torstai 27. lokakuuta 2011

Huomenna on juhlapäivä!

Huomenna on kaksinkertainen juhlapäivä! 1) Tulee neljä (siis 4!!) viikkoa täyteen herkkulakkoa! Vau! 2) Mun lähes kahden viikon loma starttaa!!

Alkaa pikkuhiljaa turtumaan tähän sokerittomaan ja mättöruuattomaan elämään, mutta huonoina ja tiukkoina päivinä sitä sokeria kyllä kaipaa (edes piristämään päivää) Paino on varmaan vähentynyt jonkin verran, mutta se nyt ei ollut pääsääntöinen idea, vaan se, että harjoittelen itsehillintaa.

Näin tämä menee, kun saan nälkääni mussuttaa sitten kaikkea muuta ja miten paljon vain, mutta jos vielä pitäisi kiristää siitäkin, niin ei sellaisesta elämästä nauttisi! Joten jos laihduttaa pitää, niin totaalikieltäytyminen ja itsensä rääkkääminen ei kyllä varmasti tee lopullisia pysyviä tuloksia, vaan ehdottomasti ajatuksella - kohtuudella kaikkea ja liikuntaa :)

Onhan se niin, että mitä vanhemmaksi ihminen tulee ja hitaammaksi aineenvaihdunta menee, sitä vaikeampaa laihduttaminen on. Sitten vain pitää ajatella, että ottaa vain muutaman palasen suklaata illassa levyn sijaan ja muistaa, että syö ensin mahansa täyteen "oikeaa" ruokaa, ettei söisi nälkään sipsiä tai muuta herkkua. Siitä on hyvä lähteä :)

Liikuntamääristä sen verran, että 1-2 kertaa viikossa liikuntaa on kunnon ylläpitävää. Jos haluaa kuitenkin kohentaa kuntoaan, tulee harrastaa vähintään puoli tuntia hikoilua aiheuttavaa liikuntaa, vähintään 3 kertaa viikossa :)

Kuitenkin liikunnankin kanssa kannattaa muistaa, että liika on liikaa ja kohtuudella sitäkin :) Ylikunnon merkkejä kannattaa tarkkaan seurata omasta kropasta ja silloin, jos niitä oireita alkaa esiintymään, niin silloin pitää herätä tekemään asialle jotakin :)


Mulla siis alkaa huomenna loma ja miten sen aion käyttää? Lepäämällä, nauttimalla kauniista syyspäivistä, liikkumalla koirien kanssa ja elämällä rennosti ilman työstressiä! :) Joskus on hyvä ottaa rennosti, jotta jaksaa taas arjen aherruksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti