaisenaan ja sappisaippuaa tahroihin.

    VastaaPoista
  2. http://www.niobiumia.net/2014/06/blogihaaste.html

    Haastettu :)

    VastaaPoista