perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkä perjantai

Hyvää Pitkäperjantaita! :)

Mulle tämä perjantai on kuitenkin ollut hyvin pitkä! Väsyttää jo ihan tajuttomasti, joten teen ihan lyhkäisen postauksen ja saattaapi olla, että blogi pitää pienen pääsiäishiljentymisen muutamaksi päiväksi!

Mies lähti eilen vaellukselle ja olen koirien ja Ällän kanssa keskenään. Pienimies ei nukkunut kauhean hyvin kuin vasta aamuyöstä, onneksi edes silloin!

Päivällä kuitenkin olin ihan virkeenä, joten käytiin koirien kanssa tunnin kärryilylenkillä ja sitten myöhemmin käytiin kahdestaan Ällän kanssa hiihtämässä Hiihtomaassa. Jälleen sai Jenny+Chariot-setti katseita ja kommentointia! Selkeästi uusi juttu myös hiihtomaalaisille :D

Hiihdin 6km ja nyt olisi sitten 5km jäljellä mun tavoitteesta! Taitaa käydä niin, että kerrankin pääsen mun tavoitteeseen!!! <3 Mutta ihan oikeesti, pääsiäisenä ihan törkeen hyvät hiihtokelit ja vielä ihan näin muuallakin Suomessa kuin Lapissa!! Siinä hiihdellessäni ihanassa auringonpaisteessa, lämpimällä kelillä ladun ollessa todella hyvässä kunnossa, niin en kyllä tiedä, miten tuosta hiihtosää voisi enää parantua?! Suksi kulki ihan hyvin, ehkä johtui mun kevätpikaluistostani :)

Illasta vielä Ällän ja koirien kanssa agilitytreeneihin... Ällä-parka, joutui tänään äitin mukaan kaikkialle :(

Noh, mutta huomenna lähden porukoille ja pakkasin jo tavaratkin valmiiksi. Lähdetään Ällän ja koirien kanssa heti aamusta ajelemaan. Ja arvatkaapa mitä! En pakannut yhtäkään urheiluvälinettä/treenivaatetta mukaan! Aion pitää lepoa! LEPOA! Mummu pääsee viettämään laatuaikaa Ällän kanssa ja minä aion nukkua, syödä ja kertakaikkiaan vain levätä! Ensi viikolla sitten takaisin Jyväskylään patterit ladattuina.

Eli ei muuta kuin hyvää pääsiäisen jatkoa ja antakaa anteeksi mahdollinen postaustauko! :)


 Minun ihana pääsiäisen ilopillerini <3 
(musta body Lundmyr of Sweden, t-paita Polarn o Pyret, housut Tutta - 
palapeli Mauri Kunnas, kirahvi Lamaze)


Kohti hiihtolenkkiä, vähän pitoa keväthangille ja jätkä uuteen makuupussiinsa :)


Uusia hienouksia tulossa Jyväskylään!

Uuuh! Jyväskylässä tapahtuu!

Huhtikuussa 8.pvä Jyväskylään saadaan uusi laji AerialYoga eli suomalaisittain ilmajooga! Jee! Olen jo varannut itselleni ajan tunnille, jotta varmasti pääsen ensimmäisten joukossa tutustumaan! :)

Ilmajoogatunti tulee Pranayoga-studiolle, tosin eri tilaan, missä tunnit ovat yleensä pidetty. Tunnit järjestetään Pranan uudessa PranaAir-studiossa osoitteessa Yliopistonkatu 30, 3.kerros. Itselle PranaYoga on tuttu vain vauvajoogatunneista, vaikka olenkin jo pitkään halunnut käydä testaamassa hotjooga-muotoja. Huhtikuussa ottaessani tutustumistarjouksen (5 kerran kortti 30e ja 30vrk) aion käydä testaamassa ainakin AerialYogaa ja -Yiniä sekä ainakin hotYiniä.

Ilmajoogatunnit alkavat Pranalla huhtikuun toisella viikolla ja tunneille pääsee varaamaan paikkansa jo nyt tuntivarausjärjestelmän kautta. :)

PranaYogan sivuilta AerialYogan tuntikuvaus:

"AerialYoga sopii kaikille lajista kiinnostuneille. AerialYoga kehittää tehokkaasti keskivartalon lihaksia ja kehonhallintaa sekä parantaa venyvyyttä.
AerialYoga yhdistää perinteisen joogaharjoittelun osittain ilma-elementtiin, luoden monipuolisen kokonaisvaltaisen harjoituksen. AerialYogassa käytetään apuvälineenä vyötärön korkeudella olevaa kangaslenkkiä eli hammockia. Katosta kiinnitetyn pitkän kangaslenkin avulla voidaan vakauttaa kehon paino, ja tehdä siten useita vaativiakin liikkeitä turvallisesti ja rauhallisesti.
AerialYogan avulla voit vahvistaa lihaksia sekä lisätä kehosi liikkuvuutta omaan tahtiin."

Kuulostaa hyvälle!

Aion tehdä oman postauksen ilmajoogasta sitten parin viikon päästä, kun olen päässyt testaamaan itse! :) Jännityksellä odotan! :)

Kuvassa toinen Pranan AerialYoga-
ohjaajista Salla Oksanen
(kuvan käyttöön pyydetty erikseen lupa)


Ja jos kovasti kiinnostaa laji, niin Facebookista PranaYogan sivuilta löytyy lisää kivoja kuvia, joita voi odotellessa fiilistellä! :)
No, mutta kun ilmajooga on enemmän naisien juttu, niin nyt tulee Jyväskylään myös miehille jotain! Ja tietenkin naisillekin :) Eli CrossFit-sali! ps. kyllä varmasti ilmajooga miehillekin sopii! Miksei sopisi?:)

Ei ihan heti osunut silmään, että mikä on tarkka salin avauspäivä, mutta käsittääkseni toukokuussa CrossFit Jyväskylä aukaisee ovensa Kankaan alueelle, pergamenttisaliin Kympinkatu 3:een.

Ilmoittautuminen on kursseille jo käynnistynyt, joten jos tämä laji kiinnostaa, niin hopihopi rekisteröitymään kotisivuille: Täältä.

CrossFit lajina olisi kovin mielenkiintoinen, mutta valitettavasti kurssimuotoinen suorittaminen vaikeuttaa omaa osallistumista, mutta nähtäväksi jää, josko joskus minäkin! :)


Eli kevään jälkeen Jyväskylä on taas pikkaisen parempi paikka elää, kun ollaan saatu pari uutta hienoutta lisää! ;)

Mutta niin, jos et vielä tiennyt, niin Kuntomaailmakin laajenee! Elokuussa Torikeskus tulee olemaan jotain aivan uutta ja hienoa! Kuntomaailman LesMills-perhekin kasvaa jälleen uudella tunnilla, mutta se jää jännitykseksi, että mikä se tulee olemaan!! ;)

Uudistukset on aina hyvästä, ja tämä naisten kuntokeskuksen laajeneminen erityisesti! :)

Mutta nyt mennään nauttimaan jätkän kanssa aurinkoisesta pitkäperjantaista!


Hyvää pääsiäistä teille kaikille!! :)torstai 28. maaliskuuta 2013

Hankintoja

Kyllä on tullut taas tällä viikolla hankittua tavaraa jos jonkimmoista! Rahaa on palanut aivan järkyttävästi! Nyt pitää alkaa pihtaileen toden teolla rahan käytössä, että riittää sitten loppuhoitovapaallekin jotain :)

Chariotit on nyt kokonaisuudessaan omat, ja on ne vaan niin mainiot! Älläkin tykkää niistä ja nukkuu niissä ihan hirveän mielellään - ja vielä pitkiä aikoja! Ehkä se on se istuma-asento?


Kärryjen lisäksi kävin Prismasta hakemassa itselleni Mueller-merkkisen rannetuen, jota nyt käytän kotona pikkumiehen touhujen parissa. Ehkä syynä on rannetuki, tai sitten eilen aloittamani tulehduskipulääkekuuri, mutta  ainakin tänään tuo vasen käsi on tuntunut ihan hyvältä! Jee!! :)

Toinen fiksu hankinta, mikä olisi pitänyt tehdä ehkä n. 4-5 kk sitten, oli Nike-merkkiset ranne"hikinauhat" myöskin Prismasta. Mulla nimittäin tulee tankoillessa todella herkästi ranteisiin hiertymiä ja sitten lopputunti meneekin surkutellessa niitä. Okeiokei, varmasti johtuu vieläkin liiallisesta tangon puristamisesta, mutta nyt on ainakin yksi murhe vähemmän! :)
Tänään käytiin Ällän kanssa shoppailemassa jätkälle uusi istuin autoon, nimittäin Britaxin Multi-Tech 2013 -mallinen turvaistuin Baby Stylesta. Istuin tuntui tilavalta sekä leveys- että pituussuunnassa. Halusin, että istuin on sellainen, jonka voi pitää sekä selkä, että kasvot menosuuntaan lapsen turvallisuuden vuoksi ja toiseksi tykkäsin siitä, että istuinta sai vähän kallistettua taaksepäin. :)

Taustalla näkyy vanha Britaxin turvakaukalo
Hyvin maittoi unet uudessa istuimessa :)

Istuimen lisäksi jätkä sai uuden Eisbärchen-merkkisen lämpöpussin Chariot-kärryihinsä, joten nyt kelpaa lähteä pitemmällekin kävelylle, eikä varmasti tuu kylmä! :)Tämän viikon liikkumisista vielä...

Tiistaina kävin vetämässä kiinteytyksen, ja ai että kun jää hyvä olo sen jälkeen. Kiinteytys toimii todella ihanasti palauttavana treeninä.. Oikeasti pitäisi muistaa tehdä välillä niitä kevyempiä ja palauttaviakin treenejä, eikä vaan täysillä ryskiä menemään! Suosittelen! :) Mutta kyllä se helposti menee siihen, että täysillä kaikki, mitä tehdään, kun kerran mennään tekemään.. Eli tuo kiinteytys on enemmän kuin tarpeen mun ohjattavissa tunneissa :)

Eilinen keskiviikko aloitettiin vauvauinnilla, kun käytiin jälleen korvailemassa. Muuten ihan kiva aloittaa aamu tuolleen, mutta olin ihan tajuttoman väsynyt sen jälkeen. Illalla vielä kävin RSP:llä tankoilemassa JATKO2-TUNNILLA!! HUIH! Jännitin sitä enemmän, kuin oli tarpeen. Onneksi löysyys ja väsymys katosi alkulämpän aikana. :) Olihan siellä vaikeita juttuja Sallan pitämänä, mutta selvisin ihan hengissä ja jotain onnistuin jopa tekemäänkin! Oli ihan hauska käydä haastamassa itseään tuolla. No, onhan niissä jatko1-tunneissakin mulle vielä haastetta, mutta välillä tuntuu jotkut jo aika helpoilta. Aika paljon tehtiin liikkeitä yhdistämällä toisiinsa, mutta onneksi sai treenailla ihan oman tason mukaan pätkissä. Oli kiva tunti, tykkäsin! :)

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Chariot - kärryjen Ferrari

Ostin veljeltä heidän yhdellä lapsella käytössä olleet Chariot CX1 -merkkiset kärryt. Nämä kärryt on urheilevan perheen unelmat! Ja erityisesti äidin!

Nämä mun ostamat kärryt on edellistä mallia, eli hieman sävyeroa tuohon varuste.netin malliin, mutta muuten hyvin samanlainen. Noh, miksi tällaiset kärryt?? Noh, tietenkin siksi, että niiden kanssa voi hiihtää, juosta, sauvakävellä, rullaluistella, lenkkeillä kävellen kevyemmin ja vielä pistää pyöränkin perään. Eli syksyllä hoitoon heittäminenkin onnistuisi pyöräillen, tosin ehkä laiskuus kuitenkin voittaa :)

Eilen kärryt jo kovasti poltteli ja olihan se sitten lopulta pakko mennä testaamaan! Ei muuta kuin hiihtokamat päälle, monot kätevästi tavaratilaan, lapsi kärryihin ja vetovyö kiinni vyötärölle - ja ei kun menoks!

Kävelin puolisen kilsaa ladun päähän. Pikkuisen kärryt nyki, enkä tiedä johtuiko mistä, mutta hiihtäessä tuota nykimistä ei tuntunut kuin isommissa ylämäissä, jolloin joutui askeltamaan ylöspäin.  Olihan se raskaampi hiihtää kärry ja poika perässä, mutta ei niin raskas, kun voisi kuvitella! Ei nyt ehkä mitään vauhdin huumaa koe, mutta parin kilsan kohdalla huomasi, että hyvin alkoi löytyä rytmitys kärryistä huolimatta. 4 km hiihdon jälkeen olin sitä mieltä, että kyllä kannattaa suosia mahdollisimman tasaista hiihtoalustaa - ylämäet ei oo mitään suurinta herkkua. Onneks meidän lähipurrarilta löytyy kilsan pätkä, jossa on vain yksi, hyvin lyhyt ylämäki, jota ei pysty hiihtäen suorittaan. Ja kun tarkoituksena on päästä jo torstaina tai perjantaina seuraavan kerran (jos en jäälle uskalla), niin aattelin sahailla tuota kilsan pätkää eessun taassun ehkä jopa 6 tai 8km :) Vähän sen mukaan, mikä on hiihtokunto :)

Yritin koko neljän kilsan ajan tunnustella mun vasenta kättä, ottaako itseensä hiihdosta, mutta en tuntenut kertaakaan minkäänlaista kipua! Myöhemmin päivällä kävin tankoilemassa, niin siellä taas kädessä tuntui, mutta en pysty sanomaan, johtui hiihdosta vaiko ei... tulehduskipulääkekuurin joka tapauksessa aion aloittaa (kunhan pääsen apteekkiin hakemaan buranaa, kotoa kun löytyy vain para-tabseja)..

Mutta niin yhteenvetona hiihdosta:
- raskasta
- mutta ei kuitenkaan niin raskasta, mitä olin pelännyt
- ei tarvinnut potea huonoa omaa tuntoa jättäessään poika kotiin isälleen, vaan nyt sai näppärästi mukaan
- pystyy hyödyntään todella kätevästi aurinkoisia päiviä, eikä tarvi odottaa iltaan, että pääsee hiihtään (kun mies tulee töistä)
- sain extrapaljon huomiota (tuijottavia katseita) kärryjen kanssa :D Jopa sosiaalista kanssakäymistä, kun yksi hiihtäjä kommentoi menoani: "Käy se noinkin!" Ikinä ei kukaan ladulla juttele! :D

->  Ehdottomasti hyvä juttu! :)

Hiihdon jälkeen pinaattilättyjä ja raejuustoa <3 Ja päivällä vielä käytiin koirien kanssa testaamassa pelkästään lenkkeilyä ja ai että, miten kevyet - yhdellä kädellä pystyi ihan hyvin työntään :)
Illalla menin vielä tankotunnille Ready Set Polelle (muistakaa, vielä voi osallistua arvontaan tämän viikon sunnuntaihin asti!). Tunnin veti Martta :)

Treenailtiin takakäden käyttöä pyörähdyksessä eli aikas lailla samaa juttua, kuin viime viikolla Piian kanssa. Kiva oikeastaan, niin pääsi kertaamaan. Nyt se melkein alkoi näyttää joltain, vaikkei nyt todellakaan ihan yhtä nätiltä kuin voisi.. mutta sitten vasemmalla kädellä tehtynä löin mun vasemman lapaluun muutaman kerran aika pahasti tankoon ja ai että kun se on kipee!! En oo uskaltanut ees kattoo, miten hakatulta näytän..

Pyörähdysten jälkeen supermania. Hehe, kyllä nyt on pitoa uuden gripin ansiosta - ei nimittäin meinannut päästä supermaniin, kun reidet kanitti vastaan :D Mutta niin harjoittelin oikealla puolella invertistä supermania ja siitä alastuloa nätisti ja sitten vasemmalta puolen ihan babystepsejä, kun en pääse koko supermaniin sillä puolen ollenkaan!! Treeniä treeniä.. Tosin se tuntui tuohon käteenkin inhottavalta! :(

Supermanin jälkeen perhosta ja siitä siirtymistä vaakascorpioniin.. Pitääkin ottaa näistäkin päivitetyt kuvat, mutta tässä parin vuoden takaa perhonen ja vaakascorpioni :) Erityisesti tuo vaakascorppari on aika rumannäköinen!! Yök! Eli päivityskuvia tulossa jossain vaiheessa!


Shortsit ja toppi H&M, Divided


Olipa kiva päästä tekemään noitakin - viime kerrasta oli se pari vuotta! Ensi kuussa treenailenkin Johannan yksityisopetuksessa muutaman kerran ja sitten taas pienen tauon jälkeen RSP:lle uutta intoa piukassa! Ja huom. RSP:llä on alkamassa myös uusia alkeiskursseja, jos sellaiselle rohkenee mennä helpommin kuin irtotunnille! :) Tästä alkeiskursseihin!sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Hyvä treeni - hyvä mieli!

Bodycombat ja core -setti takana päin! Tuo on niin passeli setti kuin voi vaan olla! Ensin pistetään elimistö koville ja sitten pienen tauon jälkeen vielä kyytiä keskivartalon lihaksille! Hyvä setti taistelijoille! :)

Itsellekin jää joka sunnuntai hyvä mieli, kun vetää setin täysiä asiakkaitten kanssa! Ja kun vielä tällä viikolla on ollut kunnossa, niin mikäs sen mahtavampaa!

Sain tänään veljen vaimolta kuvia synttärijumppamaratonilta! Tässä pari ihan kivaa räpsyä siltä lauantailta! Ja ai että meillä kaikilla oli mukavaa <3

Bodycombat <3 ja ilmaa on välissä!!

 toppi Nike/Les Mills, shortsit ja hanskat Venum, kengät Nike

Core ja tasapainoiluosuus
toppi Under Armour, leggingsit Gina Trigot,
shortsit Better Bodies

PS. Ostettiin veljeltä (köhköh, osa on vielä maksamatta, niin ei voi vielä kokonaan hehkuttaa omina), mutta kuitenkin niin, ostettiin Chariot-merkkiset kärryt veljen perheeltä. 
Ne on vähän kuin kärryjen Ferrarit! ;)

Virvon-varvon

Hyvää palmusunnuntaita!

Viikonloppu on mennyt huristen ja tänään ei taida olla sen rauhallisempi päivä.. mutta onneks ensi viikolla torstain jälkeen helpottaa ja kalenterimerkinnät alkaa väheneen, ja erityisesti ensi viikolla miehen ollessa viikon lomalla, aion jälleen maata sohvalla x-asennossa ja hoitaa vain pakolliset menot ja tekemiset :)

Perjantaina lähdin ohjaamaan Bodycombatin Ahjoon, mistä suoraan agilitytreeneihin koiran kanssa banaanin ja palkkarin voimin. BC meni oikein kivasti, ja hyvin porukka oli mukana meiningeissä! :) Illalla aktiivisetin jälkeen olikin aika nälkä, ja kun teki niin kovasti mieli, niin ajelin kotiin pitserian kautta. Mukaan lähti kana-ananas-feta-sipuli -perhepitsa, joka syötiin yhdessä miehen kanssa. :) Nam! Eipä ollut 3,5 kuukauteen tullut syötyä pitsaa.. eli ei ihan joka päivä tuu vedettyä :D

Lauantaiaamu aloitettiin korvaamalla käymättä jäänyt vauvauinti. Pikku Joutsenessa on se kiva puoli, että kun jää kerta väliin, niin sen saa mennä korvaamaan toiseen ryhmään :) Kivaa oli ja ihana tapa aloittaa meidän yhteinen vapaapäivä.

Uinnin ja syönnin jälkeen lähdin kisaamaan agilitykisoihin kaksi starttia ja illasta mentiin meidän taloyhtiönaapuriin syömään ja pelailemaan :) Menussa oli mm. salaattia, patonkia, mustapekkapiirakkaa, key lime -piirakkaa ja rocky roadia :D Ähky ja ällötys oli loppuillan fiilis, mutta kun sitä herkuttelee harvoin, niin en pode moisesta huonoa omaa tuntoa! Okei, nyt on vähän herkuttelut lähtenyt lapasesta, kun suklaata on taas uponnut aika roimasti suusta alas.

Ehkäpä pitäs palata ruotuun, mars! :)

Tänään meillä kävi jo ensimmäinen virpoja aamukympiltä :) Naapurin ihana 3-vuotias kävi runoilemassa "virvon varvon tuoreeks terveeks, tulevaks vuodeks, vitsa sulle, palkka mulle". Herttaista!

Ällä pääsi ihmettelemään virpomisoksaa ja itkuhan sitten pääsi, kun se sitten lopulta otettiin pois! Raukka.

Älläkin virpoo!

Vaatteet pääsiäisaiheiset: tipuhaaremit Me&I, body ja sukat Me&I, Tänään vielä vierailulle veljelle ja päivällä vetämään Bodycombat + Core!! :)

torstai 21. maaliskuuta 2013

Uutta pitoa - nyt pysyy!! :)

Eilen illasta menin jatko1-tunnille, jonka veti Piia. Oon tässä talviaikaan huomannut, että pitoa ei löydy, ei sitten millään, vaikka miten läträis pitoavuilla... Eli josko se iho olisikin niin kuiva, ettei tietyistä pitoavuista ole mitään hyötyä. Ennen tuntia kysäisin Piialta kuivalle iholle tarkoitettua pitoapua, mitä sainkin testata tunnilla! :)

Tehtiin koko askel + takajoutsen toinen jalka alas suorana ja sitten yhden käden spinnausta ja siitä käännöstä taakse + loppuun tuoli. Vähän varovaisesti yritin tehdä, sillä mun käsi on taas ollut aika surkeena, vaikken mitään hirveitä suorituksia käsillä ole tehnytkään, muuta kuin nostellut Ällää.. Harmittavaa! Tuohon takajoutseneen ei oikein löytynyt  vauhtia, eikä yhden käden spinni ollut kauhean vauhdikas tai nättikään, mutta parempi se oli kuin viimeksi, mitä olen tehnyt :)

Spinnien jälkeen remí-istuntaa, toukkaa ja handspringiä.. Remí meni, vaikka sattuikin! Paljon mukavampi tolppatunnilla tehtynä! Parasta tunnissa oli eilen, että: SELÄTIN SEN TOUKAN!! :D En oo siis todellakaan uskaltanut ennen kiivetä, mutta nyt pyysin Piiaa katsomaan ja varmistamaan, kun teen. Toukka oli ok, joten ei muuta kuin nostamaan jalkoja, hui! Parasta oli, että kun olin tehnyt sen ja saanut hinattua kroppaa ehkä noin 10cm ylöspäin, niin olo oli, että tässäkö tämä olikin?? Olin jotenkin ollut ihan hirveän varautunut tuohon kiipeämiseen, mutta ei se ollutkaan sitten niin paha! Piia vaan muistutti alakäden suoruuden tärkeydestä, ettei sieltä sitten romahda alas :) Toisenkin kerran vielä uskalsin "kiivetä" ja vielä ihan yksin! Jes! :)

Tässä vanha kuva mun toukasta -
pitääkin ottaa päivitetty versio! :)

Handspringissä ei ollut toivoakaan onnistua, jalat nousi ehkä puoli metriä, enkä sitten oikein edes yrittänytkään korkeammalle.. Ehkä otan tästä itsenäiseen treenaukseen sellaisen seuraavan haasteen :)

Testasin toukkaan kuivalle iholle tarkoitettua Dew Point Pole-merkkistä pitoapua ja toimi tosi kivasti! Ensimmäistä kertaa musta tuntui, että jaloissa oli ihan oikeesti pitoa! :D Ja sattuipa sopimaan mun tankopyyheeseenkin! ;D Dry Hands -merkkisestä pitoavusta oon tykännyt käsissä, ja mielestäni toimii ihan jalkapohjiinkin, kun harjoittelin cupidoa. :)
Nyt on tankoiluihmisille tai tankoilusta kiinnostuneille huipputilaisuuksia!!

RSP:llä on pari seuraavaa vuorokautta 60% alennuksella uusille asiakkaille sarjakortteja Citydealin kautta: 2 vrk voimassa. Kannattaa hyödyntää tarjous, jos ei ole ollut asiakkaana! :)

Tai vaihtoehtoisesti, jos ei uskalla mennä ryhmätunneille, niin kaverini Johanna (jonka luona käydään itsenäisesti treenailemassa) on alkanut ottaa yksityistunneille asiakkaita: Pole'Set. Huhtikuun etuutena Johanna tarjoaa yksityistunnit 10e/hlö/tunti! Eli jos jännittää, mitä muut ajattelee, niin tässä on oiva mahdollisuus päästä kenenkään tirkistelemättä treenaan. Lukkarin kautta pääsee varaamaan tunteja: eli täältä.

Suosittelen lämpimästi! :)


Tankoilun jälkeen tein itselleni iltapalaksi rahkasmoothien:

 - hunajameloonia
 - appelsiini
 - viinirypäleitä
 - melkein purkillinen rahkaa
 - vähän maustamatonta soijajogurttia

-> Ja hyvää oli!! <3 Mä oon tosi huono syömään rahkaa makeuttamatta, mutta tuo meni näppärästi ihan ilman lisättyä sokeria (noh, olihan sitä tuossa jogurtissa, mutta sitä laitoin todella vähän, kun ei Tupperware smoothchopper meinannut enää vetää tavaraa :D)

namnam<3Mutta sitten asiasta täysin toiseen! Meillä kävellään, eilen se alkoi!! Miten herttaisen näköistä :) Kovin on vielä huteraa menoa, mutta kovasti se tuntuu tykkäävän tuosta kärryilystä. Hurja, miten se kehittyy kovaa vauhtia!

 Body Villervalla, housut Me&I, sukat Me&Ikeskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kiinteydyin

Eilen oli aivan huippuihana päivä kaikin puolin. Ensin lapsiperheystävän kanssa kahvittelua päivällä, ruokakaupassa shoppailua ja illalla vedin kiinteytyksen.

Olin ruokakaupassa kuin olisin ollut karkkikaupassa! Paljon ihania tuotteita ja sain ostaa mitä vain! Lähes kuola valuen kuljin hyllyjen välissä. Kärryssä olikin aika maitotuotepainotteisesti tavaraa: juustoa, maitoa, maitorahkaa, raejuustoa ja viilistä.. Namnam! Ja vedin heti ruuan kanssa melkein pari sataa grammaa raejuustoa, kun se vaan oli niin mahottoman hyvää! Aijai <3 Mutta kaikista parasta mun kärryissä oli, ettei yhtikäs mitään herkkuja, kun nuo maitotuotteet olivat mulle ne jo! :D

Illalla lähdin vetämään kiinteytystä, josta tulee mun viikottainen tuntini. En oo varmaan kahteen vuoteen pitänyt itse suunnittelemaa askellustuntia, joten jotenkin aluksi meinasi ihan jännittää, mutta hyvin se kai meni ja ainakin itsellä oli hauskaa :D

Biisit oli hyviä, vaikka itse sanonkin! No, mutta kyllähän biisilistaan käyttikin paljon "kallista" (= useita aurinkoisia viikonlopputunteja) aikaa! :D Ja no, mieskin myönsi, että biisit oli todella hyviä ;)

1. Ingrosso & Alesso - Calling (lämppä)
2. Milk Inc - The Sun Always Shines on TV (askellus)
3. Gareth Emery feat Lucy Saunders - Sanctuary (askellus)
4. Isac Elliot - New Way Home (jalat)
5. Milk Inc - Storm (jalat + pakarat)
6. Angel One - Hold Me Tonight (askellus)
7. Calvin Harris feat. Tinie Tempah - Drinking From The Bottle (askellus)
8. Nero - Guilt (selkä + takahartiat)
9. Girls aloud - Something New (hauis + hartiat)
10. Jontte Valosaari - Haastaja (rinta)
11. Halestorm - I Miss The Misery (vatsat)
12. Nause - Hungry Hearts (pakarat)
13. Bastille - Pompeii (vatsat + kyljet)
14. Hurts - Miracle (venyttelyt)
15. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay (venyttelyt)

Hyvät biisit, eikö?! :)

Kyllä noissa itse tehdyissä tunneissa vierähtää vaan niin paljon enemmän aikaa kuin valmiiksi tehdyissä Les Millseissä. Mutta toisaalta se tunnin veto on antoisaakin, kun tietää, että kaikki on omaa käden jälkeä! :)

Tänään vihdoista viimein aamupala oli jälleen täydellinen <3 
Eli keskiviikkopäivästä ei voi tulla muuta kuin jotain hyvää! Right?? :DMun ohjelmistoon kuuluu tänään tankotunti, pitkästä aikaa :) 
Muistakaahan osallistua tanko-/tolppatuntiarvontaan, täältä!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Maitoo, maitoo, MAITOO!!!

Tänään päättyi Ällän maitoaltistusjakso ja koska jaksolla ei esiintynyt huomattavia eroja maidottomaan kauteen, niin ruvetaan jälleen käyttämään ammunmaitotuotteita! Jee! Mä oon ainakin ihan pähkinöinä, kun pääsee herkuttelemaan suklaalla ja raejuustolla ym ihanilla maitotuotteilla! Nam ja jee!!

Mä oon niin odottanut tätä päivää! Eilen kyllä otettiin pieni varaslähtö tähän päivään nautiskelemalla Fazerin sinistä <3 Yritän kuitenkin pitää nuo soija- ja kauramaitotuotteet elämässäni, koska ne olivat jotenkin kovin paljon kevyempiä :)

Vitsit, miten sitä oppi arvostamaan ammunmaitoa tässä kolmen kuukauden aikana! :D Lehmänmaito on POP!

Nyt pääsen nauttimaan mun Fastin palautusjuomastakin! Jipii! Eilen oli tosiaan lanseerauspäivä ja minä lanseerasin meidän salilla uuden Bodycombat-ohjelman. Hyvä tekemisen meininki oli tunnilla! :) Ihanan yllytyshullua sakkia, kun vaan syttyivät, mitä raskaammaksi meno muuttui! Niin sen olla pitää! :)

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Jumppia pitkästä aikaa!

Ihana aurinkoinen viikonloppu on sujuvasti kulunut sisätiloissa! On nimittäin vähän ollut noiden jumppien suunnittelu & opettelu ollut työn alla.

Tänään otin uuden CORE-ohjelman ja huomenna lanseerataan BC55, ja vielä tiistaina tulee ohjelmistoon mulle kiinteytys.. Tajusin vasta siinä vaiheessa, kun olin tehnyt kaiken työn corea varten, että olisikohan ollut fiksua siirtää ohjelman vaihto vasta ensi sunnuntaille??? :D 

Bodycombat oli tänään todellinen mixandmatch :D 
Lämppä ja eka combat ohjelmasta 55 (olin suunnitellut pitäväni fifty-fifty 54 ja 46, mutta toiveena oli, että otetaan jotain uudestakin, niin mikäs siinä!)
1 Powertraining 2 combat ja 2 powertraining olivat ohjelmasta 54 ja sitten loput olivat ohjelmasta 46! :)

Tuli niin hyvä fiilis, kun pääsi rähisemään, vaikkakin muay thaissa huomasi polvipotkuissa, että vähän on ollut viikolla huonossa hapessa.. joten teinpä sitten kevyemmillä pompuilla.

Aurinko rokotti jumppareita selkeästi, mutta en yhtään paheksu, sillä kyllä itselläkin kävi mielessä, että hiihto tai joku pitempi lenkki aurinkoisessa sunnuntaikelissä ois ollut ihan kiva, mutta kyllä se vaan oli huippua olla asiakkaittenkin parissa pitkästä aikaa, viime kerrasta jo kuitenkin kolme viikkoa!! :)

Harmikseni tekniikka temppuili juuri finaalin huippukohdassa ja tunnelma putosi kuin lehmän häntä! Höh.. Ilmeisesti jonkin sortin oikosulku?? Onneksi sain vehkeet pelittämään ennen corea, niin päästiin työn touhuun! :) Ehkä himpun verran tuli kevyempi tästä ohjelmasta kuin edellisestä, mutta eiköhän jokainen jotakin saanut irti :)

Mä löysin tähän coreen ihan helmilöydön, ihana tasapainoilla tämän tahdissa :)
Huomenna vedänkin sitten uuden bodycombatin Vivianissa Torikeskuksessa lanseerauspäivillä! Kaikki kuntomaailmalaiset siispä sinne klo 15.30! :)


Viikonloppu on sujunut biisejä valitessa ja opetellessa sekä BC-manuaalia selaillessa!
Mutta ei voi kyllä valittaa, kun tämä on sitä mistä mä tykkään!! :)

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Perjantain kunniaksi tankoilut ja smoothiet

Eilen aloitin jälleen tutustumisen liikunnan saloihin - hyyyyvin rauhassa. Aamupäivällä käytiin rattaiden ja koirien kanssa auringonpalvomislenkillä ja iltapäivästä sitten mentiin kaverini Taijan kanssa jälleen tankoilemaan.

Päätin, että aloittelen ihan oikeasti kevyesti, kerrankin - ja onnistuin siinä! Tein muutaman heikon suorituksen spinnipuolella ja sitten siirryin jo melkeinpä loppuajaksi tekemään istumis-.ja takanojapitoja.. Okei, töitä tein ehkä yhteensä vartin verran kaitsiessani valtoimenaan rynnivää ja talkkimurojaan sinne tänne kylvelevää Ällää, mutta olipa ihan hauskaa pitkästä aikaa tuntee tekevänsä jotain! :)

Joskus tankoilijoiden kesken on ollut puhetta siitä, että takanoja ottaa häntäluuhun, enkä oo ennen huomannut asiaa, kunnes eilen tehdessäni "löysin rantein" hommia.. Eli joo, kyllä se mullakin ottais näköjään, jos en kiristä pakaroita yhteen eli ainakin mulla auttoi lihasten ajattelu asiaa :)

Ja hei, loppuun vielä venyttelin aktiivisesti ainakin vartin! Ruksi seinään! ;) Taijan kanssa juteltiin, että ei sitä taida vaan osata venytellä ennen kuin jokin vartalon osa lähtee käyttökieltoon jonkun vamman takia... Kantapään kautta kun pitää aina kaikki oppia! ;( Mutta jospa tuosta keskustelusta jäisi jokin pelko, että saisin aikaiseksi paremmin?


Perjantai-iltaisin koirillani olisi normaalisti agilitytreenit, mutta eilen pidettiin poikkeuksellisesti palaveri ABC:lla. Normaalisti tuollaisissa tilanteissa söisin jonkun hyvän herkkumunkin.. mutta kun en uskalla pariin päivään vielä syödä maitotuotteita, niin otin itselleni mukaan smoothien. Osaksi innostuin aiheesta, kun kaverini juttelivat smoothieista ja kun kaapista löytyy kuitenkin näppärä smoothchopper! Niin ei muuta kuin tuumasta toimeen! :)


Eilinen omavalintaisesti tehty smoothie

Hunajamelonia neljä-viisi ruokalusikallista
Viinirypäleitä parisenkymmentä
Yksi kokonainen appelsiini
Loraus raikasta Alpro-soijamaitoa
n. dl maustamatonta Alpro-soijajogurttiamatkaan vielä take away -mukiin soijamaidollista kahvia, 
ja voi että kun oli hyvät eväät! :)


Pakko oli ottaa eilen kuvia mun pienestä jenkki-farmarista, joka niin reippaana aina lähtee äitin matkaan...Body Maxomorra, farmarifarkut Polarn o Pyret, sukkahousut Polarn O Pyret

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Äiti sydän Ällä

Vaikka yöt ei ole juurikaan helpottaneet ja herätyksiä tulee se n.5 joka yö, niin on tuo pieni mies vain niin valloittava! :)

Keskiviikkona herralle tuli ikää jo 9kk eli jo 3/4 1-vuoden iästä on saavutettu ja sanotaanko niin, että aivan liian nopeasti. Tänään mulla alkaa hoitovapaa, mikä tarkoittaa sitä, että saan ohjata tunteja arkenakin... se olisi tarkoittanut myös sitä, että tänään L olisi mennyt hoitoon ilman hoitovapaata! Noin pieni! Onneksi saatiin mahdollistettua vielä 5,5 kk kotiaikaa..

Kaiken lisäksi L oppii juuri nyt joka päivä jotain uutta ja kehittyy. Parin viikon sisällä jätkälle on tullut eka hammas, se on oppinut itse meneen istumaan, nousemaan polvien päälle ja vähän jo tukeakin vasten. Eilen vauvauinnissa, pesutilassa se yritti jo kontatakin.. Miten tuollaista hentoisi laittaa hoitoon??

Mutta mä en käsitä, että miksi sen hoitotuen pitää olla niin surkeen pieni! Aivan varmastikaan ei niin pienillä summilla ei lapset ole kuukautta hoitopaikassa. Noh, ei siinä mitään - eikös juuri jossain ollut uutista siitä, kun laiskuuttaanhan ne äidit kotiin jää!

Mutta laiskuuttani tai en - minä en ainakaan jättäisi mistään hinnasta tätä hoitovapaamahdollisuutta käyttämättä :)

Ja en mä kai läpilaiska voi olla, jos jumppia vedän kuitenkin vähintään 2,5h / viikko? ;) :D

Eilen oli meillä Keskussairaalassa maitoaltistustestit, eikä ole ainakaan vielä tullut ylimääräisiä suolisto-ongelmia, vielä katsotaan seuraavat neljä päivää kotona maidollista menoa :) Ja ehkä jopa saadaan jatkaa normaalia eloa, jos mitään ei tule! Peukut siispä pystyyn :)

Eilisin KSKS-päivän (Keski-Suomen Keskussairaala) lisäksi meillä oli nyt eilen ne vedenalaiset kuvaukset! Hauskaa oli ja erityisesti Ällällä, joka pääsi sukelteleen urakalla, jo 9 kertaa! :)

Tässä kuvia eiliseltä,

Mukavaa sydämellistä viikonloppua teille kaikille! :)

torstai 14. maaliskuuta 2013

Ready. Set. Pole! 2:lle mahdollisuus päästä testaamaan tanko- tai tolppatuntia!

Mitä on tankotanssi?

Oma näkökulmani ja mielipiteeni tähän on, että se on liikuntalaji siinä missä muutkin. Tanko on vain väline siinä missä joku rekkikin :) Tankotanssia tosi usein vieläkin verrataan strippaukseen, mutta musta se on hyvin kaukana siitä. Jotkut liikkeet on varmasti samoja, mutta muuten  tankotanssi on kaukana eroottisuudesta. Okei, shortsit on lyhyet, ja välillä on maha esillä, kun pitää saada pitoa, mutta vähemmän vaatteita on esim. bodyfitness-kisoissa kisaavilla!
Jos ne, ketkä heittävät tätä "strippiläppää", tietäisivät, miten raskas laji on ja miten paljon siitä saa hyötyjä, luulen että luulopuheet vähenisivät melkolailla! Mun mielestä kannattaa kokeilla ennen kuin arvioi :) Okei, olen itsekin syyllistynyt joissain lajeissa etukäteismielipiteeseen, mutta silti käynyt kokeilemassa yrittäen pitää mielen avoimena! :)

Tankotanssiblogissa "Iina" kuvaili tankotanssia todella osuvasti: "Parhaimmillaan tankotanssi on yhdistelmä puhdasta esiintymistaitoa, yleisön viihdyttämistä, sirkus-tasoista akrobatiaa sekä tanssin sulavuutta. Tyylejä on yhtä monia kuin esiintyjiäkin." Lainaus täältä.

En voi kieltää, etteikö jotkut liikkeet alussa kirpaise ja vielä myöhemmässäkin vaiheessa, mutta itse olen saanut lajista niin paljon irti! Oma kokemukseni lajiin ovat vain positiivisia! Lihaskunto kehittyy vahingossa, lajin parissa oppii melko helposti näyttäviä akrobaattisia liikkeitä ja motivaatio liikuntaa kohtaan saattaa kasvaa ihan huomaamatta! ;)


Jos olet Jyväskylän alueelta, missä voit treenata tankotanssia?

Jos olet etsinyt jotain aivan uudenlaista harrastusta, ja kaipaat itsellesi vähän haastetta, hauskuutta ja jotain erilaista lajia, niin suosittelen käymään testaamassa RSP:llä alkeistuntia!

Jyväskylän keskustan tuntumassa sijaitsee tankotanssistudio Ready. Set. Pole! Tunteja pyörii viikottain laidasta laitaan, joten milloin tahansa voi aloittaa aivan mahtavan harrastuksen! :)

RSP:ltä löytyy 11 tankotanssitankoa ja 3 sirkustolppaa tolppa-akrobatiatunteja varten. Jokainen tunnille osallistuja saa opastusta tarpeen mukaan, joten kukaan ei jää "kylmäksi" :)


Kuva lainattu täältä


Seuraaviin kysymyksiin vastaa yrittäjänä RSP:llä työskentelevä Saara Ervasti

Mistä nimi Ready. Set. Pole!

"Nimi syntyi yhteisen fiilistelyn lopputuloksena. Halusimme koulun nimeen sanan Pole, ja sitten kehittelimme siitä eteenpäin."

Saara vahvisti sen, mitä itse olen fiilistellytkin eli sen, että tankotanssi lajina on nykyään helpommin lähestyttävä laji kuin muutama vuosi sitten.
"Asiakaskunta on monipuolistunut, ja iloksemme tunneille ovat uskaltautuneet kaiken ikäiset 15-vuotiaista 50-vuotiaisiin", Saara kertoi. Lajin levinneisyydestä kertoo myös se, että alkeistunteja on lukujärjestyksessä paljon ja koko ajan uusia ihmisiä uskaltautuu kokeilemaan lajia.


Vielä pari vuotta sitten sitä kuuli kaikenlaista, kun kertoi harrastavansa lajia, mutta nykyään reaktiot ovat hyvinkin neutraaleja, mikä mielestäni kertoo jo lajin tavallisuudesta! :)

RSP on antanut lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden tutustua tankoiluun ja tolppailuun mm. lasten temppukurssin sekä vanhempien naisten ladies-kurssin kautta, eli jokaiselle löytyy jotakin! :) Ehkä meidänkin Ällä sitten jonain päivänä ilmoitetaan kurssille! ;)

Ennakkoluulot lajia kohtaan vähenevät ja nykyään lajia pidetään ennemminkin vaativana liikuntalajina. Saara kertoo kohtaavansa edelleen erilaisia pelkoja lajia kohtaan mm. mahdottomalta vaikuttavan akrobaattisuutensa ja näyttävyytensä vuoksi, mutta vakuuttaa, että tankoilemaan oppii melkein kuka vain, kun treeni-into on kohdillaan. :)


Millainen on oma historiasi tankoiluun?

"Itse aloitin harrastuksen vuonna 2009 Studio Adashalla Jyväskylässä. Innoistuin lajista heti. Vertikaalitanko on niin hauska ja haastava väline liikkumiseen. Haasteet eivät lajissa lopu, sen tietävät kaikki lajia joskus kokeilleet. Tankotanssissa voi toteuttaa itseään niin monella eri tyylillä, vain taivas on rajana. Tuntuu, että haasteet vaan lisääntyvät, mitä enemmän lajia osaa, ja sehän tässä kaikista koukuttavinta onkin", Saara kertoi.


Eli hyvin samanlaisia fiiliksiä lajista kuin itsellänikin! Haasteellinen, mutta upea laji! Suosittelen testaamaan!

Tankotanssipaikkoja on nykyään ympäri Suomea Helsingistä Rolloon! Eli ei muuta kuin googlaamaan lähin tankotanssikoulusi! :)

RSP:lle voi mennä ensikertalainen joko yksittäistunnille tai ilmoittautua silloin tällöin alkaville alkeiskursseille :)

RSP:n tuntivarauslukkarin löydät täältä: KLIKReady. Set. Pole! tarjoaa kahdelle teistä lukijoistani mahdollisuuden päästä testaamaan joko tankotanssia tai tolppa-akrobatiaa. Mukaan arvontaan osallistut kirjoittamalla jotakin tämän blogitekstin kommenttikenttään. Arvonta päättyy maaliskuun 31.pvä! :)


Suuret kiitokset RSP:lle sekä Saaralle yhteistyöstä! :)