sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Uudet ohjelmat

Viime viikonloppuna olin vähän känkkäränkkä marathonista, mutta jo maanantaina tilanne oli aivan toinen. :)

Tiistaina pikkumiehellä nousi lämmöt, jep. Johan se yhden päivän kerkes töissä olemaankin. :( Tätä tämä päivähoidossa olevan kanssa sitten taitaa olla aika lailla?? Noh, niin se nuha tuli sitten taas mullekin, joten tämä viikko on taas puhuttu nasaalilla nenääänellä ja niistetty urakalla :( Mulla on yhtä huono vastustuskyky kuin lapsellani. Höh.

Perjantaina kuitenkin uskaltauduin menemään meidän salin ohjaajien Bodycombat-tekniikkatreeneihin ja kyllä kannatti. Tuli paljon ahaa-elämyksiä katoista ja blogeista sekä hyppypolvesta. :) Suosittelen vetämään tekniikkatreenejä ohjaajien kesken! :)

Tänään kävin vetämässä Bodyattackin ja kiinteytyksen, koska olo oli jo sen verta hyvä. Mutta tunnin jälkeen paleli, vaikkei lämpöä ollutkaan. Nyt sormet ja varpaat ristiin, että pysyn terveenä tiistaina, kun meillä lanseerataan uudet ohjelmat combatissa ja attackissa, joten sillon tarttis olla täysissä kuoseissa! :)


Mutta jotta saadaan vähän fiilistä uusista ohjelmista, niin tässä vähän fiilistelykuvia! ;)
Hyvät treenit, parempi mieli. :)

maanantai 16. syyskuuta 2013

Katkeruuden päivä

Niin se sitten oli ja meni - Finlandia-marathon -viikonloppu. Ja ei, en osallistunut. Mieheni lähti torstaina suoraan töistä ajelemaan 4-tietä pohjoiseen ja minä jäin kotiin kaksin Ällän kanssa.

Perjantaina heräsin varttia vaille 7, vedin aamupalan, kunnostauduin työluukkiin, puin Ällän, käytin rattaiden kanssa koirat lenkillä, heitin Ällän hoitoon ja suuntasin töihin.

Töissä minua odotti työttömäksi jääneen henkilön työpiste, jossa oli vielä hänen papereitaan. Miten surullista, mutta kun rahaa ei ole, niin sitä ei ole.. :(  Kun pääsin pikkuhiljaa kotiutumaan pisteeseeni, aloin availla konettani, joka olikin sitten kuin rubiikin kuution mysteeri. Onnistuin kuitenkin. Sähköpostini olikin sitten aivan eri juttu - 1065 saapunutta sähköpostia, jes! :D Niitä sitten lukiessa sujui työpäivä melko rattoisasti, tai no tein mä melkein 20 minuutina ajan oikeita töitäkin. ;)

Lopuksi kävin tekemässä lyhkäisen salitreenin: maastavetoo, kulmasoutua ja vatsalihaksia.

Maastaveto 1 x 10 x 40kg, 4 x 8 x 50kg
Kulmasoutu tangolla (toinen pää maassa) 1 x 10 x 35kg, 3 x 8 x 50kg
Vatsarutistukset (linkkuveitset polvet koukussa) 4 x 15
Sivuvatsat 2 x 15 / puoli
Hooverit + painonsiirrot eteen taa x 10 rauhallista

Salin jälkeen nopeasti nappasin Ällän hoidosta ja ilokseni sain kuulla, että päivä oli sujunut jo paremmin kuin torstain todella huonosti mennyt päivä. Ja illalla ei tehty mitään muuta kuin nautiskeltiin ulkoilusta ja vaan oltiin möllötettiin.

Katkeruuden päivä:

Lauantai koitti. Kävin "kuuntelemassa" koiran treenausjuttuja Ällän kanssa päikkäreitten jälkeen. Noh, ei siitä mitään tullut, kun mies halusi kiivetä puomia pitkin ja ryömiä putkiin ja syödä kaikki seuran keksit ja koemaistaa omenat. Ajeltiin kotiin rantaraitin vieressä olevaa motaria pitkin ja ai että kun tulin surulliseksi, kun näin kaikki ne juoksijat rantaraitilla. Munkin ois pitänyt olla siellä. Nojoo. En ole katkera miehelle, että lähti Lappiin, vaan ennemminkin omalle kunnolle, kun mun piti tulla pitkään flunssaa, juuri elokuun lopussa ja enhän mä oikeasti olisi voinut vielä juosta mitään puolimarathonia, ihan oikeesti! Enkä kyllä usko mun nilkkojen ja polvien tänä vuonna kestäneen asfalttijuoksua noin pitkään. Tämä vaan on niin tuuria.

Ens vuonna sitten. Mä niin juoksen vielä sen puolimarathonin. Ens vuonna aion myös huollattaa kunnolla mun nivelet, niin en saa hajotettua mitään tuolla juoksulla. Ja kunnon lenkkarit pitää ostaa! Ehkä ois tehtävä ens kevään puolella taas brittien suuntaan tilausta. :)

Katsellessani juoksijoita tuli itsellekin hirveä tarve päästä juoksemaan. Mentiin kotiin, vaihdoin Ällän vaipan kuivaan, nappasin koirat remmiin, lykkäsin Ällän juoksurattaisiin ja sitten mentiin. Juostiin kohti Rauhanlahden voimalaitosta ja rantaraittia. Matkaa tuonne tuli 3,6 km ja vielä juuri ennen kuin päästiin perille, näimme vielä kahden naisen hölkkäävän viimeistä kierrostaan. Rantaraitin viereen päästyämme tajusin meidän olevan ihan myöhässä. Noh, nähtiin me jotain. Vanhemman miehen kävelemässä väsyneenä. Ehkä hän oli mennyt jo marathonajoista ohi, mutta sitkeästi oli yrittänyt!
Paikalla syötiin banaani ja juotiin pillimehu ja juostiin kotiin.innokas kannustaja (tai ainakin olisi ollut)
Sunnuntaina aloitettiin aamu pitkällä lenkillä koirien kanssa ja palauteltiin vähän kroppaa edellisten päivien treeneistä. Lenkin jälkeen lähdettiin Paviljongille, missä oli jotkut syysmarkkinat. Paljon kaikenlaista, mutta mä ostin vaan lisäaineetonta salaatinkastiketta ja lakua :)

Ihana päivä veljen ja hänen vaimonsa sekä perheen kesken. Syötiin vielä markkinoilla tuoretta loimulohta ihan vaan sellaisenaan, nam! :) Olipa hyvää! Ja kyllä muuten maistui Ällällekin!

Illasta jätin Ällän naapurille hoitoon, jonne L oli jäänyt oikein mielellään. Oli räkättänyt ja höpötellyt trampoliinilla ja kun oli tullut äitiä vähän ikävä, oli FB auttanut :D Onni on hyvät naapurit ja Facebook :D

Itse kävin vetämässä Bodyattackin ja kiinteytyksen. Ihana fiilis oli vetää kummatkin tunnit ja voi että miten mä nautinkaan. Mutta sitten olikin jo tuntien jälkeen kiire hakemaan kullanmuru hoidosta <3 :) 

Ihanan katkera viikonloppu, mutta selvisin siitä ja loppupeleissä en olis muuttanut siitä kuitenkaan mitään! Ens vuonna sitten! ;)


torstai 12. syyskuuta 2013

Treeni vaihtui ohjaukseen

Aamulla selailin Facebookin etusivua ja bongasin sieltä tuttuni linkittämän Lidl-mainoksen juoksuvaatteista. Olin kerinnyt jo heittämään Ällän harjoitteluhoitoon päiväkodille (mikä nyt ei ollut mennyt ihan hirveen hyvin tänään :( ), joten mulla oli vaan ja ainoastaan omaa aikaa viitisen tuntia.

Päätin suunnata Lidliin tarkastamaan tarjonnan. Juoksuhousut jätin suosiolla koriin, sillä kotoa löytyi jo vanhemmat hyvin samankaltaiset. Sen sijaan mukaan lähti juoksuhanskat, juoksupaita (kätevä myös koiraharrastuksissa) ja juoksusukat. Ja jokin ihme pellavaravinnepussi :D Mua alkoi niin kovin huvittamaan paketin teksti, niin olihan se pakko ostaa ihan vaikka vaan huvin vuoksi :D Hanskoissa pitäisi olla sormenpäissä läpyskät, joilla toimii älypuhelimetkin, ja niin vaan kävi, että se toimi!! :D


onko muille tällainen tuote tuttu?


Lidlistä suuntasin Torikeskukseen tarkoituksena mennä Karon Bodycombatiin treenaamaan. Tullessani paikalle 10.20 sain kuulla tunnin olevan peruttu.. Hämäännyin, mutta sitten tajusin, että voinhan mä vetää tunnin! Vastishenkilöt kävi houkuttelemassa salille siirtyneet jumpparit jumppasaliin ja mä menin hämääntyneenä vaihtamaan nopeasti vaatteita. Ja vain 10 minuutin päästä olin vetämässä tuntia. Ikinä en oo noin huonosti valmistautunut tuntiin ja aloittaminenkin oli hirveän vaikeaa..

Noh, treeni vaihtui ohjaukseen ja kyllä se Bodycombat on vaan edelleen niin ihanaa, vaikka pari viimeistä ohjelmista on jäänyt vähän äh-fiilis, mutta ainakin noiden miksausohjauksien jälkeen ihan viboissa! :D

Kotona vielä vähän fiilistelin uusia sukkia, jotka todellakin aion ottaa Bodyattackiin käyttöön!


 Eiks oo aika päheet?? :Dmutta nyt pitää siirtyä unille, nimittäin huomenna palaan töihin, ciao!

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Yhden aikakauden päätös

Ja niin päättyi yksi aikakausi. Surullista, mutta elämä jatkuu - ainakin vähän erilaisena. L aloitti tänään läheisessä päiväkodissa. Ihan hirveää hoitouraa ei vielä kerinnyt tulemaan, kun L oli vasta 2,5 tunnin ajan opettelemassa hoidossa oloa ja huomenna 5,5 tunnin ajan, mutta alku sekin!

Olihan se vähän itkettänyt, kun äiti oli jättänyt vieraiden tätien kanssa, mutta sylittely ja autojen ihastelu oli auttanut. Ihana toisaalta, että tietää pikkumiehen pärjäävän ihan hyvin siellä!

Nimittäin perjantaina minä palaan töihin ja niin päättyy aikakausi kotiäitinä. 1v ja melkein 4kk olin kotona, joten pientä totettelemista vaatii töihin paluu, mutta eiköhän tuo jotenkin mene... ??

Yksi kysymys on yllätysyllätys pyörinyt aika monesti päässä: Millon siitä kerkisi kasvamaan noin iso? <3


Hoitopäivän jälkeen käytiin vähän rääppiäisherkuttelemassa siskolla ja sitten suunnattiin shoppailemaan Ällälle talvi- ja sadekamppeita. Nyt alkais pikkuhiljaa olemaan kaikki kunnossa, paitti että parit villasukat pitäisi kutoo ja toiseksi pitäis hommata jätkälle tossut, ehkä tällaiset starchildit...

Ja jos joku miettii, miten mun rahat riittää jumppavaatteisiin, niin jos jokin maksaa, niin lasten vaatteet!! :O Ihan törkeä "kilohinta"... Mutta mielummin maksan laadusta ja näin takaan lapselleni mukavat ulkoilut, kuin että poika joutuisi palelemaan / kastumaan. :)

pieni, urhea päiväkotilainen

Mutta itse asiaan. Olen mä kuntoillutkin. Jep! Eilen vedin Torikeskuksen päässä Bodycombatin 15min opastuksen (ja niin kuin aina mun valmennettavissa asioissa, höpöttelen niin, että aika ei koskaan riitä!) Mutta olipahan mahtavaa vetää tuota opastusta, kun jotkut pitkäänkin asiakkaina olleet saivat ahaa-elämyksiä :)

Sitten BC ja lopuksi BA! Aikamoinen setti taas!

Tänään menin piiiitkästä aikaa HotYin-tunnille. Siinä kireää takamustani venyttäessä (en tarkoita tiukkaa, vaan lihaskireyttä :D) ajattelin, että voi että, miksen käy täällä useammin! Ja toisen pakaran kohdalla Clare-ohjaajan ajastimen pirahtaessa ajatuksiin tuli vain, että EI VIELÄ!! :D Niiiiin mahtava tunti kerta kaikkiaan!!

Ostin sitten uuden 5 kerran kortin samalla kertaa. :) Ah, lisää näitä luksusihania "treenejä". Koskaan ei voi olla liian itsekäs, kun puhutaan omasta hyvinvoinnista! ;) Vaikka kyllä vähän tunnen huonoa omaa tuntoa, kun pikkumies jää miehen kanssa hoitoon, mutta onneks mulla on jatkossakin vain 2-3 työvuoroa viikossa. :)sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Vinkki liukashiuksisille liikkujille

En jaksanut eilisiin postauksiin kirjoitella viikon treeneistä, mutta olihan niitä!! :)

Torstaina kävin vetämässä Annan sijaisena Bodyattackin, perjantaina palautteluhölkkälenkillä, eilen lauantaina ilmajoogassa ja tänään kävin vetämässä oman BA-tuntini. Pikkuhiljaa alkaa kunto taas kohentua, mutta punnerruksia ei vaan millään vielä jaksa vetää päkijöiltä! :/ Pikkuhiljaa?

Mutta mutta.. ilmajoogassa oli havaittavissa ihan TÖRKEETÄ kireyttä lonkankoukistajissa. Tuntui, että ihan yhden tunnin aikana veri alkoi ihan eri tavalla kiertään alaraajoissa. JE! En tiedä, mitä noille oikeesti pitäs alkaa tekeen, kun oon niin laiska venyttelijä, en kylläkään tiedä, aukeeko nää ihan perusvenyttelylläkään enää. Tuo ilmajooga on toisaalta aika hyvä tuohon hommaan, kun kangas "hieroo" kivasti kireyksiä pois. Että kaippa mä voisin nyt yrittää taas syksyllä keritä noillekin tunneille.

Ai että miten ihanaa oli mennä piiiitkän tauon jälkeen tuonne tunnille, loppurentoutuksessa maatessa kankaan sisällä tuli ihana flow-fiilis :)

Mutta asiaan: Näin kolmen päivän lyhythiuksisuuden perusteella (jo treenienkin kokemuksella) oon rakastunut.

Nyt ei oo kyse vaatteista tai kengistä, vaikka oon ihan fiiliksissä kyllä mun treenivaatteistakin, kun niitä on tullut AIKA PALJON hamstrattua tässä kesän aikana :D Ja juuri lauantaina hain taas pari kivaa "läpinäkyvää" toppia H&M:ltä.. (nyt kyllä lupaan vähän aikaa pitää taukoo :D)

Mutta siis joka tapauksessa. Oon löytänyt vihdoin hiuslenkit, jotka toimii lyhyisiin ja liukkaisiin hiuksiin! Yks syy, miksen halunnut leikata mun hiuksia lyhyiks, oli se, että mun hiukset ei pysynyt liikkuessa kiinni! Nuorena yläasteella mulla oli aika samanmittaiset hiukset, mutta ei näihin tepsinyt minkäänlainen kiinnityskeino. Nyt kuitenkin löysin maailman parhaat hiuslenkit jokin aika sitten Dermosililtä!!

Aivan ÜBERparhaita hiuslenkkejä ja suosittelen todella lämpimästi tilaamaan ja testaamaan, ja vaikka ihan pikkutyttöjenkin letteihin ;)

Ainut miinus on, että tällä hetkellä ei ole enää tarjolla näitä läpinäkyviä, joita itsellä on. Mutta ainakin noita ruskeita ja miksei nyt pinkkejäkin voisi tilata itselle varastoon :) KLIKHölkkälenkin, joogan ja BA-tunnin perusteella nää pysyy ainakin mun superliukkaissa hiuksissa hyvin :)

lauantai 7. syyskuuta 2013

"Pienehkö" ulkonäkömuutos

Tämä oli pieni askel ihmiskunnalle, suuri askel minulle. Mutta kyseessä oli ulkonäöllisesti aika iso muutos, ainakin omaan silmään. 

Mua on pitkään haluttanut tehdä ulkonäölle radikaalia muutosta, ja joo mulle on tulossa aika suuri muutos jo siinä, että sain optikolta määräyksen silmälaseihin. -0,25 / silmä (vaikkakin oikea oli nolla, mutta kun oli shokissa, niin ei rentoutunut testeissä, joten joutui määräämään miinusta) ja hajataittoo.. Mulla on jo kauan ollut huono näkö, kun yrittää katsoa kauas, joten olen siristellyt. Tässäkin asiassa olen ollut saamaton, enkä mennyt ajoissa optikolle, vaikka aihetta olisi ollut jo 4 vuotta sitten näöntarkastukseen. Noh, nyt on sitten oikea silmä jossain shokissa, mistä syystä testeissä pumppasi ja teki hirveästi töitä, että sai selvää kirjaimista. Optikko oli jo helisemässä mun kanssa, mutta päätyi sitten lopulta määräämään miinusta silmään, vaikka näkö olisi ollut nolla. Joudutaan kuulemma kohta tekemään uusinta tarkistus, että mihin suuntaan tuo silmä alkaa menemään. 

Noh, n. 2 viikon sisällä mulla onkin sitten silmälasit. Ja ette arvaa, miten vaikeeta oli valita sankoja, kun ikinä ei oo ollut laseja.. Kaikki näytti yhtä hölmöltä mun päässä. Ja niin näyttää nämäkin, jotka valitsin.. kun vaan valmistuvat... 

Mutta mulle ei riittänyt tämä muutos.. Jotain muutakin oli saatava töiden alkamisen kunniaksi. 

Hehe... aika hauska katsoa tuota ennen ja jälkeen -kuvaa.. Hiuksista lähti sitten n. 40-50 cm :D että sellaista.. nyt on sitten vähän totuttelemista! Toisaalta olen todella helpottunut muutokseen, sillä hiukset on kevyet, helppo käsitellä, ei oo koko ajan takussa, tiellä ja jumissa, ei jää jumpissa kiinni hikisiin hartioihin ym. Paljon hyvin puolia siis! Ja mulla jos jollain kasvaa hiukset, aina saa olla värjäämässä..

Tällaisia pieniä muutoksia mulla tähän syksyyn! :D

Ihan kivat nää on, kun vaan tottuu :)

Virallisesti Bodyattack-ohjaaja!

Nyt se on virallista, olen bodyattack-ohjaaja! Lisenssivideo meni sähköisesti Les Millsille torstaina ja jo torstaina n. klo 16.45 sain tietää lisenssivideon menneen läpi. Nopeaa toimintaa ellen sanois!!

Tekniikassa oli vähän jotain pientä hiomista, mutta kyseessä oli todella pieniä käsien asentoja parissa liikkeessä sekä alavartalon lihaskunnossa oli vähän liikkeen suunnassa pientä parannettavaa. Ihanaa palautetta sain arvioitsijalta, vaikka kuvattu tunti oli todella tönkkö jännittämisen takia.

Palautetta tuli koutsaamisesta urheilukappaleissa. Sen arvasinkin! En osaa asennoitua valmentajan rooliin ja se on ja tulee olemaan minulle todella vaikeaa, mutta otan sen haasteena vastaan, että aion kehittyä myös siinä asiassa! Mietin, että olisi kiva jopa mennä katsomaan jonkun valmentajan joukkuetreenejä, ja hakea sieltä inspiraatiota tähän puoleen.

Mutta nyt voin sanoa rehellisesti olevani bodyattack-ohjaaja, toinen Les Mills lisenssi takataskussa. Jei!!


keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Elossa!

Flunssa selätetty! Tai no ainakin melkein. Sunnuntaina vedin Bodyattackin ja kiinteytyksen. Oli kuulkaa pikkuisen jännät paikat, kun kamera kuvasi mun ohjauksen. Eli kuvasin lisenssivideon, joka toivottavasti huomenna päätyy Les Millsille, kiitos veljelleni. :) Kiinteytyksessä meinasi lopussa ääni loppua, kun sen verta on vielä kurkku limainen.

Huvittavaa, miten jäykästi sitä ohjasikaan tunnin.. toivottavasti pääsisin läpi, vaikka kyllä siellä on paljon paljon hiomistakin! :) Bodycombat-videoo en koskaan uskaltanut katsoa alusta loppuun, vaikka oikeastihan video pitäisi katsoa. Jotenkin vaan oman itsensä katsominen hävetti niin paljon. Nyt olin asennoitunut, että ei se täydellinen ole, mutta videon katsominen kehittää ja löysin sieltä itsekin kehityksen kohteita (vaikka aionkin lähettää videon menemään..)


Eilen vedin sitten Bodycombat-opastuksen, BC- & BA-tunnin. Pikkaisen tuntui, että kuolema tulee attackissa ja jalat oli aaaivan hapoilla. Onni oli ylävartalon lihaskunto-osuus! Nyt vaan kasvattaan kuntoo ja kyllä sitten pikkuhiljaa! :)

Ja huomenna taas Bodyattack! Hih, kyllä kunto kasvaa, kohisten! :)


Sain loppuviikosta postin mukana mun ihanat löysäilykotivaatteet ja mun uuden lempipipon! :D Jos kaipaa täydellisiä kotihousuja, niin Me&I:n Magic Pantsit! Kannattaa tutustua! ;)Mä niin ihastuin mun pääkallopipooni, että laitoin sen jopa Bodycombat-tunnille päähän! :D


Sain tänään käsiini Bodyattackin ja Bodycombatin uudet matskut. Les Mills suosii nykyään verkossa liikkuvaa materiaalia, koska haluavat säästää luontoa, mistä syystä jättävät materiaalien tuottamisen ja postittamisen pois. :) Ihan fiksua! Jokainen ohjaaja voi sitten ladata omat matskunsa LM:ltä ja biisit voi halutessaan polttaa levylle tai vaihtoehtoisesti soitattaa soittimilla tunneilla :)

Itse rupesinkin pohtimaan, että millaisen soittimen ostaisi? Kännykästä soittaminen on hankalaa, kun mun kännykkä on oikea akkusyöppö ja kahden tunnin biisien soittaminen ei varmasti tuu onnistuun mun samsungilla..

Mutta mitäs sitä sitten hommaisi? IPod? Nano vai shuffle? Jokin muu? Mä oon niin pihalla noista laitteista!

Mutta sitten itse ohjelmista, BA tulee oleen törkeeeen rankka, ainakin se äkkiseltään näytti siltä. Bodycombat-ohjelma ei ihan hirveästi aiheuttanut tunteita suuntaan tai toiseen, mutta hämmentävää on se, että combatissa tulee olemaan sama biisi kuin attackissa oli. Attackin musista tykkäsin, combatissa pikkuisen pisti harmittaan, että jälleen sellainen old school rokkibiisi muya thaissa, kun ne on niiiiiiin tylsiä! :(